Πόκεμον Ντετέκτιβ Πίκατσου (Pokémon Detective Pikachu) Poster ΠόστερΠόκεμον Ντετέκτιβ Πίκατσου

του Rob Letterman. Με τους Ryan Reynolds, Justice Smith, Kathryn Newton, Suki Waterhouse, Omar Chaparro, Chris Geere, Ken Watanabe, Bill Nighy.


Δύναμηηηη, Ηλεκτρισμός!
του zerVo (@moviesltd)

Δεν πρέπει να έχουν υπάρξει άλλου είδους μπαρμπαδάκια, που να τα έχει καταραστεί άλλος περισσότερο από εμένα. Τα ρημαδιασμένα λες και το είχαν βάλει σκοπό - προ αιώνων, όταν είχαμε παιδάκια και όχι γαϊδουράκια, στο σπίτι - να χώνονται κάτω από το πόδι μου και να με τινάζουν στον αέρα από τον πόνο της πατημασιάς. Ειδικά εκείνος ο κακομούτσουνος, με το μυτερό κρεμμύδι στην ράχη, νομίζω ο Τσάμαντερ, ήταν πραγματικά Δύναμη Δηλητήριο, αφού το πάτημα του έμοιαζε με καρφί πάνω στο νεύρο. Πάνε αυτά, περάσανε, τα Πόκεμον πλέον πρέπει να βόσκουν κατά χιλιάδες, σε κουκλάκια, χαρτονάκια, ταπουλάκια μέσα σε μια τσάντα που απέξω γράφει το όνομα τους με μαρκαδόρο, καταχωνιασμένα κάπου στο βάθος του παταριού. Το περίεργο είναι πάντως, το γεγονός πως τα δημοφιλέστατα, εξ Ιαπωνίας ορμώμενα, όντα, στο απόγειο της δόξας τους έφτασαν εκεί κάπου στις αρχές του αιώνα, συνεπώς μια ταινία με αυτά πρωταγωνιστές, δυο κοντά δεκαετίες κατοπινά, μου μοιάζει κάπως. Εκτός και βρίσκονται ακόμη στην μόδα, αλλά δεν το γνωρίζω, διότι τα δικά μας τέκνα, εχμ, μεγάλωσαν ε?

Πόκεμον Ντετέκτιβ Πίκατσου (Pokémon Detective Pikachu) Quad Poster Πόστερ
Χάρη στις ενέργειες του φιλάνθρωπου δισεκατομμυριούχου Χάουαρντ Κλίφορντ, η πολυπληθής μεγαλούπολη της Ράιμ Σίτυ, έχει εξελιχθεί στον τόπο όπου οι άνθρωποι και τα πόκεμον, συνυπάρχουν αρμονικά, δίχως να υπάρχουν εκπαιδευτές ή (τουλάχιστον φανερές) μονομαχίες ανάμεσα στα εξελίξιμης ισχύος όντα. Σε αυτόν τον μυστηριώδη και πολύχρωμο κόσμο, θα επιστρέψει ο νεαρός Τιμ Γκούντμαν, εμφανώς προβληματισμένος από τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα του, σε τροχαίο δυστύχημα, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προκάλεσε η παρουσία ενός ανεξέλεγκτα διαβολικού πόκεμον.

Αναζητώντας την άκρη του νήματος που θα τον οδηγήσει στην αλήθεια, για το ποιος πραγματικά ευθύνεται για τον χαμό του διακεκριμένου ντετέκτιβ γονιού του, ο φοβισμένος Τιμ, θα αντιληφθεί στο γραφείο του την ύπαρξη ενός παράξενου πίκατσου, που μιλώντας την ανθρώπινη λαλιά, μπορεί να επικοινωνεί μαζί του. Μόνον εκείνος όμως και κανείς άλλος, αφού αυτός είναι ο εκλεκτός του κατακίτρινου πόκεμον, που ξεχειλίζει από ηλεκτρικό ρεύμα, για να του αποκαλύψει πως με τον πατέρα του υπήρξαν συνεργάτες στο κυνήγι του εγκλήματος και πως ο θάνατος του μόνο τυχαίος δεν ήταν, παρά αποτέλεσμα μιας καλά στημένης μηχανορραφίας.

Κι έτσι ξεκινά μια νέα συνεργασία, ανάμεσα σε έναν πιτσιρίκο που ούτε καν φανταζόταν που πάει να μπλέξει και το μικροσκοπικό διαβολάκι, καθώς λεπτό με το λεπτό θα αποκαλύπτεται ένα διεθνές σχέδιο αφανισμού του κόσμου, χάρη στην ύπαρξη ενός μοβ αερίου που κάνει τα πόκεμον να τρελαίνονται, αποκτώντας υπερφυσικές δυνάμεις. Σκοτεινή είναι η αλήθεια η περιπετειώδης πλοκή, που λαμβάνει χώρα σε μια κατάφωτη μητρόπολη, εκεί που οι άνθρωποι θεωρούν τα "ζωάκια", αποκλειστικά και μόνο χαριτωμένους φίλους. Ποια μπορεί να είναι η αλήθεια όμως, πίσω από αυτόν τον επερχόμενο πανικό?

Ένα στάνταρ δεδομένο είναι το ότι η Warner Bros ξόδεψε περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια, σε ένα αμφιβόλου ανταπόκρισης πρότζεκτ, ρίσκο που πάντως είχε απόδοση χάρη στις ανεξάντλητες ορδές των φανς του (αρχικώς) βιντεοπαιχνιδιού, επιστρέφοντας στα ταμεία σχεδόν τα τριπλάσια. Το πρόβλημα είναι πως κινηματογραφικά το ενδιαφέρον είναι απελπιστικά περιορισμένο, καθώς η μπογιά των Pokemon έχει ξεθωριάσει για τα καλά, ούτως ώστε να σταθούν σε ένα κάποιο πρωταγωνιστικό επίπεδο, του τύπου Transformers. Τα ειδικά εφέ πάντως είναι το λιγότερο αξιοπρεπή, με τους αληθινούς χαρακτήρες να συνεργάζονται άψογα με τα CGI παρεμβαλλόμενα, σε κάποια πλάνα που παρόντων των Σάιντακ, Μιούτου, Τσάριζαρ να δένουν υπέροχα σαν υβριδικό σύνολο. Ακόμη και πολυδιαφημισμένα μπλοκμπάστερς δεν έχουν καταφέρει να αναπαραστήσουν με τόση ακρίβεια και λεπτομέρεια, τις δικές τους μελλοντολογικές αχανείς πολιτείες.

Πέραν των διάσημων - προφανώς καλά πληρωμένων - γκεστ σταρς που δηλώνουν το παρόν στο καστ, του Ken Watanabe που μάλλον δεν λέει όχι σε καμία διεθνή πρόταση πια και του Bill Nighy, που μοιάζει ιδανικός για να αποδώσει τον διπρόσωπο πλούσιο, τον κεντρικό ρόλο του νεαρού ντετέκτιβ κρατά ο γνώριμος από την τηλεοπτική του εμφάνιση στο The Get Down, Justice Smith. Δεν είναι και τόσο εύκολο για ένα άπειρο νεαρό, να παίζει για μιάμιση ώρα σε πράσινο φόντο ή να κρατά το ίσο του ψηφιακού πίκατσου, που φωνητικά τον αποδίδει ο Ryan Reynolds, με την γνώριμα εύθυμη χροιά του. Ο μικρός τα φέρνει βόλτα όμως, χωρίς απώλειες, προς τέρψη των φανατικών φίλων του πολυποίκιλου franchise, που είναι και οι μοναδικοί ικανοί να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα, ένα ταχύτατο και φασαριόζικο φιλμάκι που θα λησμονηθεί τρομακτικά γρήγορα, από όλους τους υπόλοιπους, φαντάζομαι.

Πόκεμον Ντετέκτιβ Πίκατσου (Pokémon Detective Pikachu) Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 13 Ιουνίου 2019 από την Tanweer!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική