Red Notice Poster ΠόστερRed Notice

του Rawson Marshall Thurber. Με τους Gal Gadot, Ryan Reynolds, Dwayne Johnson.

Not! Not! Notorious!
του zerVo (@moviesltd)

Η έννοια του Red Notice, υποδηλώνει σε ακριβή μετάφραση το Κόκκινο Ένταλμα, εκείνο που εκδίδουν δηλαδή οι διεθνείς αστυνομικές αρχές, η Ιντερπόλ δηλαδή, προκειμένου να συλλάβουν τους πλέον καταζητούμενους εγκληματίες, που δρουν ανά την υφήλιο. Στην παρούσα περίπτωση μας, κατά κάποιο τρόπο, την τριάδα των απατεώνων που ορίζουν την πρωταγωνιστική βάση μιας υπόθεσης, που καταφέρνει μεταξύ άλλων να αποσπάσει ένα χρυσούν φιλμικό μετάλλιο: Αυτό της υπερβολικής σεναριακής αφέλειας!

Εξόριστος (Exil / Exile) Quad Poster
Ο θρύλος λέει, πως ελάχιστες στιγμές πριν οδηγηθούν στο απονενοημένο διάβημα, ο δυναμικός αξιωματικός του στρατού των Ρωμαίων, Αντώνιος και η ακριβοθώρητη βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα, εκείνος της δώρισε ως ενθύμιο αιώνιας αγάπης, τρία χρυσοποίκιλτα σκαλιστά αβγά. Κειμήλια που για αιώνες έμειναν θαμμένα κάτω από την άμμο της ερήμου, ωσότου τα φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη και κατοπινά εξαφανιστούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Μέχρι που σήμερα, ζάπλουτος επιχειρηματίας από τη γη των Φαραώ, θα θελήσει να μαζέψει την αμύθητης αξίας τριάδα, σαν γαμήλιο δώρο προς την λατρεμένη του θυγατέρα, έναντι αδρότατης αμοιβής.

Δεν χρειαζόταν κανένα μεγαλύτερο κίνητρο για να βάλει μπρος τις λωποδυτικές του ορέξεις, ο διαβόητος διαρρήκτης και καταζητούμενος από όλες τις αστυνομίες του κόσμου, Νόλαν Μπουθ, που θα εκκινήσει την περισυλλογή των πρωτόγονων "φαμπερζέ" από το εύκολο, εκείνο που εκτίθεται ως έργο τέχνης, στο πολύβουο Καστέλο Σαντ Άντζελο της Αιώνιας Πόλης. Μόνο που στο διάβα του θα βρεθεί ολόκληρη η Ρομάνα Πολιτσία, συνοδεία του απεσταλμένου από το FBI, Πράκτορα Τζον Χάρτλει. Αλλά και η εξίσου φημισμένη κλέφτρα, Σάρα Μπλακ, που κάτω από το ψευδώνυμο Μπίσοπ, έχει βάλει κι εκείνη στο μάτι το πανάκριβο τρίπτυχο.

Με αφετηρία τον πανικό που θα προκληθεί στην Ιταλιάνικη πρωτεύουσα και θα δημιουργήσει μια αναπάντεχη παρεξήγηση, ο αρχικλέφτης και ο διώκτης του, θα βρεθούν αλυσοδεμένοι στα μπουντρούμια σιχαμένης φυλακής της...Σιβηρίας, ενόσω η Αξιωματικ΄ςο πανηγυρίζει που ήδη έχει στα χέρια της το ένα από τα τρία μέρη του θριάμβου. Μόνο που υπολογίζει δίχως την ανταπάντηση των αντιπάλων της, που όχι μόνο σχεδιάζουν απόδραση από το κάτεργο, αλλά κανονίζουν το πως θα σουφρώσουν το δεύτερο, που προς το παρόν εδρεύει στην Βαλένθια, στο θησαυροφυλάκιο ανατολικοευρωπαίου αρχιμαφιόζου!

Θα μπορούσα να γράφω παραγράφους με την σύνοψη για ημέρες, αφού ως θεατή μου κάνει πραγματικό κέφι, οι περιπέτειες δράσης, ειδικά οι πανάκριβες, να διασχίζουν για χάρη του εντυπωσιασμού την υδρόγειο, από την μια στιγμή στην άλλη με τόσο χαρακτηριστική άνεση. Τρικ που πρώτοι σκαρφίστηκαν οι προ 25ετίας 007, όταν στην παρακολούθηση τους σηκώναμε κασκόλ και δεν βαλαντώναμε στο κλάμα, για να το συνεχίσουν όλα τα παρόμοια αεικίνητα σε παλμό παρακλάδια τους. Έτσι ακριβώς συμβαίνει κι εδώ, αφού η κάμερα βολτάρει μονομιάς σε όλες τις ηπείρους - άλλοτε πραγματικά, άλλοτε με την χρήση CGI - ώστε να ορίσει το ψάξιμο των αβγουλακίων της Κλεό, ως διεθνές.

Ταξίδεμα που κάνει το δίωρο της διάρκειας να τρέχει νεράκι, στοιχείο που δίχως άλλο θα ενθουσιάσει όλους τους φανς του ιδιόμορφου genre, που μιξάρει την δράση με το μπόλικο χιούμορ. Μόνο που να. Δεν ήταν και τόσο ανάγκη η υπερβολή να ξεπεράσει ακόμη και τις πλέον ακραίες απιστευτότητες των Brosnanικών Μποντ, σε σημείο που να γελάς πολύ περισσότερο για τα ανεκδιήγητα συμβάντα στο εκράν, από όσα ανέκδοτα πέφτουν στο τραπέζι, σε στιγμές μάλιστα που η ένταση κορυφώνεται και οι ήρωες μας δείχνουν απόλυτα χαλαροί.

Η πραγματικότητα είναι πως ουδείς οπαδός της καταιγιστικής, εφετζίδικης περιπέτειας, θα επιζητούσε ιδανικότερη τριάδα στα σταρς από αυτή εδώ του Red Notice. Αφού συνδυάζεται η δεδομένη αντρεία και μπρατσαροσύνη, μαζί με όσα φαιδρά συνεπάγεται του Fast And Furious The Rock, με την αγέρωχη μαχητική κορμοστασιά της Ισραηλινής γαζέλας Gal Wonder Woman Gadot και φυσικά με τις κοφτερές σαρκαστικές ατάκες / εξυπνάδες οι πιο πολλές του Ryan Deadpool Reynolds

Ουδείς τους κουράζεται, μάλλον το αντίθετο, να υποδυθεί μια περσόνα που έχει ξαναπαίξει με άνεση στο πρόσφατο παρελθόν, άρα δεν λείπει τίποτα από το σύνολο για να επιτύχει. Ληστείες σωρηδόν, σκιτσαρισμένες σε χρόνους dt, ανατροπές του δευτερολέπτου, αδιέξοδα αγωνιώδη σαν βγαλμένα από τον Indy, χορογραφίες αέρινες σε σεκάνς κοφτερού σαν λεπίδι μοντάζ. Ένα πόνημα που ο δίαυλος του Netflix θριαμβολογεί ως το ακριβότερο του ποτέ. Ε, ας έδινε δυο παράδες παραπάνω για να διαλέξει κι έναν κινηματογραφιστή της προκοπής, από δαύτον τον Thurber, που κάνει ότι περνά από το χέρι του για να πάρουμε το σερβίρισμα του στην πλάκα και το κουτουρού. Δεν συμφωνώ με την αυτο-υποβάθμιση, με όλα αυτά τα πρώτης τάξης συστατικά, το φιλμάκι άξιζε προσεκτικότερης σχεδίασης, οργάνωσης και εκτέλεσης.

Εξόριστος (Exil / Exile) Rating
Στις δικές μας αίθουσες? Στις 4 Νοεμβρίου 2021 από την Odeon!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική