Louis Wain - First LookΒασισμένη στην διαδρομή του διακεκριμένου Βρετανού καλλιτέχνη Λούις Γουέιν, ζωγράφου που οι φημισμένοι του πίνακες με τις γάτες, αποτελούν αριστουργήματα της εικαστικής τέχνης, είναι η ταινία Louis Wain, που σκηνοθετεί ο υποψήφιος για BAFTA Will Sharpe (Flowers) σε σενάριο δικό του σε συνεργασία με τον Simon Stephenson. Την παραγωγή του φιλμ υπογράφουν οι Guy Heeley (Locke, Denial), Adam Ackland (‘Patrick Melrose’), Leah Clarke και Ed Clarke. Τα γυρίσματα του έργου έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 19 Αυγούστου στα περίχωρα του Λονδίνου και θα κρατήσουν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Από το σετ είναι παρμένη και η πρώτη φωτογραφία που το στούντιο έδωσε στην κυκλοφορία με τις μορφές των δύο βασικών πρωταγωνιστών.

Δηλαδή του αστέρα και υποψήφιου για Όσκαρ ανδρικής ερμηνείας Benedict Cumberbatch που υποδύεται τον διακεκριμένο καλλιτέχνη και της Claire Foy που ερμηνεύει την σύζυγό του Έμιλυ. Το προσεγμένο καστ συμπληρώνουν οι Andrea Riseborough, ο βραβευμένος με BAFTA Toby Jones, οι Stacy Martin (Nymphomaniac, Vox Lux), Sharon Rooney (Dumbo, ‘My Mad Fat Diary’), Hayley Squires (I, Daniel Blake, ‘Southcliffe’), Aimee Lou Wood (‘Sex Education’), Adeel Akhtar (The Big Sick, Pan, Four Lions, ‘Utopia’), Julian Barratt (Mindhorn, ‘Flowers’, ‘The Mighty Boosh’) και Asim Chaudhry (‘People Just Do Nothing’, Black Mirror: Bandersnatch).

Louis Wain - First Look Benedict Cumberbatch Claire Foy

Η ταινία Louis Wain είναι μια παραγωγή της Sunnymarch and Shoebox Films και χρηματοδοτείται από την Studio Canal την Film 4 και την Amazon Studios. Η Canal έχει αναλάβει και την διανομή της στις περισσότερες ευρωπαικές αγορές.