Ένας ήχος περιγράφει το ροκ ν ρολ. Ένα στούντιο του έδωσε στέγη. Ένα όνειρο ένωσε τους δυο τους για πάντα... Αφιερωμένο στην ιστορία ενός από τους πλέον φημισμένους τόπους καταγραφής μουσικής, το διαβόητο στούντιο της Sound City, που το κατώφλι του πέρασαν μυθικές μορφές του πενταγράμμου, είναι το ντοκιμαντέρ που υπογράφει ο για πρώτη φορά σκηνοθέτης, ηγέτης των Foo Fighters και ντράμερ των Nirvana, Dave Grohl. Μια ιδέα που ξεκίνησε στο μυαλό του μουσικού την στιγμή που αγόρασε σε εκποίηση την θρυλική κονσόλα Neve 8028, πάνω στην οποία κατέγραψαν τις νότες τους, από το 1972 που ξεκίνησε την δράση της, ονόματα όπως Neil Young, Fleetwood Mac, Tom Petty, Cheap Trick, Guns and Roses, Fear, Nirvana, Rage Against the Machine, Nine Inch Nails και Metallica.

Όλες αυτές οι μορφές της ροκ μουσικής παρελαύνουν από τις εικόνες του φιλμ, αφήνοντας ο καθένας την εμπειρία του από τις ηχογραφήσεις σαράντα ετών στους χώρους του πιο ονομαστού στούντιο της Αμερικής, όπως αποκαλύπτει και το προωθητικό, ρυθμικό τρέιλερ της ταινίας - ντοκουμέντο για κάθε μουσικόφιλο.


Το Sound City θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στα πλαίσια του Φεστιβάλ Sundance 2013, που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου, διαγωνιζόμενο στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική