Όταν Έγινα Πλούσιος (Si Yo Fuera Rico) PosterΌταν Έγινα Πλούσιος

του Álvaro Fernández Armero. Με τους Álex García, Alexandra Jiménez, Jordi Sánchez.

Όχι από τζάκι, από Τζόκερ!
του zerVo (@moviesltd)

Γενικά όλο αυτό το πακέτο που φέρει την μαρκίζα τυχερά παίγνια, από το Πάμε Στοίχημα και τα Καζίνο, μέχρι το Τζόκερ και το Κίνο, είναι το πιο σιχαμένο μου είδος. Και νομίζω πως πρέπει να θεωρώ τον εαυτό μου βέρι λάκυ που δεν έχει ξοδέψει ούτε πέντε ευρώ, συνολικά, σε αυτού του είδους τα δελτία, που προσωπικά μου φαίνεται ο ορισμός του σικέ. Εννοείται πως δεν αδικώ όσους επιμένουν να τροφοδοτούν την τσέπη του Τίγρη με το χρήμα της ελπίδας, αρκεί να μην το παρακάνουν και μετά έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα από το πιθανό κέρδος, την βαθιά χασούρα. Είναι κι εκείνο το σύνθημα το διαφημιστικό, που δημιουργεί προσδοκίες στα φτωχαδακια, πως με ελάχιστα σεντς, ενδέχεται να μετατραπούν μονομιάς σε κροίσους: Κι αν σου κάτσει? Si Yo Fuera Rico!

Όταν Έγινα Πλούσιος (Si Yo Fuera Rico) Quad Poster
Μπατίρης, άστεγος, άνεργος και χωρίς κάποιον συγκεκριμένο σκοπό, ο 40άρης Σάντι, περιπλανιέται ολημερίς στα δρομάκια της Χιχόν, από την στιγμή που η επί εννέα χρόνια συμβία του, Μάιτε, αρνούμενη να αποδεχτεί παραπάνω την ανευθυνότητα του, τού έδειξε κόκκινη κάρτα. Ένα γεγονός που έχει καταρρακώσει ολοκληρωτικά τον καλόκαρδο κατά βάθος άντρα, σε σημείο που να μην βρίσκει καν τον τρόπο για να παλέψει να την ξανακερδίσει, κλέβοντας την από την αγκάλη του φαντασμένου, καινούργιου της αφεντικού στο σούπερ μάρκετ που εκείνη εργάζεται. Ελάχιστες στιγμές προτού με οδύνη υπογράψει το διαζύγιο, που θα βάλει μια και καλή τέλος στην αγάπη τους, με τις ελάχιστες πενταροδεκάρες του, θα αγοράσει από πλανόδιο ένα Λόττο και...

Αυτό ήταν! Οι πέντε αριθμοί συν τον χρυσοφόρο μπαλαντέρ, θα τον αναδείξουν ως τον νικητή των 25 εκατομμυρίων ευρώ, που μαζεύτηκαν μετά από σωρεία τζακ ποτ. Και πλέον έχοντας το πάνω χέρι του ακαριαία ζάπλουτου, θα ατενίσει τον κόσμο από μια εντελώς διαφορετική σκοπιά. Υπάρχει όμως ένα σημαντικό ζήτημα, αφού ακόμη το διαζευκτήριο δεν έχει σφραγιστεί: Υποχρεούται να μοιραστεί το ποσόν με την πρώην του, κατά πως προστάζει ο νόμος. Ε, σιγά το πράγμα. Μέχρι το χαρτί να εκδοθεί, θα αναγκαστεί να κρατήσει μυστικό τον θρίαμβο από όλο τον κόσμο, προκειμένου να κρατήσει φουλ τα κέρδη για πάρτη του.

Είναι όμως το τιγκάτο πορτοφόλι και οι υλικές ανέσεις, αυτό που στην πραγματικότητα ζητάει η ψυχή του φουκαρά του Σαντιάγκο? Ή μήπως η καρδούλα του σπαρταράει που η καλή του δεν του δίνει σημασία, κάνοντας τα γλυκά μάτια στον υπερφίαλο και πομπώδη μπος της? Κι εκεί είναι το σημείο που αρχινάει η φάρσα, για χάρη ενός τύπου, που υπό κανονικές συνθήκες, θα είχε μαζέψει βαλίτσες και άντε γεια για Σεϊχέλες. Η υποχρεωτική στάση αναμονής της αποκάλυψης του μαντάτου - που σιγά το μυστικό, σχεδόν ολάκερη η πόλη το γνωρίζει - θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στην Μάιτε, έστω και από το χαμηλόβαθμο πόστο του υπαλλήλου στο μπακάλικο. Ποια θυσία για το κορίτσι της ζωής του, ε?

Αλήθεια θα ήθελα πάρα πολύ με αφορμή το γύρισμα αυτό της τύχης, να παρακολουθήσουμε ένα καλογραμμένο σπανιόλικο ρομαντζάκι, που εννοείται θα μας οδηγήσει όλους στο ανάλαφρο και χαμογελαστό χάπι εντ. Στην παρούσα περίπτωση όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς τα αναμενόμενα, αφού ο ντιρέκτορας και σεναριογράφος του πονήματος, Álvaro Fernández Armero, αποφασίζει να γείρει τον ζυγό πιότερο προς την κωμωδία, παρά στο ρομ κομ. Συνέπεια τούτου είναι στο σκριπτ να προστεθούν χαρακτήρες, τάχαμου αστείοι και διασκεδαστικοί, που στέλνουν την ευχάριστη ιδέα, πολύ μακριά από τον αρχικό της στόχο.

Με ανέκδοτα της σειράς και εμβόλιμες σεκάνς (άπασες των δύο κολλητών φίλων, είναι άνισες και ασύνταχτες) που υποτίθεται θα βγάλουν γέλιο, καταφέρνοντας εντέλει το αντίθετο αποτέλεσμα, το ηλιόλουστο φιλμάκι το μόνο που πετυχαίνει, είναι να παρατραβήξει χρονικά, πετώντας σχεδόν στον κάλαθο των αχρήστων, το πραγματικά ενδιαφέρον ίντρο. Κι όμως με λίγη περισσότερη προσοχή στο κτίσιμο κατά κύριο λόγο της πλοκής, χωρίς τις περιττοσύνες των ανούσιων σερφ ή τις επαναλήψεις των σκηνών πιθανής αποκάλυψης του τοπ σίκρετ, θα μπορούσε το Όταν Έγινα Πλούσιος να είναι πολύ πιο εύπεπτο και κεφάτο, ως μια καλοκαιρινή, δροσερή πρόταση.

Το υπέροχο ζωγράφισμα άλλωστε της μεγαλύτερης παραλιακής πόλης της Αστουρίας, οι πασίγνωστες και πανάκριβες μουσικές προσθήκες στο σάουντρακ, από Queen μέχρι RHCP, μα και το ταιριαστό ζευγαράκι που ορίζουν ο Álex García, στο δεύτερο θερινό παρόν του φέτος στα μέρη μας, μετά το Hasta que la boda nos separe και η εκφραστική Alexandra Jiménez του Kiki, el Amor se Hace, μια χαρά συστατικά όρισαν για το κτίσιμο του φλιπ σάιντ του It Could Happen To You. Στην λανθασμένη συνταγή λοξοδρόμησε το πράγμα, ενδεχόμενα και στο μη εμπνευσμένο περιτύλιγμα της θεματικής βάσης. Εισπρακτικά πάντως το φιλμάκι έσκισε στην πατρίδα του, κάτι λογικό, αφού ακολουθεί κατά γράμμα, ακόμη και τον πιο τελευταίο εμπορικό κανόνα.

Όταν Έγινα Πλούσιος (Si Yo Fuera Rico) Rating
Στις δικές μας αίθουσες? Στις 3 Σεπτεμβρίου 2020 από την Weird Wave!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική