Alan ParkerΜια από τις πιο σοκαριστικές ειδήσεις της χρονιάς, είναι αυτή που αφορά στον αδόκητο χαμό ενός από τους πλέον χαρισματικούς και φερέλπιδες σταρ της γενιάς του. Ο Chadwick Boseman, αγαπημένος πρωταγωνιστής σε σωρεία ταινιών της τελευταίας δεκαετίας, έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 43 ετών, μετά από τετραετή μάχη με τον καρκίνο. Ένα πραγματικό ταλέντο, που είχε ήδη δείξει τις ερμηνευτικές του ικανότητες, τόσο σε ρόλους απαιτητικούς, όσο και μέσα από την συμμετοχή του σε φιλμς του σύμπαντος της Marvel, υποδυόμενος τον Υπερήρωα Μαύρο Πάνθηρα.

Alan Parker

Το ξεπέταγμα του Boseman στην μεγάλη οθόνη έγινε μέσα από την ταινία 42 του Brian Helgeland, εκεί όπου υποδύθηκε τον θρύλο του μπέιζμπολ Τζάκι Ρόμπινσον. Ερμηνεία που του έδωσε την ώθηση για να πάρει συμμετοχή στις ανεξάρτητες παραγωγές The Kill Hole του Mischa Webley και Draft Day του Ivan Reitman στο πλευρό του Kevin Costner. Η ταινία που εκτόξευσε την δημοτικότητα του ήταν το Get On Up του Tate Taylor, εκεί που υποδυόμενος τον Νονό της Σόουλ Τζέιμς Μπράουν, απέσπασε θερμότατες κριτικές. Το περιπετειώδες φιλμ Gods Of Egypt του Alex Proyas υπήρξε το πρόκριμα του για να εκκινήσει την συνεργασία του με τις παραγωγές της Marvel, με αφετηρία το χιτ Captain America: Civil War, που ακολουθήθηκε από τρεις ακόμη εμφανίσεις σε δημιουργίες του στούντιο (Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame) συμπεριλαμβανομένου του φαινομένου Black Panther. Της αυτόνομης ταινίας για τον ήρωα Τι'Τσάλα / Μαύρο Πάνθηρα, που κατόρθωσε περισσότερα από 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως.

Ενδιάμεσα είχε εμφανιστεί στις ταινίες Message From The King του Fabrice Du Welz, Marshall του Reginald Hudlin, όπου απέδωσε τον Θέργκουντ Μάρσαλ, τον πρώτο στα χρονικά αφροαμερικάνο δικαστή, ενώ πιο πρόσφατα έδωσε το στίγμα του στο αστυνομικό θρίλερ 21 Bridges του Brian Kirk και το πολύ καλό Da 5 Bloods του Spike Lee. τα γυρίσματα του σίκουελ του Black Panther είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2021.

Οι διακρίσεις που απέσπασε στην καριέρα του συμπεριλαμβάνουν δύο BET Awards για τους ρόλους σε Black Panther και Marshall, τέσσερις υποψηφιότητες στα Black Reel Award με μία τελική επικράτηση για τον Black Panther, ένα SAG Ensemble Award για το σύνολο της ερμηνευτικής ομάδας του Black Panther, οκτώ υποψηφιότητες για NAACP Image Award με μία τελική επικράτηση για τον Black Panther.

Επίσης συμμετείχε στην ταινία Ma Rainy's Black Bottom του George Wolfe με τους Viola Davis και Colman Domingo που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες το προσεχές διάστημα

RIP