Οι Άντρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή (Men in Black: International) Poster ΠόστερΟι Άντρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή

του F. Gary Gray. Με τους Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Rebecca Ferguson, Kumail Nanjiani, Rafe Spall, Laurent Bourgeois, Larry Bourgeois, Emma Thompson, Liam Neeson.


Βγάζω γυαλιά, φλασιά, το ξέχασα!
του zerVo (@moviesltd)

Ομολογουμένως η περίπτωση των Men In Black, ειδικά στην πρωτότυπη εκδοχή τους, εκεί κάπου στα τέλη του 20ου αιώνα, υπήρξε μια από τις πιο ραγδαία προμοταρισμένες από την παραγωγή, σε τέτοιο σημείο που να θεωρείται υποχρεωτική σχεδόν η παρακολούθηση των περιπετειών των κοστουμαρισμένων έιτζεντς. Στην πραγματικότητα, στα μέρη μας, ουδέποτε το σίριαλ, που σαν τριλογία ολοκληρώθηκε με δύο ακόλουθα σίκουελς, το 2002 και το 2012, έκανε καμία θραύση, κυρίως λόγω του γεγονότος πως το γλαφυρό ύφος που προσέδιδε στο πρότζεκτ η εκκεντρική ματιά του σκηνοθέτη Sonnenfeld, δεν είχε ιδιαίτερη πέραση σε ένα κοινό, σαν το εγχώριο, που δεν θέλγεται και τόσο από τον εντυπωσιασμό της φανφάρας. Το Α και το Ω δηλαδή του σχεδίου Οι Άντρες με τα Μαύρα, η φασαρία, συνοδευόμενη από μερικά ας πούμε αστεία, που ειπώθηκαν όλα από την πρώτη φορά και απλώς καταναλώθηκαν ξαναζεσταμένα στην συνέχεια. Τουλάχιστον σε όλο αυτό το τρίπτυχο εφετζίδικο παραμύθι, υπήρχε άσβεστο στο εκράν το κυρός ενός Will Smith κι ενός Tommy Jones για να κρατήσει τα μπόσικα. Ενώ εδώ, στο ριμπούτ International, τι?

Οι Άντρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή (Men in Black: International) Quad Poster Πόστερ
Έχοντας έρθει από τα παιδικά της χρόνια κιόλας, σε επικοινωνία με εξωγήινους οργανισμούς και γνωρίζοντας καλά την ύπαρξη της ειδικής μαυροντυμένης ομάδας των πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών, που αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει υποθέσεις που έχουν να κάνουν με στενές επαφές τρίτου τύπου, η νεαρή Μόλλυ Ράιτ, έχει βάλει στα σκοπό της ζωής της να γίνει μέλος αυτού του επίλεκτου τιμ. Και πραγματικά χάρη στις εντυπωσιακές της γνώσεις, την αποφασιστικότητα και την πονηριά της, θα καταφέρει να πείσει την υπεύθυνη στρατολόγησης καινούργιων ταλέντων, Πράκτορα Ο, να την προσλάβει δοκιμαστικά σαν μαθητευόμενη, βαπτίζοντας την ως Πράκτορα Μ. Και δίνοντας της συνάμα την εντολή να ετοιμαστεί για μια δύσκολη αποστολή, που την καρτερεί στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

Στο πολυσύχναστο Λονδίνο, εκεί που στα κεντρικά της υπηρεσίας των ΜΙΒ, ο γενικός διευθυντής Πράκτορας Τ, περιμένει για να την συστήσει στον συνεργάτη της, Πράκτορα Η, τον μορφονιό της εγγλέζικης πτέρυγας, που η επιπόλαιη όσο και ανεύθυνη πολλές φορές συμπεριφορά του, δεν του έχει επιτρέψει να πάρει τις ευκαιρίες ανέλιξης που δικαιούταν. Κατά την διάρκεια νυχτερινής περιπολίας προς αναζήτηση στοιχείων, για την αποκάλυψη των επικίνδυνων άλιενς, ο μυστηριώδης σύνδεσμος Βούνγκους, ελάχιστα πριν πέσει νεκρός από κτύπημα των εχθρών, θα χαρίσει μυστικά στην Μ, έναν παράξενο κρύσταλλο. Που κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί έστω, την τρομακτική ισχύ που κρύβει μέσα του.

Και κάπως έτσι το ετερόκλητο διδυμάκι του παίδαρου και της μεγαλωμένης με έναν και μοναδικό σκοπό, να φορέσει κάποια στιγμή το μελανό κουστούμι, θα υποχρεωθεί να δώσει τα χέρια και να αφήσει κατά μήκος τα τσιγκλίσματα και τις κάποιες αντιπαλότητες, ενώνοντας δυνάμεις μπροστά στον κοινό σκοπό. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η πλοκή είναι τόσο παιδαριώδης και αφελής, που δεν μπορεί κανείς να πιστέψει πως έμπειροι συγγραφείς κάθισαν κι έβαλαν αυτά τα μέτρια σκαρφίσματα σε μια τάξη. Για να μην ψέγουμε πάντως τον ντιρέκτορα πως δεν τα κατάφερε καλά - για να ακριβολογώ ετούτη είναι η χειρότερη ταινία του F. Gary Gray και από τις δέκα που έχει φκιάσει - θα πρέπει να αναγνωρίσουμε το ελαφρυντικό πως στην δημιουργική του εργαλειοθήκη, το κωμικό στοιχείο ποτέ του δεν το είχε. Το περιπετειώδες ναι. Και στο Italian Job το έδειξε και στον Man Apart και στους όγδοους Fast And Furious.

Που να το φανταστώ λοιπόν πως θα αναπολούσα την εποχή της καραμερικανιάς του θείου Barry, βλέποντας το αναβιωτικό αυτό επεισόδιο, που η Columbia στήριξε με το ποσόν των 110 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα οποία δεν φαίνονται πουθενά επί του συνόλου. Ειδικά στον τομέα των ειδικών εφέ, αν εξαιρέσουμε την σεκάνς του Λονδρέζικου ίντρο, που έχει κάτι από Monsters Inc, οι ντίτζιταλ εξωγήινες μορφές είναι τόσο μέτριες κατασκευαστικά, ώστε να μην πιστεύεις πως υπήρξε η παραμικρή εξέλιξη στα 22 χρόνια που μεσολάβησαν από την απαρχή του franchise.

Από την άλλη μεριά, κανείς δεν θα περίμενε δέσιμο πρωταγωνιστικό, ανάλογο με του Fresh Prince και του TLJ, από δύο νεαρά αστεράκια με πολύ λιγότερη εμπειρία από εκείνους. Λόγω της συνύπαρξης τους όμως στον Thor Ragnarok, θα έλεγε κανείς πως μια χημεία παραπάνω θα όφειλαν να την είχαν ο Chris Hemsworth με την Tessa Thompson. Ανταυτού σου δίνουν την ιδέα πως συναντήθηκαν μόλις προ ολίγου, στιγμές μόνο πριν ο σκηνοθέτης διατάξει το Άξιον και σχεδόν ούτε καν γνωρίζονται μεταξύ τους. Λιγοστό το ταίριασμα, που μάλλον είναι και ο σημαντικότερος παράγοντας του failure. Συνεπώς έχουμε ένα αποτυχημένο 3 στα 3 μέχρι ώρας, για τα φιλόδοξα μπλοκμπάστερ του Summer Of 19, μετά από τις απογοητεύσεις των Dark Phoenix και Godzilla 2. Μισό, να βάλω μπροστά τον neuralyser, να βγάλω το γυαλί και με μια φλασιά να το λησμονήσω. Ναι, σιγά που το έχω και ανάγκη...

Οι Άντρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή (Men in Black: International) Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 13 Ιουνίου 2019 από την Feelgood Ent.!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική