Thor: Ragnarök Poster ΠόστερThor: Ragnarök

του Taika Waititi. Με τους Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins


Pure Amusement!
του zerVo (@moviesltd)

Μέχρι τώρα στα διαρκή και συνεχόμενα κύματα των κινηματογραφικών της κυκλοφοριών η Marvel, μου έχει δώσει την εντύπωση πως σε ετούτο εδώ τον σούπερ ήρωα της συμπεριφέρεται κάπως άδικα, σαν να τον ρίχνει κομματάκι στο ζύγι, σαν να τον θεωρεί παρακατιανό. Ούτε τρανταχτά και βαρύγδουπα ονόματα παίζουν στην σκηνοθεσία, ούτε τα ειδικά εφέ είναι βγαλμένα από το πάνω δημιουργικό ράφι της μπράντας και το κυριότερο, ούτε το προμόσιον είναι ανάλογα ψηλό με εκείνο ας πούμε των ονομαστών Spiderman ή Iron Man. Κι όμως μέχρι ώρας και οι τρεις περιπέτειες με κύριο πρωταγωνιστή τον βγαλμένο από την Σκανδιναβική μυθολογία superhero, έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες, αφήνοντας στους φανατικούς φίλους του σινεκομικένιου genre μια ξεχωριστά όμορφη αίσθηση κατόπιν της θέασης. Μην σου πω δε, πως το τρίτο αυτό μέρος, παίζει να είναι και το πιο εμπνευσμένο της σειράς. Διότι το πιο ευχάριστο είναι δεδομένα!

Thor: Ragnarök Quad Poster Πόστερ
Έχοντας μόλις βγει νικητής από την μέχρι τελικής πτώσης μονομαχία του με τον δαίμονα Σουρτούρ, ο πανίσχυρος και ατρόμητος Θωρ θα επιστρέψει στην πατρίδα του Άσγκαρντ, για να βρεθεί μπροστά σε μια ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη, αντιλαμβανόμενος πως ο διπρόσωπος, υιοθετημένος αδελφός του Λόκι, υποδυόμενος τον πατέρα του Όντιν, έχει αναλάβει την εξουσία. Δράμα που θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, ενόσω ο εξόριστος στις ερημιές του Βορρά ηλικιωμένος βασιλιάς, θα αφήσει ταλαιπωρημένος την τελευταία του πνοή, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την άφιξη της απελευθερωμένης θυγατέρας του Χέλα. Της πανίσχυρης πολεμίστριας, που μαζί με τον Όντιν κέρδισαν τις πιο σημαντικές μάχες στα χρονικά, που ο ανάρμοστος και υπέρμετρα φιλόδοξος χαρακτήρας της, όμως, την οδήγησε στην ατέρμονη αιχμαλωσία.

Παρακινούμενη από ένστικτα οργής και εκδίκησης, η Χέλα θα ανατρέψει το καθεστώς στην Άσγκαρντ και αφού αναστήσει τους αιμοδιψείς στρατιώτες της αήττητης διμοιρίας της, θα πάρει τον έλεγχο στα χέρια της, εκτοπίζοντας τον μοναδικό που μπορεί να της αντισταθεί, τον Θωρ, α-Σφυρο και μόνο μακρυά από τα πάτρια εδάφη. Σε μέρη παράξενα και εκκεντρικά, όπου θα πρέπει να στηριχθεί αποκλειστικά και μόνο στις δικές του δυνάμεις, αν επιθυμεί να τερματίσει την προφητεία του Ράγκναροκ, που μόλις έχει ξεκινήσει και κάνει λόγο για ολοκληρωτικό αφανισμό όλου του γνωστού Σκανδιναβικού κόσμου.

Εννοείται βέβαια, πως στο διάστημα που η πρωτοεμφανιζόμενη σε Marvelική κινηματογραφική ιστορία Χέλα - μια αποκαλυπτική Cate Blanchett, με στολή Maleficent να δίνει ξέχωρη οντότητα και κύρος στο όλο πρότζεκτ - δικτατορικά κυριαρχεί στον Άσγκαρντ, ο απωλέσας όπλο και κώμη, βγαλμένος από τις Βόρειες μυθολογικές παραδόσεις, εξόριστος γίγαντας, δημιουργεί την δική του συμμορία, δίνοντας υπόσχεση γυρισμού και ανάκτησης των σκήπτρων. Μια τύποις Avengers ομάδα, που συνθέτουν παλιόφιλοι που εδώ λειτουργούν συμπληρωματικά, έχοντας τιμηθεί από την Φίρμα με τις ολόδικες τους περιπέτειες στο πανί. Νάσου και ο Χαλκ λοιπόν (φυσικά με την γιγάντωση της μόστρας του Mark Ruffalo και πάλι)  που κι αυτός θα βρεθεί να μάχεται για την επιβίωση του στα διαστημικά gladiators στάδια, νάσου και ο μάγος Δόκτορ Στρέιντζ (Cumberbatch rulez που λένε) να περνάει τις χαρισματικές του οργανωτικές τάσεις στο κτίσιμο του τιμ. Που συμπληρώνουν ο άστατος Λόκι - Hiddleston και η τυχοδιωκτικών τάσεων, μισθοφόρος Βαλκυρία, η αποκάλυψη του Ragnarok δηλαδή, που με την μορφή της μαύρης γαζέλας Tessa Thompson, κερδίζει τις εντυπώσεις. Η ιδέα της προσθήκης δε του Γκραντμάστερ χαρακτήρα, διοργανωτή των αυτοσχέδιων κατς μονομαχιών στον πλανήτη Σακάαρ - καταπληκτικό το καμπ μπακ του Jeff Goldblum - είναι όλα τα λεφτά!

Η ιδιομορφία του τρίτου επεισοδίου της σειράς Thor και πέμπτου συνολικά που ο Γιος του κεραυνού εμφανίζεται στην σκηνή, έχει να κάνει με το διασκεδαστικό και εξόχως χιουμοριστικό στυλ που δίνει στην αφήγηση του, ο σκηνοθέτης Taika Waititim που αποτέλεσε ένα από τα ηχηρά στοιχήματα της Marvel ως επιλογή σε θέση ντιρέκτορα ακριβής της παραγωγής. Ο Νεοζηλανδός, περνά το πιασάρικα ευχάριστο narration που είδαμε στο δημιουργικό του παρελθόν, σε φιλμς σαν τα Hunt For The Wilderpeople και What We Do In The Shadows, σε μια ταινία που δεν μπουκώνει από εφέ, μάχες και εκρήξεις και αποτελεί ένα ακόμη εμπνευσμένο τουβλάκι στην timeline συνέχεια των κομικένιων μπλοκμπάστερς της ερυθρόλευκης μαρκίζας.

Επιτυχία που πιστώνεται και πάλι ο όμορφος με την στιβαρή κορμοστασιά Chris Hemsworth, ο οποίος πλέον έχει κάνει δικό του τον ρόλο αποκτώντας εκατομμύρια φανατικών οπαδών που θα τον στηρίξουν σε κάθε του βήμα. Και που εδώ, ακόμη κι όταν οι συνθήκες γέρνουν εις βάρος του, δείχνει πειστικά ικανός να σηκώσει το βάρος των προσδοκιών και να οδηγήσει τον πόλεμο, στο καταιγιστικά εκρηκτικό CGI φινάλε, που (προβλέψιμα, οκ) θα τον στεφανώσει και πάλι θριαμβευτή!

Thor: Ragnarök Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 2 Νοεμβρίου 2017 από την Feelgood Ent.!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική