2015 Cannes Film Festival Poster

Μια πολύ δυνατή κινηματογραφική στιγμή, στα χνάρια των προηγούμενων εξίσου σπουδαίων δημιουργικών βημάτων του - Incendies, Prisoners, Enemy - παρουσίασε κατά την διάρκεια του διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ των Καννών, ο εξαιρετικός Καναδός σκηνοθέτης Denis Villeneuve. Πρόκειται για το φιλμ Sicario, που εστιάζει πάνω στον καθημερινό πόλεμο των καρτέλ ναρκωτικών, που μαίνεται πέρα από τα Νότια σύνορα της επικράτειας των ΉΠΑ. "Δεν είναι μια ταινία που στοχοποιεί το Μεξικό, αλλά είναι μια ταινία που αφορά στην Αμερική, αναφέρει ο Villeneuve, ανοίγοντας την συνέντευξη Τύπου. Κι αυτό διότι οι οι διαχωριστικές γραμμές που θεωρητικά μας διακρίνουν, είναι πιο θολές από ποτέ." Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι μια νεαρή πράκτορας του FBI, που ορίζεται από μεγαλοσχήμονα προιστάμενο της, να ταξιδέψει στις πολεμικές ζώνες της χώρας των Αζτέκων, συνοδευόμενη από έναν μυστηριώδη Κολομβιανό, για να ξεσκεπάσει το αφεντικό της σπείρας διακίνησης ηρωίνης. Ρόλος που ανεβάζει ένα επίπεδο παραπάνω την αξιόλογη ηθοποιό Emily Blunt, που εδώ στο πλάι της έχει δυνατά ονόματα όπως ο Josh Brolin και ο Benicio Del Toro


Sicario Cannes Sicario Cannes
Sicario Cannes Sicario Cannes

Photo: Getty Images Europe / zimbio.com



"Δεν ήταν και τόσο εύκολη η επιλογή μου στο πρόσωπο της Emily, για να υποδυθεί την πράκτορα, ειδικά μάλιστα από την στιγμή που ο ρόλος είχε γραφεί αρχικά για άντρα" λέει ο σκηνοθέτης. Ο οποίος μάλιστα συνεχίζει για δεύτερη συνεχόμενη ταινία την συνεργασία του με τον σπουδαίο κινηματογραφιστή Roger Deakins, μετά από το αγωνιώδες δράμα των Prisoners. Όσο για τον Πορτορικάνο πολυβραβευμένο Del Toro, που έχει πλέον εμπειρία δύο δεκαετιών πάνω σε στην ερμηνεία συγκεκριμένων χαρακτήρων, είχε κι εκείνος να πει δυο κουβέντες επιβεβαιώνοντας την σημειολογική σημασία της παρουσίας του στο καστ: "Πιστεύω πως με την πείρα μου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα βοήθησα συνολικά στην παραγωγή. Και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στην κινηματογραφική εμπειρία μου, μιας και πρόκειται για ένα ζήτημα που που είναι πολύ κοντινό μου, εφόσον κατάγομαι από περιοχές που μαστίζονται από αυτό."

Η ταινία Sicario του Denis Villeneuve, με τους Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin αναμένεται να πραγματοποιήσει την παγκόσμια έξοδο στις αίθουσες, στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2015.

zerVo

2015 Cannes Film Festival Wallpaper