Η Οικογένεια Άνταμς 2 (The Addams Family 2) Poster ΠόστερΗ Οικογένεια Άνταμς 2

των Greg Tiernan, Conrad Vernon, Laura Brousseau, Kevin Pavlovic. Με τις φωνές των Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Bill Hader, Nick Kroll, Javon “Wanna” Walton, Wallace Shawn, Snoop Dogg, Bette Midler.


"Ένα σίκουελ. Τι πρωτότυπο!"
του Θόδωρου Γιαχουστίδη (@PAOK1969)

"Λυπούμαστε που σας ξαναβλέπουμε"

Αυτή είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων που συνσκηνοθετούν οι Greg Tiernan και Conrad Vernon. Οι άλλες δύο είναι το Sausage Party (2016) και το The Addams Family (2019). Απλά, στην τρίτη τους από κοινού σκηνοθετική απόπειρα, χρειάστηκαν και δύο βοηθούς σκηνοθέτη να μοιραστούν τα εύσημα: τους Laura Brousseau και Kevin Pavlovic

Η Οικογένεια Άνταμς 2 (The Addams Family 2) Poster Πόστερ Wallpaper
Η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων πριν δύο χρόνια, είχε κοστίσει 24 εκατομμύρια δολάρια για να κάνει παγκόσμιες εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια δολάρια! Για τη δεύτερη ταινία δεν γνωρίζουμε το μπάτζετ. Πάντως, από την 1η Οκτωβρίου που άρχισε να προβάλλεται παγκοσμίως, έχει κάνει εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 75 εκατομμύρια δολάρια!

Η υπόθεση: Οι γονείς της οικογένειας Άνταμς, η Μορτίσια και ο Γκόμεζ, νιώθουν απογοητευμένοι που έχουν παραμελήσει τα παιδιά τους, τα οποία μεγαλώνουν παρακάμπτοντας τα οικογενειακά δείπνα και απασχολούνται μόνο με μακάβρια παιχνίδια τρόμου. Για να αναθερμάνουν τους οικογενειακούς δεσμούς, αποφασίζουν να μπουν όλοι μαζί στο Στοιχειωμένο τροχόσπιτο και να κάνουν κάτι ανήκουστο: να πάνε οικογενειακές διακοπές! Μάλιστα, θα αφήσουν τη Γιαγιά πίσω στο σπίτι, μόνη της. 

Υπάρχει όμως κάτι πολύ σοβαρό, που απειλεί την οικογενειακή τους γαλήνη: ένας επιστήμονας, ο Σάιρους Στρέιντζ, υποστηρίζει πως η Γουέντσντεϊ δεν είναι μια Άνταμς, αλλά είναι κόρη του! Η Γουέντσντεϊ μάλιστα πιστεύει αυτήν την εκδοχή, καθώς έτσι κι αλλιώς δεν νιώθει άνετα με τα μέλη της οικογένειας Άνταμς. Ποια όμως είναι η αλήθεια;

Η άποψή μας: Για την υπέροχη Οικογένεια Άνταμς, δημιούργημα του καρτουνίστα Τσαρλς Άνταμς από τα 1938, μπορούμε χοντροκομμένα να διακρίνουμε τρεις περιόδους: την πρώτη, από τη δημιουργία της μέχρι το 1991, τη δεύτερη, εκείνη που περιλαμβάνει τις δύο υπέροχες live action ταινίες, τις σκηνοθετημένες από τον Barry Sonnenfeld συν την μία αποτυχημένη live action, χωρίς τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη και χωρίς το υπέροχο καστ και την τρίτη, στην οποία έχουμε την παραγωγή των δύο ταινιών κινουμένων σχεδίων. 

Και μπορεί οι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων να παραπέμπουν στα πρωτότυπα σχέδια του Άνταμς από το 38, αλλά δυστυχώς, το όλο πράγμα μοιάζει artificial. Έτσι κι αλλιώς, το σαρδόνιο, βαμπιρικό, θανατηφόρο χιούμορ που εξ ορισμού χαρακτηρίζει τούτη την Οικογένεια, η οποία λατρεύει το μακάβριο, δεν νομίζω πως ταιριάζει σε ταινία κινουμένων σχεδίων για παιδιά. Και μπορεί η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων να μην ήταν η απόλυτη απογοήτευση, τούτη εδώ, όμως, σίγουρα είναι. 

Φαίνεται πολύ μεγαλύτερη από ότι είναι, δεν είναι αστεία, δεν είναι έξυπνη, δεν σε κάνει να γελάς, δεν σε αιφνιδιάζει. Το καστ, που σχεδόν στο σύνολό του επιστρέφει κι εδώ (μόνον ο ηθοποιός που δάνειζε τη φωνή του στον Πάγκσλεϊ έχει αλλάξει) δίνει τον καλύτερό του εαυτό αλλά αυτό δεν αρκεί. Ούτε το σάουντρακ με προσθήκες τύπου Megan Thee Stallion μπορούν να σώσουν τούτο το πράγμα από την απόλυτη μετριότητα. 

Γελάς (εγώ τουλάχιστον γέλασα) μόνον με τον μουρδουλίζοντα It του Snoop Dogg και τον Lurch του ενός από τους σκηνοθέτες, του Conrad Vernon – ο οποίος Lurch όμως ήταν πολύ πιο αστείος στην πρώτη ταινία. Ακόμη και οι παράξενες οικογένειες έχουν την οικογένεια πάν' απ' όλα; Τι να πω, πάω πάσο.

Η Οικογένεια Άνταμς 2 (The Addams Family 2) Rating
Στις δικές μας αίθουσες? Στις 28 Οκτωβρίου 2021 από την Tulip Ent.!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική