Sundance Film Festival
Park City, Utah 17 - 27 Ιανουαρίου 2013

Δεκαοκτώ σημαντικές πρεμιέρες περιλαμβάνει το πιο εμπορικό των τμημάτων του φεστιβάλ του Σάντανς που θα διεξαχθεί στα μέσα του Γενάρη στην όπως συνήθως παγωμένη γωνιά της Γιούτα, το Παρκ Σίτι. Ταινίες κατά βάση ανεξάρτητης αμερικάνικης κοπής, που όμως ήδη έχουν δημιουργήσει ήδη αίσθηση στο κοινό που τις περιμένει με αδημονία, καθώς φέρουν τις υπογραφές σπουδαίων σκηνοθετών, αλλά και περιλαμβάνουν σημαντικότατα ονόματα μεταξύ των μελών του καστ τους. Έτσι από το χιονισμένο Σάντανς θα παρελάσουν σκηνοθέτες του επιπέδου των Jane Campion, Richard Linklater, Drake Doremus, Anne Fontaine, Michael Winterbottom, αλλά και πρωταγωνιστές του αστρικού διαμετρήματος των Nicole Kidman, Ethan Hawke, Steve Carell, Joseph Gordon Levitt, Naomi Watts, Adam Scott, Guy Pearce, Robin Wright, Ed Harris, Elizabeth Olsen, Julianne Moore, Scarlett Johansson και Holly Hunter. Σπουδαία συνύπαρξη, που αφορά συνολικά στις παρακάτω δημιουργίες:


A.C.O.D.
Σκηνοθεσία - Stuart Zicherman, Σενάριο - Ben Karlin, Stuart Zicherman, Καστ - Adam Scott, Richard Jenkins, Catherine O'Hara, Amy Poehler, Mary Elizabeth Winstead, Clark Duke.

Ο Κάρτερ είναι ένας ενήλικος που έχει πλέον ξεπεράσει το σύνδρομο του παιδιού χωρισμένης οικογένειας. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Μέχρι την στιγμή που πληροφορείται πως η περίπτωση του αποτελεί μέρος μιας μελέτης διαζυγίων, οπότε και θα αναλάβει να αποκαλύψει το χαοτικό, οικογενειακό του παρελθόν.


Before Midnight
Σκηνοθεσία - Richard Linklater, Σενάριο - Julie Delpy, Ethan Hawke, Richard Linklater, Καστ - Ethan Hawke, Julie Delpy, Xenia Kalogeropoulou, Ariane Labed, Athina Rachel Tsangari, Seamus Davey-Fitzpatrick.

Ο Τζέσι και η Σελίν εννιά χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση, βρίσκονται και πάλι κοντά, κάπου στην Ελλάδα. Δυο δεκαετίες κατόπιν της μοιραίας πρώτης τους συνάντησης στο τρένο για την Βιένη. Λίγο πριν το ρολόι κτυπήσει μεσάνυκτα, θα γίνουμε και πάλι μέρος της ιστορίας τους.


Big Sur
Σκηνοθεσία, Σενάριο - Michael Polish, Καστ - Jean-Marc Barr, Kate Bosworth, Josh Lucas, Radha Mitchell, Anthony Edwards, Henry Thomas.

Αδυνατώντας να αντιμετωπίσει το απαιτητικό του κοινό και δίχως να καταφέρνει να ελέγξει τον προχωρημένο του αλκοολισμό, ο ποιητής Τζακ Κερουάκ θα αναζητήσει την ηρεμία του κάνοντας διακοπές στο Καλιφορνέζικο τουριστικό θέρετρο του Μπιγκ Σουρ, ένα μέρος όπου θα αποκαλυφθεί η ψυχική και σωματική του φθορά.


Breathe In
Σκηνοθεσία - Drake Doremus, Σενάριο - Drake Doremus, Ben York Jones, Καστ - Guy Pearce, Felicity Jones, Amy Ryan, Mackenzie Davis.

Όταν μια νεαρή φοιτήτρια, από το πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδαστών, φτάνει σε μια μικρή πόλη στα βόρεια της Νέας Υόρκης, θα έρθει αντιμέτωπη με την κρίση που περνά η οικογένεια που την φιλοξενεί, εκείνη με τον δυναμικό χαρακτήρα της, όμως, θα αλλάξει τις ζωές των μελών της για πάντα.


Don Jon's Addiction
Σκηνοθεσία , Σενάριο - Joseph Gordon-Levitt, Καστ - Joseph Gordon-Levitt, Scarlett Johansson, Julianne Moore, Tony Danza, Glenne Headly, Rob Brown.

Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του χαρισματικού και πολυτάλαντου JGL, ένας εγωιστής και υπερφίαλος μοντέρνος Δον Ζουάν, σκέφτεται το πως είναι δυνατόν να αλλάξει τις μέχρι τώρα ιδιαίτερες συνήθειες του.


The East
Σκηνοθεσία - Zal Batmanglij, Σενάριο - Zal Batmanglij, Brit Marling, Καστ - Brit Marling, Alexander Skarsgård, Ellen Page, Toby Kebbell, Shiloh Fernandez, Patricia Clarkson.

Χαρισματική εργαζόμενη σε ιδιωτική εταιρία ερευνών, βρίσκεται σε μυστική υπηρεσία προκειμένου να αποκαλύψει μια αναρχική οργάνωση που διεισδύει στα αρχεία μεγάλων επιχειρήσεων. Κατά την διάρκεια της μελέτης της θα νιώσει ιδιαίτερα συναισθήματα για τον χαρισματικό ηγέτη της ομάδας.

The Inevitable Defeat of Mister and Pete
Σκηνοθεσία - George Tillman Jr., Σενάριο - Michael Starrbury, Καστ - Skylan Brooks, Ethan Dizon, Jennifer Hudson, Jordin Sparks, Anthony Mackie, Jeffrey Wright.

Έχοντας αποχωριστεί τις μητέρες τους, δύο νεαρά αγόρια θα βρεθούν ολομόναχα στους δρόμους του Μπρούκλιν, κυνηγημένα από την αστυνομία, δίχως τροφή και χρήματα, έχοντας σαν υποστήριξη μόνον το ένα το άλλο. Μια ιστορία βαθιάς φιλίας, από δύο ανήλικους που στέκονται ενάντια σε όλο τον κόσμο.


jOBS
Σκηνοθεσία - Joshua Michael Stern, Σενάριο - Matt Whiteley, Καστ - Ashton Kutcher, Dermot Mulroney, Josh Gad, Lukas Haas, J.K. Simmons, Matthew Modine.

Η αληθινή ιστορία ενός εκ των πιο σημαντικών επιχειρηματιών στην Αμερικάνικη ιστορία,αφού παρακολουθεί από κοντά τα τριάντα δημιουργικά χρόνια του Στιβ Τζομπς. Ένα ειλικρινές, εμπνευσμένο και προσωπικό πορτρέτο ενός άντρα που είδε τα πράγματα με εντελώς διαφορετικό μάτι.


The Look of Love
Σκηνοθεσία - Michael Winterbottom, Σενάριο - Matt Greenhalgh, Καστ - Steve Coogan, Anna Friel, Imogen Poots, Tamsin Egerton.

Η πραγματική ιστορία του Βρετανού εκδότη περιοδικών ενηλίκων και επιχειρηματία Πολ Ρέιμοντ. Μια σύγχρονη υπόθεση του Βασιλιά Μίδα, αφού ο Ρέιμοντ εξελίχθηκε σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο νησί, πληρώνοντας όμως το τίμημα να χάνονται άδικα το ένα μετά το άλλο τα αγαπημένα του πρόσωπα.


Lovelace
Σκηνοθεσία - Rob Epstein, Jeffrey Friedman, Σενάριο - Andy Bellin, Καστ - Amanda Seyfried, Peter Sarsgaard, Hank Azaria, Adam Brody, James Franco, Sharon Stone.

Το Βαθύ Λαρύγγι υπήρξε η πρώτη ταινία πορνό που εξελίχθηκε σε τεράστια εμπορική επιτυχία, προκαλώντας παγκόσμια αίσθηση το 1972 και εκτοξεύοντας στα ύψη την δημοτικότητα της πρωταγωνίστριας του Λίντα Λάβλεις. Χρόνια αργότερα, το κορίτσι της σεξουαλικής επανάστασης αποκαλύπτει μια πιο σκοτεινή εκδοχή του μύθου.


The Necessary Death of Charlie Countryman
Σκηνοθεσία - Fredrik Bond, Σενάριο - Matt Drake, Καστ - Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood, Mads Mikkelsen, Rupert Grint, James Buckley, Til Schweiger.

Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό ο Τσάρλι Κάντριμαν, θα ερωτευτεί την όμορφη Ρουμάνα Γκάμπι, που η δυσπρόσιτη καρδιά της όμως είναι παγιδευμένη στις ορέξεις του χαρισματικού όσο και βίαιου πρώην της, Νάιτζελ. Καθώς το σκοτάδι του παρελθόντος τυλίγει την νεαρή γυναίκα, εκείνος θα κάνει τα πάντα για να την προστατεύσει και να την κερδίσει.


Prince Avalanche
Σκηνοθεσία , Σενάριο - David Gordon Green, Καστ - Paul Rudd, Emile Hirsch.

Δύο εργαζόμενοι στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου θα περάσουν ολόκληρο το καλοκαίρι του 1988 μακριά από τα σπίτια τους. Το απομονωμένο τοπίο θα εξελιχθεί σε τόπο απρόβλεπτης διαμάχης, καθώς οι δύο άντρες θα έρθουν σε ρήξη τόσο μεταξύ τους, όσο και με τις συζύγους τους που άφησαν πίσω.


Stoker
Σκηνοθεσία - Park Chan-Wook, Σενάριο - Wentworth Miller, Καστ - Mia Wasikowska, Matthew Goode, Dermot Mulroney, Jacki Weaver, Nicole Kidman.

Μετά τον θάνατο τους πατέρα της νεαρής Ίντια, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο θείος της Τσάρλι θα εγκατασταθεί στο σπίτι της, μαζί με την μητέρα της, Έβελιν. Λίγο μετά την άφιξη του, εκείνη θα αντιληφθεί πως ο μυστηριώδης άντρας έχει κάποιους απώτερους σκοπούς, μα η έλξη που νιώθει για εκείνον θα την κάνει να νιώθει ολοένα και πιο ξετρελαμένη μαζί του.


Sweetwater
Σκηνοθεσία - Logan Miller, Noah Miller, Σενάριο - Andrew McKenzie, Καστ - Ed Harris, January Jones, Jason Isaacs, Eduardo Noriega, Steven Rude, Amy Madigan.

Στα τέλη του 1800 ένας φανατικός θρησκευτικός ηγέτης, ένας δυναμικός Σερίφης και μια πρώην κοινή γυναίκα, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα αιματηρό τρίγωνο στις κακοτράχαλες πλαγιές της πολιτείας του Νιου Μέξικο.


Top of the Lake
Σκηνοθεσία - Jane Campion, Garth Davis, Σενάριο - Jane Campion, Gerard Lee, Καστ - Elisabeth Moss, Holly Hunter, Peter Mullan, David Wenham.

Ένα δωδεκάχρονο κορίτσι θα συνταράξει την ηρεμία μιας μικρής κοινότητας, από την στιγμή που θα γίνει γνωστό πως είναι έγκυος, δίχως η ίδια να επιθυμεί να αποκαλύψει το όνομα του πατέρα. Η εξαφάνιση της θα ξεσηκώσει όλα τα μέλη της κωμόπολης στοο να ανακαλύψουν τα ίχνη της.


Two Mothers
Σκηνοθεσία - Anne Fontaine, Σενάριο - Christopher Hampton, Καστ - Naomi Watts, Robin Wright, Xavier Samuel, James Frechevile.

Αυτή η ευαίσθητη ιστορία αγάπης, έρωτα, αναδεικνύει την πραγματική ισχύ της φιλίας καθώς περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δύο επί δεκαετίες φιλενάδες, καθώς η καθεμιά ερωτεύεται με τον κατά πολύ μικρότερο γιο της άλλης.


Very Good Girls
Σκηνοθεσία, Σενάριο - Naomi Foner, Καστ - Dakota Fanning, Elizabeth Olsen, Boyd Holbrook, Demi Moore, Richard Dreyfuss, Ellen Barkin.

Κατά την διάρκεια ενός καυτού καλοκαιριού στην Νέα Υόρκη, δύο νεαρές και ανέμελες έφηβες ερωτεύονται τον ίδιο άντρα και καταλαβαίνουν πως η ζωή δεν είναι τόσο απλή και ασφαλής όπως αρχικά είχαν νομίσει.


The Way, Way Back
Σκηνοθεσία, Σενάριο - Nat Faxon, Jim Rash, Καστ - Steve Carell, Toni Collette, Allison Janney, Sam Rockwell, Maya Rudolph, Liam James.

Ο 14χρονος Ντάνκαν, βρίσκεται μπροστά σε μια ιδιαίτερη πρόκληση κατά την διάρκεια των θερινών του διακοπών, καθώς γίνεται φίλος με τον παράξενο ιδιοκτήτη ενός υδάτινου πάρκου, αλλά και με τους μυστηριώδεις άντρες που εργάζονται κάτω από τις προσταγές του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική