Borat 2 PosterBorat 2

του Jason Woliner. Με τους Sacha Baron Cohen, Maria Bakalova.


It’s Never As Good As the First Time
του gaRis (@takisgaris)

Jak sie masz? My name-a Borat. My life is nice, NOT! But how I end up like this? O Borat Margaret Sagdiyev ακόμη σπάει κοτρώνια στα Καζακστάνικα γκούλαγκ μετά το ξεφτιλιζασιόν παγκοσμίου φιάσκο πίσω στα 2006. Το καθεστώς επιτάσσει εξιλέωση/αποκατάσταση για το καπότενες ένδοξο κράτος, στέλνοντας τον τρισχαριτωμένα τρισανώμαλο ρεπόρτερ πίσω στο Αμέρικα. Αρχικά το κόλπο σχεδιάστηκε να είναι το λάδωμα του Mikhael Pence, υποπλανηταρχίδη, με τη δωρεά της πορνοστάρ μαϊμούς – σύμβολο του ξεπεσμένου ευρασιατικού (10% Ευρώπη) κράτους των 18Μ κατοίκων. 

Κανείς όμως δεν υπολόγιζε την 15χρονη (εντελώς της παντρειάς) ξεχασμένη κόρη του Borat, Tutar, η οποία παρείσφρησε στο κιβώτιο με το μαϊμούνι εν μέσω πλου με αποτέλεσμα να το... κατασπαράξει. Νο πρόβλεμ. Ή μη σου είπω, έτι καλυτερότερα. Ο Vicegrabber θα έχει μια προσφορά που δεν μπορεί να αρνηθεί: Συμπεθεριό με τους Sagdiyev! Κάπου εδά σταματώ, η ταινία δεν είναι κατάλληλη για κάτω των τριών (3) ετών στο Καζακστάν, ενώ οπουδήποτε αλλού, και τα 25 συναπτά φαντάζουν ολίγιστα.

Borat 2 Quad Poster
Διότι αν σποϊλεριάσω, θα στο χαλάσω. Εξυπαρχής αποκαλύπτομαι δίχως περιστροφές. Το Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006) είναι η καλύτερη κωμωδία - πολιτική σάτιρα του 21ουαιώνα. Σα να λεμε τώρα ο πήχης στα Ουράλια όρη. Τίποτε δε συγκρίνεται με την πρώτη φορά. Και δεν είναι ευκαταφρόνητα τα τείχη / ταμπού που κατακρήμνισε ο μυστακοφόρος, μισογύνης και αντισημίτης Καζάκος. Υπερτεταμένη μεσοδακτύλια αιχμή της τρίαινας Ali G – Borat – Bruno, αυτή η σουρεάλα καρικατούρα εξέθεσε ανεπανόρθωτα τα ά-χρηστα ήθη, την ιδιωτεία της βλαχαδουριάς και το καφριλίκι του οπλοκατέχοντος αμερικανικού ιμπέριουμ. Τότενες όμως ουδείς τον ήξευρε. Μετά τα $200Μ είσπραξες, μια κατοσταριά μήνυσες και την οσκαρική αναγνώριση το πράμα ζορίστηκε. Ύστερις έγινε το καραμπαμπάμ με τα σόσιαλ και στο φινάλε προ 4ετίας ενέσκυψε ο Τραμπο-ιός. 

Η άναρχη δομή σε σκηνοθεσία Larry Charles, με την ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ σκηνή της πάλης του Borat με τον παραγωγό Azamat έχει δώσει σκυτάλη στη μελωμένη στρωσιά του τηλεοπτικού σκηνοθέτη Jason Wolinar. Χώρια που η νεαρή Βουλγάρα Maria Bakalova κάνει ένα φοβερό breakthrough ως κόρη Sagdiyev που κοντράρει στα ίσα τον αδάμαστο Sacha Baron Cohen. Ο Sacha, με τεράστια διαφορά ο σημαντικότερος κωμικός του 21ου αιώνα, επίγονος του Peter Sellers με ευθεία αναφορά στους χαρακτήρες του Jackass (δες την περίπτωση του σκηνοθέτη Spike Jonze, ο ίδιος πίσω από τα Synecdoche, New York και Her ), παίζει οσκαρικά φέτος σε δραματικό ρόλο (The Trial of the Chicago 7, του Aaron Sorkin) και έχει διαχρονικά διαδραματίσει σημαίνοντα ακτιβιστικό ρόλο, εκπροσωπώντας κατουσίαν ως παρουσία το άκρως αντίθετο του Borat. 

Από το να αναγκάσει το Facebook να μπλοκάρει τους αρνητές του Ολοκαυτώματος μέχρι να τσακάσει τον Ρούντι Τζουλιάνι να μαζεύει τα βρακοπαντέλονά του εδώ, είναι δεδομένο πως η επιστροφή του Borat έγινε επί σκοπώ “Now vote, or you will be execute” και αυτό κάνει δύσκολο να δεχθείς, τόσο την επαναληψιμότητα των γκαγκς, το staging σε σκηνές που σερβίρονται ως αληθινές ή την έλλειψη βρωμόγελου όπως στον μιας γενιάς πίσω Sagdiyev. Κι αν ο Borat o Μεταγενέστερος δεν είναι δα και η Δευτέρα Παρουσία, για όλους εμάς τους ultrafans θα είναι παντοτινά ευπρόσδεκτος.

Borat 2 Rating


Στις 23 Οκτωβρίου 2020 από τον δίαυλο του Amazon Studios!