Με ένα ιδιαίτερα άσχημο μαντάτο μας αποχαιρετά ο Φλεβάρης, καθώς μόλις έγινε γνωστό πως ο εξαιρετικός ηθοποιός και σκηνοθέτης Bill Paxton, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 61 ετών, έχοντας υποστεί βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο, αποτέλεσμα πρόσφατης χειρουργικής επέμβασης που υπεβλήθη. Το σύντομο μήνυμα της οικογένειας του στα Μέσα Ενημέρωσης έχει ως εξής:

"Με αβάσταχτο πόνο, μοιραζόμαστε το νέο πως ο αγαπημένος μας Bill Paxton απεβίωσε σήμερα λόγω διαταραχών χειρουργικής επέμβασης που υπεβλήθη. Λατρεμένος σύζυγος και πατέρας, ο Bill ξεκίνησε την καριέρα του στο Χόλιγουντ από διάφορα δημιουργικά πόστα, για την συνεχίσει με λαμπρό τρόπο επί τέσσερις δεκαετίες, είτε ως πρωταγωνιστής, είτε πίσω από τις κάμερες από την θέση του σκηνοθέτη. Η αγάπη του για την Τέχνη, ήταν γνωστή σε όλους όσους τον γνωρίσαμε και η ενέργεια που έδινε σε εκείνο που πάντοτε λάτρευε ήταν ασίγαστη και ακούραστη. Παρακαλούμε να σεβαστείτε την απώλεια του, προστατεύοντας την ιδιωτικότητα όσων συγγενικών προσώπων θρηνούν την τεράστια απώλεια του."

Bill Paxton RIP

Γεννημένος στο Τέξας ο Bill Paxton, ξεκίνησε την πορεία του στα 1975 και πάρα πολύ σύντομα βρήκε θέση σε καστ τεράστιων κινηματογραφικών επιτυχιών, σαν τον The Terminator και τους Aliens. Στο πλευρό του James Cameron δε, θα βρεθεί ακόμη αρκετές φορές, παίρνοντας ρόλους στα φιλμς True Lies και Titanic, ενώ συμμετείχε σε εξίσου δυνατά μπλοκμπάστερς όπως τα Twister και Apollo 13, αλλά και δράματα υψηλού επιπέδου σαν το A Simple Plan του Sam Raimi. Πρόσφατα χάρη στην συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά Hathfields & McCoys πήρε υποψηφιότητα για Έμμυ καλύτερης ανδρικής ερμηνείας, ρόλος που του έδωσε ώθηση να επανακάμψει και κινηματογραφικά με εμφανίσεις στις ταινίες Haywire, Nightcrawler και The Edge Of Tomorrow.

Εξαιρετική εντύπωση άφησε στο κοινό, η πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα με τον τίτλο Frailty, ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ που ανέδειξε ακόμη ένα από τα σπουδαία του ταλέντα ως κινηματογραφιστής. Η τελευταία του εμφάνιση στο εκράν θα είναι εκείνη που αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά τους προσεχείς μήνες, στην ταινία του James Ponsoldt, The Circle, όπου ερμηνεύει τον πατέρα της Emma Watson.

Rest In Peace