Fast & Furious: Hobbs & Shaw Poster ΠόστερFast & Furious: Hobbs & Shaw

του David Leitch. Με τους Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby, Eiza González, Cliff Curtis, Helen Mirren.


Δυο γροθιές σε μία!
του zerVo (@moviesltd)

Ακόμη κι αν αρχικά δεν του φαινόταν, εξάλλου πέρασε και μια περίοδο σχετικής ανυποληψίας, κάπου εκεί στο τρίτο / τέταρτο τσάπτερ, καθώς οι οπαδοί του περιορίζονταν στις αγορές της Άπω Ανατολής, το Fast & Furious εξελίσσεται ως ένα από τα πλέον επιτυχημένα fanchise της μετά μιλένιουμ εποχής. Τζακ ποτ που στηρίζει κατά κύριο λόγο στην διασκεδαστική του διάθεση, στο φρενήρες τέμπο, στο κέφι των υπερηρώων του, στο κόλπο του να αντιμετωπίζει καταστάσεις ακραία δυσμενείς, κυριολεκτικά στην πλάκα. Μετά από οκτώ επεισόδια που έσπασαν ταμεία και με το ένατο να βρίσκεται ήδη στα σκαριά, στοχεύοντας να προσεγγίσει τις αίθουσες την προσεχή άνοιξη, οι υπεύθυνοι του θέματος, εκεί στην Universal, σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν το κενό και να ρίξουν την ιδέα ενός κλώνου, όπου θα συμμετέχει μέρος μόνο του πρωταγωνιστικού τιμ και θα κινηθεί επακριβώς στην ίδια, γνώριμη συνταγή. Μια χαρά έκαναν κι έτσι η σεζόν ξεκινά καταιγιστικά για τους φανς της ακατάπαυστης, φανταστικής περιπέτειας.

Fast & Furious: Hobbs & Shaw Quad Poster Πόστερ
Προκειμένου να αποτρέψουν τα τρομοκρατικά σχέδια της άριστα τεχνολογικά εξελιγμένης εγκληματικής οργάνωσης Eteon, οι πράκτορες της MI6 κάτω από την καθοδήγηση της δυναμικής Χάτι Σόου, έστω και με τρομακτικές απώλειες, θα αποσπάσουν μέσα από τα κρυφά της εργαστήρια τον ιό "Χιονονιφάδα", ελάχιστες στιγμές πριν εκείνος απελευθερωθεί και απειλήσει άμεσα την ανθρωπότητα. Ένα γεγονός που θα σημάνει συναγερμό στις τάξεις των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας, καθώς πλέον αναζητείται παντού ως υπαίτιο της καταστροφής, το κορίτσι που στην πραγματικότητα έγινε θυσία, περνώντας στο κορμί του το μόλυσμα και κλέβοντας το από την εποπτεία του θηριώδη cyborg φύλακα του Μπρίξτον Λορ.

Είναι η στιγμή που θα τεθεί σε εφαρμογή το άκρως απόρρητο σχέδιο, ζήτησης βοήθειας από τους άριστους γνώστες τέτοιων ακραίων καταστάσεων, τον Αμερικανό Λουκ Χομπς και τον Εγγλέζο Ντέκαρντ Σόου, που θα κληθούν να εντοπίσουν την εξαφανισμένη φορέα, πριν τους εχθρούς. Ενώνοντας τρόπον τινά δυνάμεις σε κοινή μία, ακόμη κι αν ο ένας δεν τρέφει και τα θετικότερα συναισθήματα για τον άλλον. Μόνο που τώρα θα αναγκαστούν να υποτάξουν τους εγωισμούς τους, μιας και η αποφασιστική Χάτι, στην πραγματικότητα είναι η μικρή αδελφούλα του κυνικού και αγέλαστου Λονδρέζου. Όπως και εκ πρώτης ματιάς, το ερωτικό αντικείμενο του πόθου, του μελαψού γίγαντα από την Σαμόα...

Θέτουμε λοιπόν σε λειτουργία τον βασικότερο κανόνα παρακολούθησης ενός τέτοιου χαλαρότατου και καλοκαιρινότατου action film: Τίποτα δεν πρέπει να το πάρουμε τοις μετρητοίς. Όπως ακριβώς πράττει και το ντουέτο των μπρατσαράδων, εξαιρετικά εκπαιδευμένων πρώην πεζοναυτών, που η πατρίδα τους τούς έχει σε πρώτη ζήτηση όταν οι καταστάσεις στραβώνουν άσχημα. Και κάπως έτσι έχει συμβεί τώρα, ενόσω η απρόβλεπτης ισχύος εξτρεμιστική φράξια της Eteon, που διοικεί ένας σχιζοφρενής αόρατος μεγιστάνας, έχει στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον τους και η τύχη του κόσμου κινείται πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί. Και που θα εφεύρει την λύση στο πρόβλημα, το dynamic trio (συν την μία, την αδελφούλα, που πλέον εισάγεται για τα καλά στο F&F Universe)? Μα και βέβαια στην συνοχή της (κάθε) φαμίλιας, που καθώς φαίνεται άδικα οι σχέσεις των μελών της έχουν κατακερματιστεί στο παρελθόν. Κανόνας που ισχύει τόσο για τον Σόου, με την μαμά (καμέο Mirren) στην στενή, όσο και για τον single αγαπησιάρη πατερούλη Χομπς, που ουδείς στην μητρική εστία, στην ατόλη του Ειρηνικού, επιθυμεί να αντικρίσει έστω και ζωγραφιστό.

Εκεί, στην παραδεισένια νήσο, που θα λάβει χώρα η τρίτη και τελική πράξη του πανζουρλισμού, έχοντας προηγούμενα ταξιδέψει κατά πως προστάζει το πατρόν κάθε σύγχρονου φιλμ δράσης, στην μισή υφήλιο, από την Λόνδρα μέχρι την Μόσχα. Με οδηγό στο τιμόνι, τον άριστο γνώστη στο να στήνει ιντερνάσιοναλ καταστάσεις πανικού, χάρη στο πρόκριμα της εκπληκτικής Atomic Blonde, David Leitch, το Hobbs & Shaw, παρακολουθεί με ακρίβεια την δομή των ορίτζιναλ τευχών της σειράς. Σατιρική, γλαφυρή, ανεκδοτική ενίοτε, αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών, που στήνουν το απόλυτα φανταστικό παζλ ανάμεσα σε εξτρίμ κινδύνου κόντρες αυτοκινήτων, καταδιώξεις ελικοπτέρων, ακόμη και επί συρματόσκοινου καταβάσεις ουρανοξυστών! Το μάτι χορταίνει! Το δίχως άλλο. Όσο για την απίστευτη τελική σεκάνς στις παρυφές των παραλιακών γκρεμών, θα την ζήλευαν ακόμη και οι δημιουργοί των παλιών, καλών τζειμσμποντικών εποχών.

Μια διαρκής δίωρη υπερβολή στα πάντα, από το πρώτο ίσαμε το τελικό δευτερόλεπτο, που ρουφιέται όμως από την πλατεία μονοκοπανιά σαν ένα μπιτάτο ολιγόλεπτο βίντεο κλιπ. Ο, σε μια κλωστή πανέτοιμη να σπάσει, εύθραυστος δεσμός των ετερόκλητων agents, ο εξωπραγματικός κακός που πίσω του κρύβει έναν άφαντο super villain (και που μάλλον προετοιμάζεται για outing σε κάποιο επόμενο τσάπτερ), η νεοεισελθούσα κορασίδα (εντυπωσιακά σέξι η Vanessa Kirby) στήνουν ένα μείγμα φρενήρες, αμέτρητων οκτανίων.

Βεβαίως οι καλύτερες στιγμές του adventure, είναι εκείνες οι λιγότερο θορυβώδεις, μα αρκούντως χιουμοριστικές, όπου ο Χομπς, δηλαδή ο σωματώδης Dwayne The Rock Johnson των τεσσάρων εμφανίσεων στο σίριαλ, έρχεται τετ α τετ με τον αμφιβόλου εμπιστοσύνης ακόμη Σόου, τον Jason Statham των episodes 7 και 8, που δεν έχει αποκτήσει ακόμη πλήρη οντότητα σαν στέλεχος της ομάδας του Ντομ Τορέτο. Με την βοήθεια στιγμιαίων παρεμβάσεων από γκεστ σταρς όπως ο Ryan Reynolds και ο Kevin Hart (απίθανο το πλάνο στο...αεροπλάνο) στήνουν το αταίριαστο δίπολο της σωτηρίας, χωρίς κανείς θεατής να ανατρέχει στο παρελθόν και να ψάχνει για σοβαρές έχθρες αναμεταξύ τους . Το είπαμε εξαρχής άλλωστε, είναι άλλο το Furious και άλλο το Serious. Και εδώ αυτό που μας νοιάζει κατ αποκλειστικότητα, είναι μόνο το πρώτο!

Fast & Furious: Hobbs & Shaw Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 29 Αυγούστου 2019 από την Tulip Ent.!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική