Scream Poster ΠόστερScream

των Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett. Με τους Melissa Barrera, Mason Gooding, Jenna Ortega, Jack Quaid, Marley Shelton, Courteney Cox, David Arquette, Neve Campbell.

Αχου! Τρόμαξα!
του zerVo (@moviesltd)

Μολονότι έφερε την σφραγίδα ενός εκ των κορυφαίων στο είδος, το σίνε σίριαλ του Scream ουδέποτε μου προκάλεσε κάποια σοβαρή, θετική εντύπωση, έστω κι αν όρισε την πιο επιτυχημένη εμπορικά στιγμή του τεράστιου Wes. Είχαν προηγηθεί βλέπεις τόσες και τόσες στιγμές τρόμου της δικής του υπογραφής που έγραψαν, κυριολεκτικά, ιστορία, από το Τελευταίο Σπίτι και τους Λόφους ίσαμε τους Εφιάλτες και το Βουντού, ώστε ετούτη η πρόσμιξη σλάσερ και Σκούμπι Ντου, να μην μου δημιουργήσει ξεχωριστή αίσθηση. Τουλάχιστον στον βαθμό του εισπρακτικού πανικού που προκάλεσε η μέχρι ώρας τετραλογία. Πως θα μπορούσε να αλλάξει την άποψη μου, λοιπόν, ένα ακόμη, χωρίς σημαντικό λόγο ύπαρξης, τσάπτερ, που έρχεται μάλιστα επτά χρόνια μετά το οριστικό φευγιό του μάστερ Craven?

Scream Quad Poster
Η όμορφη κωμόπολη του Γούντσμπορο βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, από την στιγμή που παρανοϊκός μασκοφόρος, αντιγράφοντας εμφάνιση, μέθοδο και οπλισμό του κατά συρροή φονιά που κάποτε σκόρπισε τον φόβο στην περιοχή, θα επιτεθεί με μαχαίρι στην ανυποψίαστη νεαρή Τάρα. Η πιτσιρίκα μπορεί να γλύτωσε με βαρύτατα τραύματα από την οργή του αντεροβγάλτη, δεν θα συμβεί όμως το ίδιο με τα συνομήλικα μέλη της συντροφιάς της, που το ένα μετά το άλλο θα αιματοκυλιστούν αναπάντεχα και απροειδοποίητα. 

Amber Alert βαράει που λένε, γεγονός που θα σημάνει την μεγάλη επιστροφή στην γειτονιά, των μεσήλικων πλέον επιζώντων από τα περασμένα ντου των διαφόρων Γκοστφέις, δηλαδή του συνταξιοδοτημένου μπατσούλη Ντιούι, της δαιμόνιας ρεπόρτερ Γκέιλ Γουέδερς και φυσικά της πρώτης χρονικά που βίωσε την απειλή της λεπίδας, Σίντνει Πρέσκοτ. Τρίο που μαζί με την αδελφή της φοβισμένης Τάρα, Σαμάνθα, θα παλέψουν για να εντοπίσουν, ποιος κρύβεται πίσω από την κακορίζικη μουτσούνα.

Μια από τα ίδια δηλαδή. Άντε ξανά μανά η ίδια εισαγωγή στο καθιστικό με την τεράστια κουζίνα, που σε πρώτο πλάνο παίζει η μαχαιροθήκη Σογκούν, άντε πάλι οι πανομοιότυποι φόνοι με πρώτα πρώτα θύματα τους πονηράκηδες που τάχαμου ξέρουν τα άσχημα κατατόπια, άντε μια κόπι πέιστ αφήγηση των όσων ποτισμένων στο αίμα έχουμε ματαδεί από το 96' της εισαγωγικής φοράς και ένθεν. Και πάντοτε με την γλαφυρότητα να παίζει διαρκώς στο φόντο, υποτίθεται για να σπάζει το χόρορ και το γκορ, με το άνοστα χιουμοριστικό μπόλι του τύπου "χαβαλέ κάνουμε, δεν πέθανε κανείς, ηθοποιοί είναι όλοι τους". Ντεμέκ αυτοσαρκασμός και παρωδία που υποβιβάζει σε σαχλαμάρες τα προηγούμενα? Μάλλον κάτι παραπάνω καρτερούσα από τους ντιρέκτορες του Ready Or Not, που μια χαρά είχα περάσει στην βόλτα του.

Απόντος του γραφιά Kevin Williamson, που παρέδωσε την σκυτάλη στον τσακωμένο από καιρό με την επιτυχία, James Vanderbilt, τα ευρήματα του σεναρίου μοιάζουν αφόρητα και επαναλαμβανόμενα ανά πεντάλεπτο, με την εξυπνάδα υποτίθεται να εστιάζει πέριξ της ταινίας (μέσα στην ταινία) Stab, που αισίως έχει φράσει στο όγδοο της επεισόδιο, Γνωρίζεις τα πάντα για την φημισμένη σειρά τρόμου? Ζεις! Αγνοείς τις απαντήσεις που θέτει ο μαυροντυμένος Χάρος, επειδής κεφάρεις Babadook και Hereditary? Χαιρετάς! Δεν λέω...ευφυές. Τρία χασμουρητά ανά ατάκα.

Η επανεμφάνιση της παλιάς φρουράς, του διαβόητου legacy cast, περνά μέχρι και απαρατήρητη, μιας και η παρουσία της τριάδας των μπαρμπάδων CampbellArquette και Cox, βγάζει οσμή μπαγιατεμού. Οι νεοεισελθόντες κοσάρηδες "ηθοποιοί" δεν παίζουν τίποτα παραπάνω από τους αδιάφορους προσεχείς υποψήφιους για ξεκοίλιασμα, την ώρα που το ρολόι τσουλάει βασανιστικά ωσότου, μετά δίωρου, σκάσει επιτέλους το πέρας του whodunnit και πέσουν οι φερετζέδες. Το κακό είναι, που προβλέπω να ξαναφοριούνται σιμά, αφού όπως φαίνεται του Φάντασμα ο τράχηλος, ζυγό δεν συλλογάται. Κι όλο και θα αβγαταίνει...

Scream Rating
Στις δικές μας αίθουσες? Στις 13 Ιανουαρίου 2022 από την Odeon!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική