Τα Κακά Παιδιά (The Bad Guys) Poster ΠόστερΤα Κακά Παιδιά

του Pierre Perifel. Με τις φωνές των Sam Rockwell, Marc Maron, Anthony Ramos, Craig Robinson, Awkwafina, Richard Ayoade, Zazie Beetz, Lilly Singh, Alex Borstein.

...που έγιναν αρνάκια!
του zerVo (@moviesltd)

Αισίως φτάσαμε στην 44η κυκλοφορία μεγάλου μήκους (οι 41 πρότερες κινηματογραφικές, οι δύο straight to video) από το animation studio της Dreamworks, μέσα σε μια διαδρομή εικοσιπέντε περίπου χρόνων από τον καιρό που το ρόδι έσπασαν τα Antz. Αυτή την φορά η θεματική του κινούμενου σκίτσου, βασίζεται στην ομώνυμη σειρά νεανικών βιβλίων που υπογράφει ο Αυστραλός συγγραφέας Aaron Blabey και που χάρη στην επιτυχία που γνωρίζουν, έχουν φτάσει στην δέκατη πέμπτη συνέχεια τους. Και αν και δεν το περίμενα, ένα κάποιο θετικό τουίστ το ένιωσα παρακολουθώντας τους The Bad Guys...

Τα Κακά Παιδιά (The Bad Guys) Quad Poster
Καμία άλλη συμμορία στην μεγαλούπολη δεν μπορεί να τα βάλει με την πεντάδα των σεσημασμένων της οποίας ηγείται ο δαιμόνιος λωποδύτης Κύριος Λύκος. Έχοντας την υποστήριξη των στενών του συνεργατών, του δεξιοτέχνη στο άνοιγμα των χρηματοκιβωτίων Κύριου Φίδι, του μετρ των παραπλανητικών μεταμορφώσεων Κυρίου Καρχαρία, του εκρηκτικού Κυρίου Πιράνχα και της πανέξυπνης χάκερ Κυρίας Ταραντούλας, ο μαέστρος της κλοπής, έχει στήσει μια ομάδα που έχει βάλει σε πολλές μπελάδες τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Που πάντως θα καταφέρουν να δέσουν κόμπο την συμμορία, όταν κατά την διάρκεια λαμπερού γκαλά, όπου πρόκειται να τιμηθεί για τις ευγενικές του πράξεις ο καλοσυνάτος Καθηγητής Μαρμελάδας, θα επιχειρήσουν να κλέψουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Μια απόπειρα που θα στεφθεί με αποτυχία, οδηγώντας τους κομπανιέρους στην στενή. Και που θα χρειαστεί η παρέμβαση του τιμώμενου προσώπου για να αποφυλακιστούν, πείθοντας την εισαγγελία πως όλοι τους μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα πρότυπο πείραμα, που υπόσχεται να μετατρέψει τους παράνομους κανάγιες σε αγγελούδια!

Γίνεται λες να μεταμορφωθεί ο Λύκος σε Αρνάκι μονομιάς, λησμονώντας έτσι την προκαθορισμένη από την φύση, τάση του? Φυσικά και γίνεται αρκεί μέσα στην ψυχή του παραβατικού ατόμου, να υπάρχει έστω και ένα ελάχιστο ψήγμα καλοσύνης. Σκαλοπάτι που ενδεχόμενα δύναται να αποτελέσει τον βατήρα του σωφρονισμού του και της μετατροπής του σε πολίτη ενεργό και δίκαιο. Κι αυτό η αλήθεια το βασικό στοιχείο, το διαθέτει ο καθείς από την δραστήρια στις κλοπές ομήγυρη. Θα τους δοθεί άραγες ποτέ αυτή ευκαιρία να βγάλουν τον καλό τους εαυτό σε δημόσια θέα οι διαβόητοι γκάνγκστερς? Κι αν ναι, μήπως αποκαλύψουν μια μηχανορραφία που κρύβεται καλά, πίσω από τους τάχαμου ηθικούς και αδιάβλητους, που η κοινωνία σέβεται ως αξιολάτρευτους?

Ενδιαφέρουσα δείχνει η σοσιολογική μελέτη, που κατά έναν περίεργο τρόπο εξερευνά μια κατά συντριπτικό ποσοστό φτιαγμένη για τα νεαρότερα σινεφίλ ματάκια ταινία. Που και βέβαια διατηρεί τις περιπετειώδεις της στιγμές, τις ανατροπές της, τις εκπλήξεις της, άντε και μια ρομαντική υποιστορία, αφού ο Μίστερ Λύκος τρέφει ξεχωριστά συναισθήματα για την ομορφονιά και αέρινη Αλεπουδίτσα. Εννοείται πως μια τέτοια ιδιοτροπία μοιάζει λογική, από την ώρα που το σενάριο επιμελείται ο εκκεντρικός Etan Cohen, που μπορεί να έχει δείξει δείγματα γραφής στο είδος, σε επεισόδια της πολύχρωμης Μαδαγασκάρης, είναι και ο ίδιος όμως που κρύβεται πίσω από την fuzzy λογική του Tropic Thunder.

Συνεπώς Τα Κακά Παιδιά, που πιότερο εστιάζουν στις ιδέες τους και λιγότερο στην αρτιότητα των σχεδίων, δεν είναι εκείνο το ανιμέισον που απευθύνεται μονάχα στους δεκάχρονους θεατές, της Κυριακάτικης πρωινής βόλτας στο πλεξ. Τσιμπώντας τρικς από την θεματολογία ταινιών του Tarantino (πασιφανείς οι καταβολές των Reservoir Dogs) και του Soderbergh (οι έντεκα του Ocean, άμεσα έρχονται στον νου) το φιλμ του Pierre Perifel με άνεση ξεχωρίζει από τον ατελείωτο σωρό των καθεβδομαδιαίων μικιμάους. Αν έδειχνε μάλιστα και λίγο πιο θαρραλέο στις πράξεις ή πιπεράτο στις ατάκες, αδιαφορώντας για την σήμανση ακαταλληλότητας, θα μιλούσαμε τώρα για μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν. 

Τα Κακά Παιδιά (The Bad Guys) Rating
Στις δικές μας αίθουσες? Στις 24 Μαρτίου 2022 από την Tulip Ent.!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε μια αιθουσα γεματη παιδια... λιγοστα και ασθενικα γελια και μαλλον απο μεγαλους!
Κινηση σε υστερικους ρυθμους , ενηλικο σεναριο σε παιδικη φορμα. Το'χουν εντελως χαμενο μερικα αμερικανικα στουντιο.

Ανώνυμος είπε...

χξξξφηχνχη

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική