Πίτερ Ράμπιτ: Ο λαγός το ΄σκασε (Peter Rabbit 2: The Runaway) Poster ΠόστερΠίτερ Ράμπιτ: Ο λαγός το ΄σκασε

του Will Gluck. Με τους Rose Byrne, Domhnall Gleeson, David Oyelowo και τις φωνές των James Corden, Margot Robbie, Elizabeth Debicki, Aimee Horne, Colin Moody, Lennie James.

Σπάστα Πίτερ!
του zerVo (@moviesltd)

Αναμφίβολα την λες και σημαντική εμπορική επιτυχία, την μετατροπή των 50 εκατομμυρίων του κόστους, σε 350 στα ταμεία. Σκορ που κατάφερε στην πρώτη του κινηματογραφική βόλτα, ο παιδικός ήρωας που ξεπήδησε από την έμπνευση της συγγραφέως οαιδικών βιβλίων Beatrix Potter, Peter Rabbit. Γεγονός που δεν πέρασε βέβαια απαρατήρητο από το animation τμήμα της Sony, που έχοντας την εμπειρία πλέον στο κτίσιμο φιλμς που συνδυάζουν το κομπιουτερίστικο κινούμενο σκίτσο με τους αληθινούς χαρακτήρες (βλέπε και The Smurfs) αποφάσισε χωρίς πολύ ρίσκο να επανέλθει στον τίτλο, με ένα αναλόγου περιπετειώδους, όσο και διασκεδαστικού για την πιτσιρικαρία, ύφους, σίκουελ.

Πίτερ Ράμπιτ: Ο λαγός το ΄σκασε (Peter Rabbit 2: The Runaway) Quad Poster
Η όμορφη Μπέα και ο συνεσταλμένος Πίτερ, έχουν πλέον ενώσει τις ζωές τους εις σάρκα μία και διαβιώνουν αρμονικά στο ευρύχωρο σπιτάκι τους στα Λονδρέζικα προάστεια, μαζί με την πεντάδα των χαριτωμένων κούνελων, της οποίας ηγείται ο σκανταλιάρης Πίτερ. Και τα χαρμόσυνα μαντάτα για το αγαπημένο ζευγάρι δεν σταματούν εδώ, καθώς μια από τις μεγαλύτερες εκδοτικές φίρμες του Ηνωμένου Βασιλείου, μοιάζει διατεθειμένη να κυκλοφορήσει ακόμη περισσότερες, εικονογραφημένες περιπέτειες της ταλαντούχου συγγραφέως, με μια όμως προϋπόθεση. Ο Πίτερ Ράμπιτ δεν είναι πάντοτε ο καλός χαρακτήρας των έργων, αλλά θα δείχνει σε όχι και λίγες περιπτώσεις, κάπως διαβολάκος...

Γεγονός που θα αναστατώσει μονομιάς την φασαριόζα, μα καλοσυνάτη ψυχή του νεαρού τετράποδου, που στενοχωρημένος θα αποστασιοποιηθεί από την υπόλοιπη ομάδα. και θα αναζητήσει την τύχη του στους πολύχρωμους δρόμους του Νόττινγκ Χιλ. Εκεί που θα γνωρίσει τον πολυλογά μικροκλέφτη Μπαρνάμπας, αποδεχόμενος να γίνει κι εκείνος μέλος της συμμορίας του, που διαρκώς καταφέρνει να ξαφρίζει την πραμάτεια των λαχανικών, όσων φουκαράδων παραγωγών η μανάβηδων βρεθούν στο διάβα τους.

Οπότε τι? Έφτασε η στιγμή για έναν από τους πιο διάσημους και αναγνωρισμένους ήρωες παιδικών βιβλίων, να επιδείξει την παραβατική συμπεριφορά που ενδεχόμενα έκρυβε καλά μέσα του και πλέον αναδεικνύεται, τώρα που οι καλογραμμένες από την Μπέα σελίδες, θα τον δείξουν έτσι κι αλλιώς αλητάκο? Κάπως έτσι στο περίπου, με την δεδομένη όμως ανατροπή του δεύτερου μέρους, εκεί που τα ηθικά διδάγματα προς τους ανήλικους, κατά βάση, θεατές του ανιμέισον, σχηματοποιούνται πεντακάθαρα. Ορίζοντας το σύνθημα, πως ο καθένας μπορεί κάποια στιγμή να παραστρατήσει, έχει όμως το δικαίωμα να μετανοήσει, να ζητήσει συγχώρεση και να ακολουθήσει ξανά το μονοπάτι της αρετής και ουχί της κακίας.

Εννοείται πως οι αποχρώσεις στα φόντα, είτε της εξοχής είτε της πρωτεύουσας, είναι πάντοτε λαμπερές και ηλιόλουστες, προκειμένου να τσιγκλήσουν την ματιά των μικρούληδων σινεφίλ, που λίγο έως πολύ γνωρίζουν τι πρόκειται να παρακολουθήσουν, σε συνέχεια του ορίτζιναλ. Μια σλάπστικ, ιδιαίτερα θορυβώδη, ξέφρενου τέμπο, όχι όμως τόσο φροντισμένη στο χιούμορ της κωμωδία, που στο επίκεντρο της διαθέτει έναν συμπαθέστατο - έστω και ανακατωσούρη κανάγια - στο κοινό ήρωα. Κι αυτό γιατί αποξαρχής είναι αντιληπτός στην νεανική λογική, το ποιος είναι ο κακός του στόρι (ο Oyelowo, που φορτώνει όλη του την εκκεντρική γοητεία, πείθοντας ως ο ιλουστρασιόν villain) που επιδιώκει να καταστρέψει την οικογενειακή γαλήνη και θαλπωρή, που τόσο υπέροχα έχουν στήσει ο αγαθός και καλοσυνάτος Gleeson με την εύστροφη και πανέξυπνη Byrne. Αξιοπρεπές live action, μελετημένο το σχέδιο, όχι κάτι το πολύ ξεχωριστό, όμως, που θα θυμόνται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, πιτσιρίκοι, για πολύ καιρό.

Πίτερ Ράμπιτ: Ο λαγός το ΄σκασε (Peter Rabbit 2: The Runaway) Rating
Στις δικές μας αίθουσες? Στις 4 Νοεμβρίου 2021 από την Feelgood Ent.!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική