Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι (The New Mutants) PosterΟι Νέοι Μεταλλαγμένοι

του Josh Boone. Με τους Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Alice Braga, Blu Hunt, Henry Zaga.


Μεταλλαγμένη Φόλα
του gaRis (@takisgaris)

Έλα Χριστέ και Παναγιά. Είναι κάτι ταινι-ίδια που μόνο αν επικεντρωθείς στο γκλαπατζίμπανο του θεάματος επιβιώνεις τα 94 σαν-αιώνας λεπτά της θέασης. Επίσης, όσο λιγότερο ενημερωμένος δηλοίς για το επικείμενο αρχικαρακρεσέντο εφηβο-σαχλαμάρας, τόσο ωφελιμότερο δια το νευρικό σύστημα. Εδώ όμως σε θέλω μάστορη, που πρόκειται για ένα επίσημο spin-off της με διαφορά εγγύτερης σάι-φάι saga ειπρακτικώς στο πολιτισμικό φαινόμενο του Star Wars (sorry Trekkies). (6) Έξι μπιλιούνια είσπραξες είναι δαύτες, δέ'ναι παίξε-γέλασε. Ο πήχυς ψιλούτσικα καθάπως ήπρεπε. Εξόν μιας φρικτής λεπτομέρειας φίλος. Δεν υπάρχει Fox πχιά. Ο Brian Singer (αχρείαστος νάναι) εφαγώθη από τη μαρμάγκα του Cancel Culture (περί οργίων μετά νεαρών αγοριών το σκουπ, μέμνησο το Bohemian Rhapsody που σάρωσε στα όσκαρς τελειωθέν από τον μοντέρ του). Και μην υποτιμούμε βεβαίως το ότι το Χ/Μεν, με την identity politics agenda του και την κοντινή στο χόρρορ σκοτεινή του αισθητική, έρχεται εξαναγκαστικά μετά από την αγορά του franchise από τη μάνα Disney και την καθολική αποτυχία του Dark Phoenix, να προσγειωθεί ανώμαλα σε μονοπάτια σκληρού PG13 έως και σχολικάριας τηλεοπτικολάγνου teenage ορμόνης.

Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι (The New Mutants) Quad Poster
Ένα ταλαντούχο ατομάκι, ο Josh Boone που κατάβρεξε νεολαιίστικα μαξιλάρια με το The Fault In Our Stars, παλεύει για μια 3ετία να ολοκληρώσει αυτή τη βασάνικη ιστορία των 5 μικρών μεταλλαγμένων που κλείνονται στο Medfield State άσυλο της Ματσατσούσετς (ναι, αυτό του Shutter Island) με μια κυρά-ντοτορέσσα (Alice Braga) να τρέχει μονάχη το πρόγραμμα τύπου “μάθε την υπερ-δύναμή σου”. Από την παρέα άνετα ξεχωρίζει αυτή η αιθέρια Anya Taylor-Joy (The Witch) καθώς και η μικροκαμωμένη γλυκούλα Maisie Williams (Game of Thrones). Σαφέστατα girl empowerment κατάστα, με μια πρωτιά επίσης LGBTQ love interest.

Παραταύτα, κι ας κάνουν κρα τα δάνεια από crossover The Breakfast Club και It, ή τα φιλοσοφικά τσιτάτα από την Unbreakable trilogy (οι υπερδυνάμεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το Καλό ή το Κακό, όλα εξαρτώνται από την επιλογή του χρήστη), το New Mutants που υποτεθείστω ξεκινά από μια 80s -punk ιδεολογική αφετηρία ως Marvel σκιτσογράφημα, μοιάζει μπαγιατέξ και εμφανώς ανασυναρμολογημένο, ειδικά μετά το 50ο λεπτό που άξαφνα ο σεξουλάκιας-λήθαργος δίνει σκυτάλη σε σημεία και CGI τέρατα επί της οθόνης.

Μαυτά και τα αποδέλοιπα ο Boone μπουμπουνά και μια αρκούδα στο τέλος για να γίνει το της βαρεμάρας ψηφιακό μπατιρντί. Το ηθικό δίδαγμα λέει, είναι ότι η αρκούδα γίνεται καλή ή κακιασμένη ανάλογα με τι θα την ταϊσεις. Σωστός διότι νηστικό αρκούδι δε χορεύει (χαχα). Οι New Mutants δε δικαιολογούν τις ορέξεις για spin-off τριλογία, κοπιάρουν τους Ντρημ Γουόριορς (Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες νο 3, νέοπας) αλλά και Carrie μα πιο πολύ βολεύονται στο τύπου καυχησάρικο pilot σειράς του Disney+.

Υποταγμένο στην trendy ιδεολογία του είμαστε όλοι υπερήρωες (με τον τρόπο μας) και όλοι υπέροχοι γιατί διαφορετικοί (γιατί έτσι πρέπει), το φιλμ το πήρε το ποτάμι, ο κορωναϊός (τάχα μου) και εμένα μερικές πολύτιμες ώρες από τη ζωή μου. Στόχα πει, πως αποκλείται, να το αντέξω. Δώσε προβολατζή γλυκέ μου αβέρτα μακαρόνια Μάρβελ στο λαό. Τι θα πει γιατί. Αφού τα τρώνε;

Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι (The New Mutants) Rating


Στις δικές μας αίθουσες? Στις 3 Σεπτεμβρίου 2020 από την Odeon!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική