Λατρεύω να σε Μισώ (Anyone But You) Poster ΠόστερΛατρεύω να σε Μισώ

του Will Gluck. Με τους Sydney Sweeney, Glen Powell, Alexandra Shipp, GaTa, Hadley Robinson, Michelle Hurd, Dermot Mulroney, Darren Barnet, Bryan Brown, Rachel Griffiths.

Sydney Love Song
γράφει ο zerVo (@moviesltd)

Ένα από τα πλέον διάσημα θεατρικά έργα του William Shakespeare, μάλιστα με έντονη γλαφυρή διάθεση και πολύ μακρινό από το βαρύ έως και σκοτεινό ύφος του συγγραφέα, το Much Ado About Nothing, μεταφρασμένο σε Πολύ κακό για το Τίποτα στην δική μας γλώσσα, είδε το φως της δημοσιότητας στην εκδοτική επιθεώρηση First Follio στα 1623, επτά ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατο του. Η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του έγινε στα χρόνια του βωβού σινεμά το 1913, ενώ η πλέον γνωστή μέχρι τις ημέρες μας, δεν είναι άλλη από εκείνη του 1993 δια χειρός Kenneth Branagh, από την οποία παρέλασε ένα πλήθος σούπερ αστέρων, μεγέθους των Emma Thompson, Keanu Reeves και Denzel Washington. Μια πιο ελεύθερη διασκευή του κεφάτου πονήματος, έχουμε στην περίπτωση του ηλιόλουστου rom com Λατρεύω να σε Μισώ, που μολονότι δεν άφησε ήσυχο ούτε μισό κλισέ στην αφήγηση του, εντούτοις κατάφερε μια πολύ σπουδαία παγκόσμια εμπορική επιτυχία, δεκαπλασιάζοντας στα box offices το ποσόν των 25 εκ. δολαρίων που κόστισε!!!!

Λατρεύω να σε Μισώ (Anyone But You) Quad Poster
Η τυχαία γνωριμία τους σε ένα θορυβώδες καφέ της Βοστόνης, θα έχει σαν συνέπεια να περάσουν μαζί μια ρομαντική νύχτα, ημιτελή μεν, αλλά πολλά υποσχόμενη για το κοινό τους μέλλον. Ατυχώς για τους δυο τους, η ανασφάλεια της Μπέα, μιας όχι και τόσο επιμελούς σπουδάστριας της Νομικής, που θα θελήσει να το σκάσει φοβούμενη να μπλέξει συναισθηματικά, θα προκαλέσει την οργή του Μπεν, με αποτέλεσμα το ειδύλλιο να λήξει εν τη γενέσει του. Η μοίρα όμως θα θελήσει να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στο ζευγάρι, λίγο καιρό μετά, καθώς οι δυο τους, εντελώς αναπάντεχα θα βρεθούν χιλιάδες μίλια μακριά, στο πανέμορφο Σίδνει, προκειμένου να παραστούν στην γαμήλια τελετή της αδελφής της κοπελιάς, με μια από τις καλύτερες φίλες του μορφονιού...

Η παρεξήγηση εκείνης της κοινής τους βραδιάς, θα έχει σαν συνέπεια να μην αντέχει καν ο ένας την παρουσία του άλλου. Η εμφάνιση όμως των πρώην εραστών τους στην σύναξη της παντρειάς, θα ωθήσει, για διαφορετικούς λόγους τον καθένα, να υποκριθούν πως αποτελούν αντρόγυνο, ικανοποιώντας κατά κάποιον τρόπο και τα θέλω του πανηγυριώτικου περίγυρου. Ή μήπως όλη αυτή η περίεργη συμπεριφορά τους, πηγάζει από το γεγονός πως τρέφουν ερωτικά συναισθήματα προς αλλήλους, μα διστάζουν πλήρως να το παραδεχθούν?

Σιγά και μην δεν ξέρει έστω κι ένας που θα επιδιώξει να παρακολουθήσει ετούτη εδώ την κοινότυπη όσο δεν γίνεται ρομαντζαδούρα, την απάντηση, από την στιγμή που πέφτουν οι τίτλοι της έναρξης της. Το θέμα είναι να παρατραβηχτεί όσο γίνεται, ακόμη μάλιστα και κατοπινά του ανεπανόρθωτου, το σύνθημα πως όσο κι αν μοιάζει πως ταιριάζουν, δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν ένα, έτσι για την ταλαιπωρία τους, αλλά και για να γεμίσει το διωράκι της διάρκειας, με μια κάποια αγωνία για την θετική, άκρως προβλέψιμη, τελική έκβαση. Που και βέβαια δεν ορίζει κανενός είδους σπόιλερ πως πρόκειται να συμβεί.

Ως θετικότερο στοιχείο του σινέ Άρλεκιν, οφείλω να παραδεχτώ την προφανή χημεία που υπάρχει μεταξύ τους, ακόμη και στις στιγμές που θεωρούν πως ο οριστικός χωρισμός είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για την σχέση τους. Έχοντας κάνει γκελ στο κοινό από την υπεροπτική αρχικά, αλλά ηρωική στο φινάλε παρουσία του στο σίκουελ του Top Gun, ο σωματώδης Glen Powell, μοιάζει ως ο ιδανικός παρτενέρ για την υπερβολικά σέξι κι όποιος αντέξει, μπας και καλύψει τις υποκριτικές της αδυναμίες, Sydney Sweeney, που δεν θα κάνω πως την έχω ματαδεί, εφόσον δεν γνωρίζω καν την ύπαρξη του σίριαλ Euphoria που την έχει κάμει ευρύτερα διάσημη. Παρόλη την γυμνασμένη τους κορμοστασιά, που δεν διστάζουν να επιδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία, αμφότεροι μοστράρουν ως τρωτοί και έτοιμοι να τσαλακωθούν, σε σεκάνς σλάπστικ κωμικές, που πάντως δεν βγάζουν το τόσο χιούμορ που θα περιμέναμε.

Ευθύνη που σίγουρα φέρει ο σχεδιαστής και έχοντας το γενικό πρόσταγμα Will Gluck (Annie ριμέικ, Peter Rabbit, Easy A), που διαθέτει μια ικανή εμπειρία στο συγκεκριμένο genre, χάρη στο πιο εμπνευσμένο Friends With Benefits. Εδώ ο ντιρέκτορας χρησιμοποιώντας την βάση του κλασικού μυθιστορηματικού play, ακολουθεί πιστά την φόρμουλα της σύνταξης του πιασάρικου λοβ στόρι, βάζοντας στο παιχνίδι ένα σωρό υπερβολές κι ακρότητες, όπως ας πούμε την κοινή βουτιά στο λιμάνι του Σίδνει, μετά την αποτυχημένη απόπειρα αναβίωσης του "i'm the king of the world" του Τιτανικού, ταινίας που αφήνει τα στίγματα της σε μπόλικα σημεία της πλοκής. Όπως τα σημάδια τους αφήνουν σε τυχαίους τοίχους, μαρκίζες κι επιφάνειες τα Σεξπιρικά συνθήματα αγάπης, έτσι για να τονιστεί πιότερο το πνεύμα του Βαλεντίνου, που πάντοτε στις ημέρες γιορτής του, δίνει το μαρς για να κυκλοφορήσουν στις αίθουσες ανάλαφρες, όπως και εμπορικότατες όμως, κομεντί όπως το Anyone But You...

Λατρεύω να σε Μισώ (Anyone But You) Rating
Στις δικές μας αίθουσες? Στις 8 Φεβρουαρίου 2024 από την Feelgood Ent.!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική