Η πρώτη γνωριμία μαζί τους έγινε μέσα από το τίζερ τρέιλερ, με το οποίο η Pixar άνοιξε τον κύκλο του προμόσιον, που θα κρατήσει μέχρι τις 23 Ιουνίου, όταν το πρώτο σίκουελ του αγαπημένου animation θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του. Όχι πως μας είναι άγνωστοι οι περισσότεροι άλλωστε, εφόσον οι φιγούρες τους λατρεύτηκαν τόσο από τους μικρούς, όσο και από τους μεγαλύτερους θεατές του επιτυχημένου πρώτου μέρους. Μια σειρά πόστερς, με τις μορφές τους, επιχειρεί να παρουσιάσει εκ νέου τους βασικούς ήρωες του φιλμ των John Lasseter και Brad Lewis, που υπόσχονται ακόμη περισσότερες κεφάτες κόντρες, αλλά και συγκινητικές διαδρομές...

Lightning McQueen - Κεραυνός ΜακΚουίν (Owen Wilson) - Το κατακόκκινο αγωνιστικό με τον αριθμό 95, βρίσκεται σε μεγάλες φόρμες, έχοντας ξεπεράσει την στάμπα του πρωτάρη και αποκτήσει εμπειρίες στις πίστες. Μόνιμος κάτοικος πλέον του Radiator Springs, έχει κερδίσει παγκόσμια φήμη, όντας θριαμβευτής των τεσσάρων τελευταίων Πίστον Καπ. Μετά την τελευταία του νίκη ο Κεραυνός θα επιστρέψει στην ηρεμία της πόλης του, ζητώντας λίγη ξεκούραση στο πλάι της αγαπημένης του Σάλλυ και των καλών του φίλων. Κατά την διάρκεια των διακοπών του, ο Μπάρμπας όμως θα τον ξεσηκώσει, να λάβει μέρος στο μεγαλύτερο αγώνα ταχύτητας του κόσμου, το Γκραν Πρι, που είναι χωρισμένο σε τρία τμήματα, που λαμβάνουν χώρα σ διαφορετικές γωνιές της γης. Έτσι θα ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι στην Ιαπωνία, την Ιταλία και την Αγγλία, παρέα με τον ρυμουλκό κολλητό του, όπου μαζί θα ζήσουν την περιπέτεια της ζωής τους, έχοντας να ανταγωνιστούν πάνω στην άσφαλτο, τα κορυφαία μοντέλα της αγοράς. Μια κατάσταση που θα ξεφύγει από τον έλεγχο όταν ο Μακ Κουίν αντιληφθεί πως ο Μπάρμπας, δεν μπορεί να είναι ο ηγέτης που χρειάζεται στα πιτς, αλλά ούτε και εκείνος που θα τον εμψυχώνει με τις συμβουλές του κατά την διάρκεια του σιρκουί.



Luigi - Λουίτζι (Tony Shalhoub) - Ένας από τους πιο παλιούς κατοίκους του Radiator Springs είναι ο Λουίτζι, το χαριτωμένο, ευαίσθητο και καλόκαρδο πεντακοσαράκι της Fiat. Άριστος γνώστης του βουλκανιζατέρ - ιδιοκτήτης άλλωστε του Λάστιχα Casa Della Luigi, μαζί με τον συνεργάτη του Γκουίντο και τον Μπάρμπα, θα αποτελέσουν την ομάδα τεχνικής υποστήριξης του Κεραυνού. Ως Ιταλός, ο Λουίτζι βέβαια, λατρεύει οτιδήποτε προέρχεται από την πατρίδα του και ιδίως τις ταχύτατες Φεράρι. Όταν το Γκραν Πρι ταξιδέψει στην χώρα του και μάλιστα κοντά στο χωριό του, το Πόρτο Κόρσα, θα νιώσει ιδιαίτερα περήφανος παρουσιάζοντας το περιβόητο τιμ από την Αμερική στους συμπατριώτες του. Αλλά και εκείνοι ως γνήσιοι Ιταλιάνοι, θα δείξουν από την μεριά τους την λατρεία τους στον Μακ Κουίν, όπως πάντα με το γνώριμο μεσογειακό ταμπεραμέντο τους.


Guido - Γκουίντο (Guido Quaroni) - Το μικρό Ιταλικό περονοφόρο είναι ο εργάτης του βουλκανιζατέρ του Radiator Springs, ο βοηθός του Λουίτζι και ο καλύτερος του φίλος, ενώ παρέα αποτελούν τους φανατικότερους οπαδούς της Φεράρι στην Αμερική. Με τα μοναδικά αγγλικά που γνωρίζει ο Γκουίντο να είναι οι λέξεις Πιτ Στοπ, αποτελεί τον κορυφαίο μάστορα στην αλλαγή ελαστικών κατά την διάρκεια των αγώνων. Συμμετέχοντας στην ομάδα του Κεραυνού, υποστηρίζοντας την προσπάθεια του γκαζιά με την γκαζιά, θα έχει την τύχη να γυρίσει τον κόσμο και, που ξέρεις, μπορεί να συναντήσει από κοντά και κανένα αμαξάκι της...Σκουντερία.


Fillmore - Φίλμορ - Μόνιμος κάτοικος στο Radiator Springs είναι ο Φίλμορ, το λαχανί βανάκι της Volkswagen, που όντας κάποτε παιδί των λουλουδιών, είναι φανατικός ειρηνιστής. Είναι ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων της περιοχής, εκεί που πουλά την δικής του έμπνευσης βιολογική βενζίνη, μαζί με τα επίσης δικής του κατασκευής εκκεντρικά αξεσουάρ αυτοκινήτου. Όταν θα πληροφορηθεί πως ο παγκόσμιος αγώνας θα διεξαχθεί κατ αποκλειστικότητα με τα εναλλακτικά καύσιμα της Αλινόλ, ο Φίλμορ θα ενταχθεί στην ομάδα του Κεραυνού, με την ιδιότητα του έμπειρου...καυσιμολόγου!


Sarge - Λοχίας - Το στρατιωτικό παραλλαγής Jeep, ο Λοχίας είναι βετεράνος πεζοναύτης και ιδιοκτήτης του καταστήματος στρατιωτικών ειδών του Radiator Springs. Επειδή δεν σηκώνει πολλά αστεία και είναι οπαδός της πειθαρχίας, έρχεται διαρκώς σε ρήξη με τον καλό του φίλο και γείτονα Φίλμορ, που έχει ακριβώς τις αντίθετες πεποιθήσεις. Παρά τις κόντρες τους, οι δυο τους είναι αχώριστοι, όπως ακριβώς συμβαίνει και τώρα που ο Λοχίας, χάρη στις μιλιταριστικές γνωριμίες του ανά τον κόσμο, θα αναλάβει καθήκοντα υπεύθυνου ασφαλείας της ομάδας του Μακ Κουίν.


Mack - Μακ (John Ratzenberger) - Ο Μακ είναι ο μεταφορέας μεγάλων αποστάσεων του κεραυνού Μακ Κουίν, μια κατακόκκινη νταλίκα που καταπίνει αδιάκοπα χιλιόμετρα, δίχως να σβήνει το χαμόγελο από τις γρίλιες του ψυγείου του. Μετά το πέρας και του τελευταίου θριαμβευτικού αγώνα στο Πίστον καπ, θα επιστρέψει για ξεκούραση στο Radiator Springs, δίχως να υπολογίζει πως η μοίρα του επιφυλάσσει, ένα μακρύ υπερπόντιο ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου.


Mater - Μπάρμπας (Larry The Cable Guy) - Από μόνος του αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο του Radiator Springs. Το παλιό φορτηγάκι ρυμουλκό με την σπάνια ψυχή αλλά και το παραμύθι πανέτοιμο να βγει από τα χείλη, είναι ο καλύτερος φίλος του Κεραυνού Μακ Κουίν και ο μόνιμος συνεργάτης του. Ο Μπάρμπας έχει πάντοτε μια περιπέτεια να διηγηθεί γύρω από κάθε γρατσουνιά πάνω στο αμάξωμα του αγωνιστικού, τομισμένη πάντα από ηρωικές υπερβολές, με εκείνον για πρωταγωνιστή. Χαρούμενος, ειλικρινής και πιστός έχει ένα και μοναδικό ελάττωμα, να προκαλεί τον κολλητό του σε νέες προκλήσεις. Κάπως έτσι ο Κεραυνός θα δηλώσει συμμετοχή στο παγκόσμιο Γκραν Πρι και ο Μπάρμπας θα αφήσει για πρώτη φορά στην ζωή του την πολυαγαπημένη του πόλη και το συνεργείο με τα παλιά καρμπιρατέρ. Όχι πολύ καιρό μετά την άφιξη του στο Τόκιο, θα καταλάβει πως οι συνήθειες μακριά από την πατρίδα του είναι κάπως διαφορετικές και θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να τις συνηθίσει. Ειδικά όταν οι μυστικές υπηρεσίες της Ιαπωνίας θα τον περάσουν για κατάσκοπο, ο φουκαράς Μέιτερ θα λάβει μέρος σε μια απίθανη καταδίωξη στις τεράστιες λεωφόρους, ανάμεσα σε Βρετανούς πράκτορες και μέλη του υποκόσμου.


Sally - Σάλι (Bonnie Hunt) - Το θαλασσί Porsche Carrera 911, η Σάλι είναι η ιδιοκτήτρια του πανέμορφου μοτέλ του Radiator Springs, αλλά και η μόνιμη αγαπημένη του Κεραυνού. Έχοντας να δει καιρό το "Αυτοκολλητάκι" όπως τον αποκαλεί, εφόσον εκείνος συμμετέχει στην περιοδεία του Πίστον Καπ, τον περιμένει με αγωνία για να κάνουν τις βόλτες τους στους δρόμους της πόλης τους. Όταν εκείνος το βράδυ της επιστροφής του, της πει πως θα φύγει και πάλι για να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Γκραν Πρι, η Σάλι θα του δείξει για ακόμη μια φορά την στήριξη της στον αγώνα του. Ακόμη κι αν μείνει πίσω, δίχως να μπορεί να τον ακολουθήσει στο μακρύ του ταξίδι, η σκέψη της είναι πάντοτε μαζί του, αφού μόνο αυτός έχει την ικανότητα να κάνει την μηχανή της να μαρσάρει με τόση χάρη.


Ramone - Ραμόν (Cheech Marin) - Ο Ραμόν είναι ο ιδιοκτήτης του φανοποιείου του Radiator Springs, αν και ο ίδιος θα προτιμούσε να τον αποκαλούν καλλιτέχνη, αφού είναι μοναδικός στο να συνδυάζει την βαφή πάνω στο μέταλλο. Κάποτε ήταν ο μοναδικός πελάτης του μαγαζιού του, αλλά από την εποχή που η πόλη πήρε και πάλι τα πάνω της, ο βαφέας δεν προλαβαίνει να καλύψει την πελατεία, που συμπεριλαμβάνει βεβαίως και το αστέρι των αγώνων ταχύτητας τον Μακ Κουίν. Πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για το Γκραν Πρι, ο Κεραυνός θα κάνει μια στάση στου Ραμόν για ένα τελευταίο σινιάρισμα, που θα τον κάνει να πάρει και πάλι τα πάνω του!


Flo - Φλο (Jennifer Lewis) - Η πολυλογού Φλο είναι το πιο καλόκαρδο πλάσμα του Radiator Springs. Είναι η ιδιοκτήτρια του V-8 Καφέ και του βενζινάδικου της πόλης - του μοναδικού για τα επόμενα πενήντα μίλια - αλλά και η στενή φιλενάδα του Ramone. Άλλωστε για τα μάτια του, πίσω στην δεκαετία του 50 όταν ταξίδευε με το Μοτόραμα την Αμερική, αποφάσισε να το εγκαταλείψει για να γαντζωθεί στην αγκαλιά του.


Sheriff - Σερίφης - Είναι ο υπεύθυνος για την διατήρηση της τάξης στο Radiator Springs, αλλά και για την πιστή εφαρμογή των νόμων. Παίρνει την δουλειά του πολύ στα σοβαρά, απολαμβάνει όμως και κανέναν υπνάκο κρυμμένος πίσω από την πινακίδα της πόλης. Εκεί που συνάντησε πριν χρόνια τον Κεραυνό, οδηγώντας τον σε μια καταδίωξη με απίθανα αποτελέσματα. Φίλος πλέον με τον πρωταθλητή, τον περιμένει να γυρίσει στην πόλη τροπαιούχος και νικητής του Πίστον Καπ.


Lizzie - Λίζι - Η πιο ηλικιωμένη κάτοικος του Radiator Springs. Μπορεί να έχει τα χρονάκια της αλλά διατηρείται ακόμη σε κίνηση, ενώ διατηρεί και το κατάστημα που πουλά ενθύμια από την εποχή που η πόλη ήταν πέρασμα του Route 66. Ξέροντας πως κανείς δεν θα αντιμιλήσει σε μια γηραιά κυρία, τα βάζει μονίμως με τους τουρίστες της περιοχής, γκρινιάζοντας τους, ακόμη και αν δεν καταλαβαίνει πολλές φορές γιατί το κάνει αυτό.


Στις δικές μας αίθουσες, τον Ιούνιο του 2011