First Look West Side Story Steven SpielbergΤο στούντιο της Disney μόλις έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη επίσημη φωτογραφία, από την ολοκαίνουργη δημιουργία του Steven Spielberg, West Side Story. Ένα σχέδιο που βασίζεται στο θρυλικό ομώνυμο μιούζικαλ των Leonard Bernstein και Stephen Sondheim - με την σειρά του στηριγμένο στο κορυφαίο δράμα του Shakespeare, Romeo And Juliette, που έχει σαν βασικούς πρωταγωνιστές τον σταρ του Baby Driver, Ansel Elgort και την πρωτοεμφανιζόμενη Rachel Zegler, στους ρόλους του Τόνι και της Μαρία, αντίστοιχα. Στο πρώτο αυτό στιγμιότυπο, οι δύο ερωτευμένοι νέοι, βαδίζουν αμέριμνοι, περιστοιχισμένοι από τις δύο αντίπαλες συμμορίες της περιοχής τους, τους Σαρκς και τους Τζετς.

Οι ηθοποιοί όπως διακρίνονται στην φωτό, είναι, από την μεριά των Αμερικάνων Σίφουνων, ο Ezra Menas (Ένιμποντιζ), o Ben Cook (Μάουθπις), o Sean Harrison Jones (Άξιον), ο αρχηγός Mike Faist (Ριφ); ο Patrick Higgins (Μπέιμπι Τζον); ο Ansel Elgort (Τονι) και η Rachel Zegler (Μαρία); ο αδελφός της Μαρία και ηγέτης των Πορτορικάνων Καρχαριών David Alvarez (Μπερνάρντο); ο Julius Anthony Rubio (Κίκε), ο Ricardo Zayas (Τσάγκο), ο Josh Andrés Rivera (Τσίνο), ο Sebastian Serra (Μπραούλιο) και ο Carlos Sánchez Falú (Πίπο).

Το περιφερειακό καστ επίσης περιλαμβάνει και τους Ariana DeBose (Ανίτα), Ana Isabelle (Ροζαλία), Corey Stoll (υπαστυνόμος Σρανκ), Brian d’Arcy James (αστυνόμος Κρούπκε), Curtiss Cook (Έιμπ) και η μυθική Rita Moreno (Βαλεντίνα). Η Moreno, που κέρδισε το Βραβείο Όσκαρ καλύτερης γυναικείας υποστηρικτικής ερμηνείας, παίζοντας την Ανίτα στην κινηματογραφική διασκευή των Robert Wise και Jerome Robbins του 1961, συνεργάζεται με την παραγωγή επίσης από το πόστο της εξειδικευμένης παραγωγού. Η ταινία των Wise και Robbins, έχοντας κερδίσει δέκα χρυσά αγαλματίδια της Αμερικάνικης Ακαδημίας Τεχνών και Σινεμά, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία μιούζικαλ όλων των εποχών, Στην βερσιόν του Spielberg, το σενάριο υπογράφει ο στενός του συνεργάτης σε φιλμς όπως τα Munich και Lincoln, Tony Kushner.

First Look West Side Story Steven Spielberg

Υπεύθυνοι για την μουσική επένδυση του έργου είναι ο μαέστρος Gustavo Dudamel, που θα ενορχηστρώσει το πρωτότυπο θέμα του Bernstein και ο  σπουδαίος συνθέτης David Newman (Anastasia), που θα μεταφέρει το λιμπρέτο σε μια πιο εκσυγχρονισμένη έκδοση. Την φωνητική καθοδήγηση των ηθοποιών έχει αναλάβει ο τιμημένος με Βραβείο Τόνυ συνθέτης, Jeanine Tesori (Fun Home και Thoroughly Modern Millie), ενώ ο Matt Sullivan (Beauty and the Beast, Chicago) θα είναι ο γενικός επιτηρητής της μουσικής παραγωγής.

Το West Side Story σηματοδοτεί το πρώτο μιούζικαλ στην μακρά καριέρα του μεγάλου Spielberg όσο και του ταλαντούχου αστέρα Elgort. Ο κορυφαίος δημιουργός επανέρχεται στην δράση μετά από τις δύο συνεχόμενες, προς διετίας, σκηνοθετικές του στιγμές με τα The Post (υποψήφιο σε αρκετές οσκαρικές κατηγορίες) και Ready Player One. Αντίστοιχα ο Elgort έκτισε το πρωταγωνιστικό όνομα του πάνω στο φιλμ του Edgar Wright, Baby Driver, ενώ έπαιξε και στις ανεξάρτητης κοπής ταινίες του 2018 Jonathan και Billionaire Boys Club. Η επόμενη ταινία που θα τον δούμε θα είναι το προσεχές φθινόπωρο, στο The Goldfinch.

Η Disney που ανακοίνωσε την έναρξη των γυρισμάτων μέσα στο καλοκαίρι, αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο West Side Story στις αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου του 2020.