Ο Παπουτσωμένος Γάτος: Η Τελευταία Επιθυμία (Puss in Boots: The Last Wish) Poster ΠόστερΟ Παπουτσωμένος Γάτος: Η Τελευταία Επιθυμία

του Joel Crawford. Με τους Antonio Banderas, Salma Hayek, Harvey Guillén, Florence Pugh, Olivia Colman, Ray Winstone, Samson Kayo, John Mulaney, Wagner Moura, Da'Vine Joy Randolph.

The Cat O Nine Lives...
γράφει ο zerVo (@moviesltd)

Ένα τέταρτο του αιώνα, μετά το ντεμπούτο του Antz, που την καταχώρησε επάξια στην λίστα των ικανότερων δημιουργικών μπραντών στον χώρο του κινηματογραφικού animation, η Dreamworks επιστρέφει με την 43η ταινία στον μακροσκελή πλέον κατάλογό της, για να αποδείξει και πάλι πως αξίζει και με το παραπάνω να επενδύει στο συγκεκριμένο είδος. Αυτή την φορά το φιλμ Puss In Boots: The Last Wish, συνεχίζει με τον ίδιο παλμό το franchise του Shrek, καθώς πρόκειται για το έκτο φιλμικό βήμα της πολυβραβευμένης σειράς, αλλά και το δεύτερο του σχετικού σπιν οφ, μετά την πρεμιέρα, έντεκα χρόνια πριν, της αυτόνομης ιστορίας του φοβερού και τρομερού Puss In Boots!

Ο Παπουτσωμένος Γάτος: Η Τελευταία Επιθυμία (Puss in Boots: The Last Wish) Quad Poster
Υπερφίαλος, πολυλογάς, αλλά και απίστευτα δημοφιλής, ο Παπουτσωμένος Γάτος, δεν χάνει την ευκαιρία όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, να διατυμπανίζει τα θρυλικά του κατορθώματα, τους θριάμβους, αλλά και την απίστευτη ικανότητα του με το ξίφος, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους οπαδούς παρότι επικηρυγμένος από τον Νόμο. Έχοντας θέσει ως ορκισμένο εχθρό του, οποιονδήποτε φέρει αρχοντικές τιμές, το αήττητο αιλουροειδές, χαίρει της εκτίμηση του λαουτζίκου, που τον θεωρεί είδωλο του, ζητωκραυγάζοντας υπέρ του σε κάθε ευκαιρία. Μόνο που η πιο πρόσφατη τραγουδιστική αφήγηση του Γατιού στο υπό κατάληψη (του) παλάτι του ντόπιου ολιγάρχη, θα έχει πολύ άσχημες συνέπειες για εκείνον, αφού στην μονομαχία του με τον θηριώδη Γίγαντα του Δάσους, θα χάσει αναπάντεχα την ζωή του!

Ε και τι με αυτό? Καλά να είναι οι εννιά ψυχές που έχει χαρίσει ο Θεός σε κάθε γατί, να του δίνουν αβάντζο κάθε φορά που πέφτει τέζα στο πεδίο της μάχης. Μόνο που καταμετρώντας όσες έχει απωλέσει μέχρι ώρας, ο δεινός ξιφομάχος, θα αντιληφθεί πως του έχει απομείνει μόνο μία και μοναδική στο σακούλι. Κι αν αυτή χαθεί, πάπαλα. Ενόσω καραδοκεί για να του την αφαιρέσει ο σκιώδης πανίσχυρος Λύκος, ο μέχρι πρότινος άφοβος και ατρόμητος τυχοδιώκτης, θα αναγκαστεί να θάψει μια για πάντα την στολή του Σωματοφύλακα και να μεταλλαχθεί σε ήρεμο και φιλήσυχο κατοικίδιο, επιζητώντας την ασφάλεια, μακριά από τον οποιονδήποτε κίνδυνο!

Ναι, σιγά και που θα αντέξει αυτή την ρηχή και αναιμική ζωή, ετούτος ο κανάγιας. Αφού πολύ σύντομα θα καταλάβει πως δεν γίνεται να κρυφτεί πίσω από τους τέσσερις προστατευτικούς τοίχους. Και γνωρίζοντας πως πέρα στην μακρινή Μαγική Γη, μπορεί να εντοπίσει το φυλαχτό Αστέρι που θα του χαρίσει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει την Τελευταία, αλλά και σωτήρια, Ευχή, θα εκκινήσει εκστρατεία για να το πάρει στην κατοχή του, Μονάχα που δεν είναι ο μοναδικός που το αναζητά, καθώς μπόλικοι εχθροί θα ριχτούν στο κατόπι του, αναγκάζοντας τον να ενώσει δυνάμεις με την προαιώνια εχθρό του, αλλά και ερωτικό αντικείμενο του πόθου του, Κίτι Ελαφροπατούσα, αλλά και έναν όχι ιδιαίτερα έξυπνο, αγαθό, πλην καλοσυνάτο σκυλάκο τον Πέρο.

Κι έτσι ξετυλίγεται στην μεγάλη οθόνη μια καταπληκτική περιπέτεια δράσης, με φόντο τα άλλοτε πολύχρωμα, παραδεισένια και φιλόξενα λιβάδια και άλλοτε τις σκοτεινές Μορντόρ, που στήνουν κάθε λογής κινδύνους στους απρόσμενους επισκέπτες. Που πέραν του "φιλικού" τριγώνου ορίζουν οι επίσης αποφασισμένοι να πάρουν στην κατοχή τους το Άστρο των Ευχών, σαν την κυκλοθυμική Γκόλντι με τους Αρκούδους σωματοφύλακες, ή τον ασούμπαλης σωματοδομής Τζακ Χόρνερ, που συλλέγει, αιχμαλωτίζοντας το, κάθε λογής ανθρωπάκι ή ζωάκι έχει πρωταγωνιστήσει σε οποιοδήποτε διάσημο παραμύθι.

Σαν κι αυτό δηλαδή το τόσο πιασάρικα ενδιαφέρον που μας σερβίρει ο μετρ του ανιμέησον, Joel Crawford, που ανέδειξε το ταλέντο του μέσα από το σίριαλ των Croods, ανακατεύοντας σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ κινουμένων σχεδίων, την κάθε ιδέα που έχουν σκεφτεί και καταγράψει σε νεανικό σύγγραμμα οι αδελφοί Γκριμ. Φανταστικές ανατροπές, θυελλώδους ταχύτητας σκηνές έντασης, εξαιρετική δουλειά στο σχέδιο και τις λεπτομέρειες του, συνεπώς μια ακόμη εργασία της Dreamworks πιάνει υψηλά στάνταρντς απόδοσης, ώστε να ορίσει το καρτούν πόνημα που θα ενθουσιάσει τόσο τους μικρούς, όσο όμως και τους μεγαλύτερους, σινεφίλ.

Εννοείται πως καταλύτης της οποιασδήποτε θετικές εξέλιξης του πρότζεκ Puss In Boots, έχει το όνομα Antonio Banderas. Ο Σπανιόλος σούπερ σταρ, ορίζει φωνητικά ολόκληρη την μεγαλοπρέπεια που χαρακτηρίζει τον Παπουτσωμένο Γάτο, κτίζοντας λέξη με την λέξη, την τεράστια προσωπικότητα που τον διακρίνει, την αυθάδεια, την αλαζονεία, αλλά βεβαίως και το αίσθημα της δικαιοσύνης που οφείλει να ξεχωρίζει έναν τέτοιο δυναμικό Ρομπέν των Δασών. Προβάλλοντας μέσα από την περιπέτεια του για την αναζήτηση του ελιξίριου της ζωής, την προσοχή και την εκτίμηση που οφείλει κανείς να δίνει στην μία και μοναδική που κατέχει, ξέροντας πως αν την απολέσει, δεν υπάρχει πια καινούργιο "κανονάκι" για να την αναπληρώσει. Σκοτεινό ανά περιόδους, φαντασμαγορικό στο μεγαλύτερο του μέρος, το The Last Wish, δίχως καμία αμφιβολία ανήκει στα κορυφαία Μίκι Μάους της χρονιάς που μας αποχαιρετά!

Ο Παπουτσωμένος Γάτος: Η Τελευταία Επιθυμία (Puss in Boots: The Last Wish) Rating
Στις δικές μας αίθουσες? Στις 22 Δεκεμβρίου 2022 από την Tulip Ent.!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική