Μην Ανησυχείς Αγάπη μου (Don't Worry Darling) Poster ΠόστερΜην Ανησυχείς Αγάπη μου

της Olivia Wilde. Με τους Florence Pugh, Harry Styles, Olivia Wilde, Gemma Chan, KiKi Layne, Nick Kroll, Chris Pine.


Αχ αυτή η Πατριαρχία, κακό που μας βρήκε
του gaRis (@takisgaris)

Με πρήξατε μπρε, να σας γράψω για το ξετσουρδισμένο το Don’t Worry Darling της τεκνοσυμπαθούσης (sic) Olivia Wilde. Η οποία την έπεσε εν αγρία καταστάση στο τεκνίο Harry Styles στα γυρίσματα σε σημείο που να παρατήσει τον φιανσέ Jason Sudeikis με τα δυο τους κουτσούβελα για πάρτη του νεανία εξ - One Direction σταρ της εποχής. Και να σου ο Jason Sudeikis να της κλητεύει custody papers επί τόπου στο Fantastic Fest όπου η Olivia πρωτοπαρουσίασε την ταινία. Ώσπου να κάμει επίσημη πρεμιέρα στη Βενετιά, το παλιόπαιδο ο Shia LaBeuf (που αντικαταστήθηκε από τον Styles πριν ξεκινήσουν γυρίσματα), της είχε ξηγηθεί αλμυρό φιστίκι διαρρέοντας τέξτς και βίντεα που η σκηνοθέτις τον παρακαλούσε να επιστρέψει στο σετ, όταν η επίσημη ανακοίνωση ήταν πως ο αγροίκος Shia έκαμνε κωλοπαιδισμούς που δεν κατέστη δυνατό να γίνουν αποδεκτοί για χάρη της ομάδας. 

Μην Ανησυχείς Αγάπη μου (Don't Worry Darling) Quad Poster
(Μη βιαζού έχει και cineχεια) Η Olivia εμφανίζεται να του λέει πως χρειάζεται ένα μαθηματάκι η “Miss Flo” αναφερόμενη στη Florence Pugh βεβαίως - βεβαίως η οποία έβγαλε από τη μέση καθώς φαίνεται τον Shia, για να το πλερώσει όμως με την άφιξη του Styles, το οποίο αγόρι περισσότερο στα καμαρίνια ίδρωνε με την Olivia παρά εμφανιζόταν στο σετ. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρότζεκτ μπαφιάζει η Flo και σηκώνεται να τα βροντήξει. Πέσανε τα τσακάλια της Warner Bros να την καλμάρουν. Τεσπά την τυλίγουν άρον - άρον την ταινία και την πάνε στη Βενετιά για standing ovations και τα ρέστα. 

Η Olivia έχει πει πως η Flo δε θα έρθει λόγω γυρισμάτων του Dune 2. Αμ δε! Σκάει το προσωπάκι της σταρούμπας φάτσα - φόρα χωρίς όμως να φωτογραφίζεται δίπλα στην Olivia ή να εμφανίζεται στη συνέντευξη τύπου. Κατά τα λοιπά, να σκάει αυτή η οχιά η διμούτσουνη μπρε η πατριαρχία καλέ, αχ κακό που μας βρήκε, και τα μυαλά στα σιδηρά κιγκλιδώματα ναούμ. Ωχού, έρχομαι στο προκείμενο οκ. Το 3ήμερο που μας πέρασε - ήθελα να το τσεκάρω δαύτο προτού μαρτυρήσω περί της ταμπακιέρας βλέπεις - οι πρόβλεψες ήταν για παντού, από φλόπα μέχρι ταβάνι τα $20μύρια (τουλάχιστον $35Μ τα κόστη να σημειωθεί παρακαλώ) κι εντέλει και στο φινάλε - φινάλε $19Μ τάπιασε οπότε ο κόσμος δε μάσησε από το ξεκατίνιασμα και επένδυσε το εισιτηριάκι του σε ένα τύπου ριμέικ του ορίτζιναλ The Stepford Wives (1975) το οποίο είχε ατυχήσει στην εκδοχή του 2004, με πρωταγωνίστρια τη Nicole Kidman. 

Το στόρι γράφεται σε χαρτοπετσέτα: Η Pugh και ο Styles είναι ένα νεαρό ζευγάρι, φρεσκοπαντρεμένο στα 50s, το οποίο αρπάζει τη μοναδική ευκαιρία να μετοικήσει σε μια Καλιφορνέζικη έρημο παρέα με άλλα παρόμοια ανδρόγυνα, σε μια υποθετικά ειδυλλιακή ζωή, με τον άνδρα να εξαφανίζεται όλη μέρα σε «δουλειές» και τη γυναίκα να το παίζει δούλα - και - κυρά στο σπιτικό, αδημονώντας για τη στιγμή που το αρσενικό θα έρθει πίσω για να του προσφέρει γκουρμέ φαγητό και αχαλίνωτο σεξ. Η Flo δε θα αργήσει να παρατηρήσει πως ο ενορχηστρωτής αυτής της ιστορίας Chris Pine (σε ρόλο επηρεασμένο από την περσόνα του anti-woke ψυχολόγου Dr. Jordan Petersen που δεσπόζει στους άρρενες φανς του YouTube) έχει βαλθεί να...σιγά μη δεν το σακουλεύτηκες ήδη! 

Η ίδια η Wilde παραδέχθηκε πως οι επιρροές της κείνται μεταξύ Truman Show και Inception αυτό όμως δε σημαίνει και πολλά. Το Don’t Worry Darling έχει ένα πρώτο μισό με ωραίο build up και αισθησιακή χρήση κοστουμιών και προντάξιον ντηζάιν και πάρτυ μουσικούλες να γουστάρεις με κόκταιηλς και καναπεδάκια. Όσο πλησιάζουμε στην τελική έκβαση, η σεναριακή ατραπός εκτροχιάζεται βαρύγδουπα και πρόχειρα, με το στυλ να πατάει στο κεφάλι τα εμφανή κηρύγματα περί πατριαρχίας, σε μια εποχή που τα πιο φοβισμένα πλάσματα είναι τα λευκά στρέητ αρσενικά. Κάνε να ανοίξεις το στόμα σου και αυτοεχρίσθης μισογύνης, ομοφοβικός, πατριαρχικός, φαλλοκρατικό γουρούνι και το κακό συναπάντημα. Και η Wilde ονειρεύεται Stepford Wives το σωτήριον έτος 2022. Άβυσσος. 

Το Don’t Worry Darling είναι θελκτικό στο μάτι και τρικυμία στο κρανίο. Διαθέτει Florence Pugh σε πειστικότατο star turn που καταπίνει τον Harry Styles ο οποίος βρίσκεται σε φάση «ε, θα μάθει το παιδί, θέλει κι αυτό το χρόνο του» υποκριτικά. Η Wilde, που κρατά κι ένα συμπρωταγωνιστικό ρόλο για την ίδια, έδωσε επιτυχημένες εξετάσεις με το συνετό Booksmart (2019) και κάπου την έπιασε μεγαλοϊδεατισμός εδωνά. Να της περάσει γρήγορα τούτο γιατί ικανή για κάτι καλύτερο σαφέστατα είναι.

Μην Ανησυχείς Αγάπη μου (Don't Worry Darling) Rating


Στις δικές μας αίθουσες? Στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 από την Tanweer!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική