Μέχρι ο Γάμος να μας Μεθύσει (Hasta que la boda nos separe) PosterΜέχρι ο Γάμος να μας Μεθύσει

του Dani de la Orden. Με τους Belén Cuesta, Álex García, Silvia Alonso, Adrián Lastra, Antonio Dechent, Gracia Olayo, Mariam Hernández.

And I need you now tonight
And I need you more than ever
του zerVo (@moviesltd)

Ένα πραγματάκι να πω, γιατί έχει προκύψει μια παρεξήγηση. Με αφορμή το εμφανώς ανέμπνευστο μοτό στο πόστερ της παρούσας κομεντί, που αναφέρει πως "η καλύτερη Γαλλική κωμωδία φέτος, είναι Ισπανική". Από που και ως που οφείλουμε κάθε τέτοια εποχή, να αναζητούμε τα πιότερα χαχανητά σε μια φραντσέζικη δημιουργία, από τις δεκάδες που κυκλοφορούν ετησίως, με αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα να παίρνει έξοδο στις αίθουσες μας κάθε καρυδιάς καρύδι? Ποιο είναι εκείνο το στατιστικό στοιχείο - εκτός από την περίπτωση του Mon Dieu, που μάλλον είναι και ο βασικός υπαίτιος του δεινού - που κατευθύνει εμπορικά στην κυκλοφορία της κάθε τρικολόρ κουταμάρας? Και αν είναι έτσι, για ποιον λόγο δεν πάρθηκαν τα δικαιώματα του γαλλόφωνου ορίτζιναλ, προς επίδειξη στο εγχώριο εκράν, αλλά επιλέχθηκε το λατινικό αντίγραφο? Για να μπερδέψουμε την France με την Espana, πες, στην μαρκίζα και να ξεσηκώσουμε μπούγιο και κουρνιαχτό...

Μέχρι ο Γάμος να μας Μεθύσει (Hasta que la boda nos separe) Quad Poster
Η απρόσμενη γνωριμία της δεδηλωμένης μπάτσελορ Μαρίνα με τον γοητευτικό αρχιτέκτονα και εξίσου μονάχο, Κάρλος, σε γαμήλια τελετή που επιμελείται εκείνη και καταφέρνει να τα φέρει βόλτα, παρόλες τις ακραίες αναποδιές που θα της τύχουν, θα οδηγήσει σε ένα φλογερό και παθιασμένο ουάν νάιτ σταντ. Κι αν για την τσαχπίνα Μαδριλένα, αυτή η βραδιά δεν σήμαινε παρά ένα μικρό διάλειμμα στην περίοδο σεξουαλικής ανομβρίας, για τον μορφονιό δεν θα ισχύσει το ίδιο, μιας και το μπρίο της wedding planner έχει καρφωθεί βαθιά στο μυαλό του. Σε βαθμό που θα αναζητήσει τα ίχνη της, ώστε να την συναντήσει και πάλι...

...έλα όμως που ο Κάρλος θα αποδειχθεί μπερμπάντης. Αφού όχι απλά δεν πετά σαν λεύτερο πουλί, αλλά είναι ήδη αρραβωνιασμένος με την ξανθομαλλούσα Αλέξια, θυγατέρα του μεγιστάνα, που μαζί του συζητά ένα δημιουργικό πρότζεκτ πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Και προκειμένου να μην προδώσει την απιστία του, θα υποστηρίξει πως η Μαρίνα δεν είναι άλλη, από την διοργανώτρια της δικής τους παντρειάς! Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι δυο μεγαλοκοπέλες δεν είναι άγνωστες, μα έχουν υπάρξει συμμαθήτριες στα μικράτα τους, σε εποχές που η επίσημη, αποκαλούσε την παράνομη, Αρκούδα, ένεκα της ακατάσχετης τριχοφυΐας των χεριών της.

Να που οι εποχές αλλάζουν όμως και όπως λένε οι σοφοί, η εκδίκηση θα σερβιριστεί σαν ένα πιάτο όχι απλά κρύο αλλά μπούζι, αφού ναι μεν για το Μαρινάκι δεν καιγόταν καρφί, μέχρι τα χτες, για τον άτσαλο (και παρτάκια εδώ που τα λέμε) μουσάτο, αλλά πλέον θα το βάλει αμέτι μουχαμέτι να τον κάνει δικό της, διαλύοντας την μνηστεία, που η ίδια έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ως η τεχνική του διευθύντρια. Το ταξίδι στην πανέμορφη Τενερίφη, εκεί που οι τρεις τους θα περάσουν λίγες ημέρες διακοπών συζητώντας τα διαδικαστικά, θα αποδειχθεί αποκαλυπτικό. Για όλους!

Όχι κάτι περισσότερο από μια εμπνευσμένη φαρσίτσα είναι η θεματική βάση της σπανιόλικης αυτής δημιουργίας, που υπογράφει ο νεαρός, πλην πολυγραφότατος στο είδος, Dani de la Orden, βαδίζοντας επακριβώς στα βήματα του πρωτότυπου σεναρίου της (βόμβας) Reem Kherici για το Jour J. Και η αλήθεια είναι, πως η γαμήλια εισαγωγή, με την ελαφρώς μακάβρια έκβαση και την 99 Luftbalons φλερτική κατάληξη, άνοιξε κομματάκι την όρεξη για μια πιθανή ευχάριστη και καλοκαιρινή ρομαντζαδούρα. Όταν δε η κάμερα ταξιδέψει στο παραδεισένιο και μεγαλύτερο από τα Κανάρια νησιά, εκεί καρτερείς να πέσουν στο τραπέζι, πέντε έξι ακόμη ιδεούλες που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο, ίσαμε το φινάλε, που μέσα σου ξέρεις καλά τι πρόκειται να συμβεί.

Αμ δε! Για το τελικό δεκάλεπτο και όλα όσα καταστροφικά λαμβάνουν χώρα στο πανί, δεν μπορώ να διανοηθώ πως το έστησαν οι ίδιοι υπαίτιοι για τα προηγούμενα. Όχι δηλαδή πως το Hasta Que La Boda Separe - τι ωραία που ο τίτλος αναφέρεται στο "Χωρίσει" και η ελληνική εξυπνάδα το μετέφρασε "Μεθύσει" - διεκδικούσε τίποτα δαφνάρες μέχρι ώρας, αλλά η εξόδιος ακολουθία είναι αυτό που λέμε άνω ποταμών. Ή μάλλον για να το πω καλύτερα, για όποιον φανατικό εκείνων των παλιομοδίτικων φωτονοβέλων μπει στον κόπο να βολτάρει στον θερινό, ας μείνει με την υποψία του χάπι εντ και ας την κάνει με ελαφρά, με το που το αρμόνιο κηρύξει την έναρξη του θαλάσσιου στεφανώματος. Κερδισμένος θα είναι.

Με ψηγματάκια από Wedding Planner, ακόμη πιότερα από My BF Wedding (μέχρι και κόπια καραόκη έχει το μενού, Total Eclipse Of The Heart), με λιγοστούς χαρακτήρες στην σκηνή, έξι μετρημένους και κάπως τραβηγμένη χρονική διάρκεια στο μέσιασμα, το φιλμάκι διατηρείται στην ζωή χάρη στο ευέλικτο του τέμπο, στα εκπληκτικά σανράιζ φόντα, αλλά και την προσδοκία πως η παράλληλη αγάπη, θα υπερισχύσει του συντηρητικού αλισιβερισιού. Ελκυστική αναμφίβολα η μπουκλάτη στάρινγκ Μαλαγουένα Belén Cuesta, που στο σκριπτ του τρίτου κύκλου του Papel γεννήθηκε αγοράκι, πριν εξελιχθεί σε θεογκομενάκι, βγάζει νοκ άουτ πανεύκολα σε χωστάδα, τον αρούκατο Álex García, αν και με όλη αυτή την ανοησία του εξωφρενικού Fin, δεν απομένει κέφι εντέλει, για να πούμε πολλά περισσότερα για τίποτα και για κανέναν τους.

Μέχρι ο Γάμος να μας Μεθύσει (Hasta que la boda nos separe) Rating


Στις δικές μας αίθουσες? Στις 2 Ιουλίου 2020 από την Weird Wave!