2016 Venice Film Festival Poster

Συνέχεια στις προβολές κατά την δεύτερη ημέρα του διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ της Βενετίας, με μια από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της σεζόν, που φέρει την σκηνοθετική υπογραφή ενός πραγματικά χαρισματικού δημιουργού, ου Derek Cianfrance. Πρόκειται για το μελόδραμα The Light Between Oceans, που αποτελεί διασκευή για την μεγάλη οθόνη του φημισμένου μπεστ σέλλερ του M.L. Stedman, που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην απόκρημνη χερσόνησο Κάμπελ στην Νέα Ζηλανδία, περιοχή που αποτέλεσε πανέμορφο φυσικό σκηνικό της πλοκής. Που στο επίκεντρο της βρίσκεται ένας βετεράνος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη φαροφύλακα σε απομονωμένο ακρωτήρι, εκεί που αποφασίζει να ζήσει μαζί με την, χτυπημένη από μοίρα κατά την διάρκεια των θηριωδιών, σύζυγό του. Απωθημένο τους κάποια στιγμή να αποκτήσουν το δικό τους παιδί, απόπειρα που τους έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στην απόγνωση, μετά τις δύο αποβολές που είχε εκείνη. Όλα αυτά μέχρι την ημέρα που πλάι στην ακτή θα εντοπίσουν μια ακυβέρνητη βάρκα, που μέσα της υπάρχει το άψυχο σώμα ενός άντρα και ένα ταλαιπωρημένο νεογέννητο μωρό, βρέφος που μετά από πολύ σκέψη θα αποφασίσουν να το κρατήσουν για δικό τους. Μια απόφαση που αυτομάτως θα σημαδέψει τις ζωές τους. Ένα από τα πιο λαμπερά ζευγάρια του Χόλιγουντ, ο Michael Fassbender και η Alicia Vikander, που γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων το 2014, πρωταγωνιστούν στο φιλμ και συνοδεύουν τον Cianfrance, στην επίσημη πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας στο Lido.

The Light Between Oceans Venice 2016 The Light Between Oceans Venice 2016
The Light Between Oceans Venice 2016 The Light Between Oceans Venice 2016

Photo: Getty Images Europe / zimbio.com



Εξάλλου ο εξαιρετικός ηθοποιός, ρωτήθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το αν η για πρώτη φορά στην καριέρα του απόδοση του ρόλου ενός οικογενειάρχη, σημαίνει κάποια αλλαγή στην κατάσταση του, για το σύντομο μέλλον. "Τα πάντα στην ζωή μας είναι μια πρόβα" ανέφερε στωικά, αφήνοντας σε εκκρεμότητα οποιαδήποτε πιθανότητα πιο προσωπικών απαντήσεων, που δεν έχουν άμεση σχέση με το έργο. "Ο ρόλος του Τομ με ενθουσίασε, αφού από την αρχή ένιωσα να με αγγίζει το ψυχικό του σθένος και το κουράγιο του. Είναι φαινομενικά μια ιστορία αγάπης, αλλά περισσότερο είναι μια ιστορία για την ζωή. Ο πόλεμος που έχει προηγηθεί της ιστορίας, όπως όλοι οι πόλεμοι άλλωστε, έχει σκορπίσει εφιάλτες σε όσους βγήκαν ζωντανοί από αυτόν, Συνεπώς στον τόπο που επιλέξαμε για καινούργιο μας σπιτικό, ο θάνατος μας έχει συνοδεύσει, η απώλεια έχει μετακομίσει μαζί μας. Αν θα μπορούσε κανείς να πάρει ένα μάθημα μετά το πέρας της ανάγνωσης της ταινίας, αυτό θα ήταν το πως να μάθει να συγχωρεί. Αλλά και το πως να φέρεται σε μια ψυχή τόσο νεαρή και αδύναμη όπως το βρέφος, αφού ο γονιός καλείται να συνειδητοποιήσει εκτός από το τι μπορεί να του προσφέρει και το τι μπορεί εκείνο να προσφέρει σε αυτόν." Από την μεριά της η Σκανδιναβή σταρ είχε επίσης να προσθέσει το σχόλιο της για τις δυσκολίες που συνάντησε στην ερμηνεία της: "Το κυριότερο άγχος μου ήταν το πως θα υποδυθώ μια μητέρα, από την στιγμή που εγώ ακόμη δεν έχω αποκτήσει δικό μου παιδί. Ήταν στην μέχρι στιγμής καριέρα μου ο ρόλος που κατάλαβα πλήρως πως το να ερμηνεύεις είναι πολύ μακρινό από το να παίζεις τον εαυτό σου. Και το μεγαλύτερο άγχος μου ήταν να μην πέσω στην παγίδα, το κοινό να καταλάβει πως τα συναισθήματα που εκφράζω ως γονέας, δεν τα έχω ποτέ στην ζωή μου βιώσει."

The Light Between Oceans Venice 2016 The Light Between Oceans Venice 2016
The Light Between Oceans Venice 2016 The Light Between Oceans Venice 2016

Και συμπληρώνει η Vikander: "Αυτό που επιθυμούσα περισσότερο από όλα ήταν να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, γι αυτό και αρχικά ένιωθα πολύ νευρική. Εκεί ακριβώς παρενέβη ο Derek και μου είπε το εξής απλό, πως από όλους μας περιμένει να κάνουν λάθη και να αποτύχουν, αλλά και από όλους μας περιμένει να τον εκπλήξουμε. Όμως και η παρουσία του Michael είχε την δική της σημασία, δίνοντας μου την ώθηση να φτάσω τον ρόλο μου μέχρι το τέλος, να γίνω μια όσο το δυνατόν πιο πιστευτή Ιζαμπέλ." Για να πάρει την απάντηση από τον Fassbender: "Στην αρχή ένιωσα έναν κάποιο φόβο αντικρίζοντας την, αφού έδειχνε ανήσυχη και νευρική. Αυτό να ξέρετε είναι ότι πιο σημαντικό για έναν ηθοποιό που του δίνονται κάποιες ευκαιρίες στα πρώτα στάδια της καριέρας του και εκείνος κάνει ότι μπορεί για να τις αρπάξει από τα μαλλιά. Το ίδιο ακριβώς είχα νιώσει κι εγώ στα πρώτα μου βήματα όταν πάλευα να κρατηθώ από τους πιο έμπειρους ηθοποιούς που βρίσκονταν δίπλα μου." Την κουβέντα έκλεισε πάντως ο ίδιος ο δημιουργός με τον πιο ποιητικό τρόπο: "Το έργο μου μιλάει για την μάχη ανάμεσα στην αλήθεια και την αγάπη. Το φυσικό ντεκόρ είναι εκείνο που με γέμισε με τα περισσότερα συναισθήματα. Και δεν το κρύβω πως υπάρχει ένα πλάνο, όπου ο πατέρας κρατά με στοργή το χέρι της κόρης του κοιτάζοντας τον ορίζοντα και καταλαβαίνοντας πως τα βράχια δίπλα του, μαστίζονται από τα ίδια και τα ίδια κύματα του ωκεανού, για εκατοντάδες, για χιλιάδες χρόνια, παραμένοντας όμως ανθεκτικά στην θέση τους."

Η ταινία The Light Between Oceans του Derek Cianfrance με τους Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz, Bryan Brown, Jack Thompson θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο στις αρχές Νοεμβρίου του 2016.

zerVo

Cannes Film Festival 2016