Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός (Magic Mike's Last Dance) Poster ΠόστερMagic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός

του Steven Soderbergh. Με τους Channing Tatum, Salma Hayek Pinault, Ayub Khan Din, Jemelia George, Juliette Motamed, Vicki Pepperdine, Gavin Spokes, Alan Cox, Caitlin Gerard, Christopher Bencomo.

Πίπες Μάτζικ Λάιφ
γράφει ο  gaRis (@takisgaris)

Νάτανε 1975 (άντε βαριά 1976 ξερωγώ) όταν η διαφημισάρα πρόσταζε «Πίπες Μάτζικ Λάιφ: σώζουν ζωές!» για να συμπληρώσει ο τρισμέγιστος Βασίλης Τριανταφυλίδης στο Εις Μνήμην Χάρυ Κλυν «Για να μην τον παίρνετε από πίσω, πάρτε του μια πίπα!» (δώρο). Σχώρνα με καρδούλα μου για τις ατάκτως ερριμμένες σκέψεις αλλά τουτηνή η σαχλαμάρα ξύπνησε μέσα μου τον (Ντετέκτιβ) Ζώον. Σχεδόν πουταλές ταυτόχρονα με την άφιξή μου επί Καναδικού εδάφους για μόνιμη παραμονή (2011) ο παλαιόθεν αγαπημένος Steven Soderbergh ανακοίνωνε στο περίπου την πρόωρη συνταξιοδότηση από το βαρύ και ανθυγιεινό άθλημα της δημιουργίας ταινιών. Ίσαμε οχτώ ταινίες και παραγωγή των τηλεοπτικών όσκαρς 2021 (μούφα), νάτος-πετιέται-αποξαρχής, σε μια ληστρική επιδρομή στα βαλάντια ερωτευμενάκηδων-gays-μεγαλοκοπελούδων με αγιοβαλεντινιάτικη πρόφαση.

Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός (Magic Mike's Last Dance) Quad Poster
Το Magic Mike 3 (Last Dance) έρχεται μια 10ετία από την έξυπνη σοσιολογικά - πιπεράτη χορευτικά πρώτη ιστορία, να κλείσει τριλογικά την παρένθεση (Magic XXL) του 2015, με επιστροφή στο τιμόνι του φίλου Soderbergh. Σταθερές αξίες ο σεναρίστας Reid Carolin, περίπου αποκλειστικής απασχόλησης, (συμπεριλαμβάνοντας και το πρόσφατο Dog) παρεάκι με τον πουρέητζερ (πρώην στρήπερ - πάντα στρήπερ) Channing Tatum ο οποίος με κορόδεψε στα 24ά του στο Foxcatcher (2004) πως είναι ένας υποσχόμενος ηθοποιός. Από την άλληνε, κανά πρόμπλεμ, το παιδί διαθέτει κοιλιακούς - σκακιέρα και φατσούλα μπεμπέ - πονηρούλα και εν πάσειδι περιπτώσειδι άστονα να κυλιέται χαμαί και να χαμ-πά-ρει, αυτή είναι η μαγεία του. 

Ο Μάικ (Tatum), μετά την πλήρη μετα-καραντινική κατάρρευση του ονείρου για μια βιώσιμη ατομική επιχείρηση κατασκευής επίπλων, μπαρτεντεύει στο Μαϊάμι, για την πλούσια ζωντοχήρα Max (Salma Hayek Pinault) η οποία με το που σακουλεύεται τα του προτέρου βίου του τον καλεί για έναν τελευταίο χορό - εν αποστρατεία στον οντά της. Ο διστακτικός βασταγερός άνευ ετέρας αντιρρήσεως της φκιάνει ένα αξέχαστο φραπόγαλα, ατμίζοντας ολούθε - κακείθε τις τζαμαρίες της βιλάρας της με παχιό αισθησιασμό ναούμ. 

Ε, δε τα θέλει πολλά η θείτσα (σταμάτα συ, θεάρα η Pinault στα 57, πλακίτσα κάνουμι), τη σκάει την παραμύθα για Λονδίνα και στρηπο - μιούζικαλ σε ιδιόκτητο (καλά νάναι ο κερατούκλης να πλερώνει) θέατρο σε σκηνοθεσία Μάικλ Τζέφρυ Λέην (Μάικ - αυτού, του ιδίου). Σιγά μην της αρνηθεί, αυτή θα το δεις, θα του πάρει και βέσπα κατάπως το παγαίνει το γράμμα. 

Με αδικαιολόγητο voiceover από την υιοθετημένη αγγλιδούλα κόρη της Max(andra Mendoza), ο Σόντης μας τσαμπουνάει μια στρηπάδικη Glee ιστορία, πασπαλισμένη με κορεκτίλα περί cineνεσης στη λιθοτριψία επί καρέκλας και γυναικείας χειραφέτησης στη λιγούρα του ανδρικού ημίγυμνου, που στα δικά μου όμμαθα μοιάζει τόσο 80λας που σχεδόν πεθαίνεις. Οι δυο χοροί του Tatum είναι το υπερατού, αν και η διαφαινόμενη αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής του συμβολίζει τον χλιαρό κυνισμό του σκηνοθέτη, που τα μαζεύει προτού τα αφήσει μπας-και προδώσει το μυστικό που χρόνια πια τον κατατρύχει: Ο Soderbergh έχει γίνει ένας μέτριος, απλώς επιπλεύσας σκηνοθέτης που υπηρετεί το cool mainstream, πετώντας σπόντες μόνο για τις διαπιστωμένες του ικανότητες. 

Το δε ξόδευμα της σεξομπόμπας, έχουσας θαυμαστό κωμικό τάιμιν, Hayek, αντιπαραβάλλοντας μια ψιλο-υστέρω, τρόφι γουάηφ, Pinault (YSL, Gucci κλπ για τους γνωρίζοντες) είναι θανάσιμο αμάρτημα για μια τριλογία που τρεκλίζει στο φινάλε, προδίδοντας εν πολλοίς τη μόνη της εξαρχής cineρπαστική αλήθεια: Τη σπαρταριστή χημεία των σωμάτων.

Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός (Magic Mike's Last Dance) Rating


Στις δικές μας αίθουσες? Στις 9 Φεβρουαρίου 2023 από την Tanweer!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική