Τραγούδα! 2 (Sing 2) Poster ΠόστερΤραγούδα! 2

του Garth Jennings. Με τις φωνές των Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Taron Egerton, Bobby Cannavale, Tori Kelly, Nick Kroll, Pharrell Williams, Halsey, Chelsea Peretti, Letitia Wright, Eric André, Adam Buxton, Garth Jennings, Peter Serafinowicz, Jennifer Saunders, Nick Offerman, Bono.


Ξανά-μανά (κι όλα καλά)
του gaRis (@takisgaris)

Θα με πεις πως εδώ ο κόσμος χάνεται κι αυτοί (Illumination Entertainment) άλλα τραγούδια να αγαπιόμαστε – και χίλια δίκια με το μέρος σου βέβαια. Όμως ο Κόβιντ θέλει καλοπέραση, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τσι λιλιπούτειοι θεαταί και τους εντελώς ΟΚ boomer συνοδούς τωνε. Σε μια προβληματική εισπρακτικά χρονιά (αν εξαιρεθεί το φαινόμενο Spiderman), διόλου υπερβολικό δεν είναι ότι τα ανημέισο τα πήρε φέτο φαλάγγι η κάτω βόλτα. Με φωτεινή εξαίρεση το ευφυώς υβριδικό ντόκου - ανημέιτεντ Flee, η τριάδα Encanto - Luca - The Mitchels Against the Machines δεν κούνησαν τη βάρκα και κολύμπησαν στα ξώβαθα. Ε, αν αυτό το κατεβάσεις μια (τουλάχιστο) ταχύτητα παρακάτω, το σήκουελ του προ 5ετίας animal karaoke τιτλοφορούμενου Sing, πατάει πάνω στην πετυχεσά ($270Μ στο Αμέρικα, $634Μ στην υδρόγειο) του προκατόχου, δίχως το τάλαντο των Seth Mc Farlane – John C. Reilly αλλά με τη δυναμική των McConaughey, Witherspoon και το υπερ-ατού BonoVox, μπροστινού των θρυλικών U2, στην πρώτη του εμφάνιση στη μπίζνα του σπηκάζ.

Τραγούδα! 2 (Sing 2) Quad Poster
Όπου ο Bono κάμνει τον Clay Calloway, ροκ σταρ σε απόσυρση (τς, τς...) τον οποίο ο δαιμόνιος Buster Moon (Matt McConaughey) θα επιστρατεύσει για να στήσει ένα μέγκα σόου μαζί με την παρέα του, καλή ώρα σαν τα πρώτα. Και στο κατόπι, όλα τα καλώς μαθημένα υπερκινητικά κόλπα της illumination (βλ. Despicable Me, Minions) με κάθε λογής ζωάκια να εκτελούν με lip - sync έναν εσμό χιτάκια (μεταξύτωνε τα Girl on Fire, Cake by the Ocean, I Like it και το κλάσικ I Still Haven’t Found What I’m Looking For με εκλεκτή παρεούλα Bono (αμ πως) και Σκαρλετίτσας). 

Τι με άλλες κουβέντες επαναπράττει εδωνά ο Garth Jennings (σκηνοθέτης επίσης του καλτ A Hitchhiker’s Guide to Galaxy, 2005); Έχει πάρει εντολή από Universal Studios να ξεπατικώσει τη σιγουράντζα του πρώτου Sing, που έχει ένα καλό αποτέλεσμα μεν (μπικικίνια), αλλά και ένα κακό: Το παιδικό μάτι - γούρλα από την σπιντάτη πολυχρωμία και με τον μεσήλικα λάρυγγα να προβάρει ένα ατέρμονο μιξ τέιπ (ηλικιακό τσεκ: Θυμάσαι τα «Χιτάκια Ελληνάκια, 1989» με Δεν Παντρεύομαι, Συλλαβιστά Ψιθυριστά, Ποιός Μωρό μου, Ποιός; Αυτό είναι σα το «Χιτάκια Ελληνάκια Νο2, 1990» με Ένα λεπτό Περιπτερά, Καρδιοπάθειες και Ήθελα Νάξερα Δε Ντρέπεσαι). 

Σε διαβεβαιώ θεατάρα μου ότι ο Jennings όχι μόνο που δεν ντρέπεται αλλά κοτσάρει και μια χαλκομανία ανημέισο που λες, δεν μπορεί, το ρολόι σταμάτησε στα 2016. Έρχεται λοιπόν το αμείλικτο το ερώτημα τώρα: Σου άρεσκε το πρώτο Sing, ναι ή ο; Οπότε, έχεις και διαλέγεις. Απόφυγέ το ή κάτσε και τραγούδα. Να διαφύγεις μιαν ολιά της άτιμης της καντήφλας βρε αδερφέ. 

Ξηγημένες κουβέντες, το Sing 2 των χαμηλών προσδοκιών, κάνει κασάουτ χωρίς αναστολές, παίζοντας στην κατηγορία των συμπαθεστάτων Trolls, παίρνοντας τη ρεβάνς στο δεύτερο ημιχρόνιο από το Trolls2: World Tour γιατί, κακά τα ψέμματα, άλλο Justin Timberlake και άλλο, πιο μεγάλο μέγεθος ο Bono, έστω κι ως παροπλισμένος ροκ λέτζεντ (και διηγώντας τα να κλαις).

Τραγούδα! 2 (Sing 2) Rating


Στις δικές μας αίθουσες? Στις 16 Δεκεμβρίου 2021 από την Tulip Ent.!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική