Η Μουσική Της Ζούγκλας (Jungle Beat) PosterΗ Μουσική Της Ζούγκλας

του Brent Dawes. Στην μεταγλωττισμένη εκδοχή ακούγονται οι Σκουφής Γιώργος, Δελακούρα Έλενα, Θάνος Χρήστος, Ευαγγελάτος Ανδρέας, Λάγκος Κωνσταντίνος, Ζαπαντιώτης Βαγγέλης, Γεωργακάκου Νίκη, Στάικου Ιφιγένεια, Γεωργακάκου Νίκη, Ρεπάνης Κωνσταντίνος, Μήλιος Βασίλης.

Θα εκραγώ!
του zerVo (@moviesltd)

Το στούντιο της Sandcastle με έδρα τον φυσικό παράδεισο του Μαυρίκιου, στα ανοικτά του Ινδικού Ωκεανού, δημιουργήθηκε από τον ανιμέιτορ Brent Dawes το 2017, σε ένα μικρό χωριό ονόματι Φόρμπαχ, κάπου στην περιφέρεια του νησιού, δίπλα στο τεράστιο πάρκο που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους βιότοπους. Η ταινία Η Μουσική της Ζούγκλας (Jungle Beat) εκτός από πρώτη παραγωγή της νεοσύστατης φίρμας είναι και η πρώτη κινουμένων σχεδίων δημιουργία από την όμορφη και ιδίως τουριστικής αυτή χώρα. Λόγω ελλείψεως τεχνικών μέσων πάντως, το έργο ολοκληρώθηκε στην Νότιο Αφρική, ενώ το μιξάζ των ήχων πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη Βρετανία.

Η Μουσική Της Ζούγκλας (Jungle Beat) Quad Poster
Μια καινούργια ημέρα ημέρα ξημερώνει στην ζούγκλα για όλα τα μικρά και μεγάλα ζωάκια που διαμένουν εντός της αχανούς της έκτασης. Και μαζί ένα νέο καθήκον ξεκινά για τον υπερδραστήριο πίθηκο Μάνκι, να συλλέξει και να μοιράσει για τροφή σε όλα τα καλά του φιλαράκια, τις γευστικές μπανάνες της ημέρας. Μια παράξενη και ιδιαίτερα περίεργη διαφορά υπάρχει σε σχέση με το χθες: Πλέον όλα τα ζώα, οποιουδήποτε μεγέθους έχουν την δυνατότητα να μιλούν και να επικοινωνούν μεταξύ τους με τις λέξεις!

Καινοτομία που πολύ γρήγορα θα αποκαλύψει την προέλευση της, καθώς όλοι θα καταλάβουν την παρουσία ενός κυανόχρωμου πλάσματος από άλλον πλανήτη ανάμεσα τους, του ασχημάτιστου Φνιπ, που μαζί του κουβαλάει μια συσκευή αποκωδικοποίησης των ζωικών γλωσσών. Και που τάχιστα θα γίνει κολλητός με τα ζωάκια, συνυπάρχοντας μαζί τους αρμονικά και φιλικά. Μόνο που η εντολή που έχει από τους ανωτέρους του ο Φνιπ είναι κάπως διαφορετική, καθώς έχει αναλάβει την αποστολή να επιτεθεί και να κυριεύσει την Γη και όλους όσους οργανισμούς ζουν σε αυτή.

Κι έτσι το δίλημμα που έχει να κοντράρει ο συμπαθητικός άλιεν, από την στιγμή ειδικά που θα συναντήσει τους μοναδικούς συντρόφους που έδειξαν για εκείνον συμπόνοια, αγάπη και κατανόηση είναι μεγάλο, αφού ή θα πρέπει να παραμείνει πιστός σε εκείνους ή να εκτελέσει τις επιθετικές εντολές που του έχουν δώσει οι ανώτεροι του. Αγωνιώδες όσο συνάμα και κεφάτα διασκεδαστικό το πεδίο που κινείται η ιστορία, που μέσα της ανακατεύει στοιχεία από ET, Madagascar και Ice Age στο κλιματικά πολύ πιο θερμό του.

Το σχέδιο δεν διαφοροποιείται από το σύνολο σχεδόν των αντίστοιχων ανεξάρτητων και όχι πριμοδοτούμενων από τα μεγάλα στούντιος του genre, παραγωγών. Βαθιά μπλε ουράνια, καταπράσινα φόντα από τις δεντροφυτείες που ορίζουν ένα υπέροχο σκηνικό, αρκετά συνεπείς λεπτομέρειες στην δημιουργία των ανθρωπομορφών των πρωταγωνιστών. Σύμφωνοι το χαμηλό μπάτζετ προδίδεται σε μπόλικες στιγμές που το σχέδιο μοιάζει είτε άτσαλο είτε κορεσμένο, αυτό όμως δεν στερεί σε καμία περίπτωση την ικανοποίηση από τους δημιουργούς, πως στάθηκαν συνεπείς στο εξαγγελόμενο πρότζεκτ τους.

Με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμη ένα ζωγραφιστό φιλμάκι, που απευθύνεται όπως πάντα στις μονοψήφιου αριθμού ηλικίες, από αυτά που δεν τα πηγαίνουν και άσχημα εμπορικά στις αίθουσες, με ρυθμό κυκλοφορίας ανά εβδομάδα. Κομματάκι μπερδεμένη η ιστοριούλα, ως ταχύτατα εξελισσόμενη, με έναν χαρακτήρα που βγάζει πάντως πολύ πλάκα, σε ακριβή κόπια του Σκρατ των Παγετώνων. Αφού ο κυκλοθυμικός και ψυχαναγκαστικός σκαντζόχοιρος Χαμφ, κινούμενος κατά κύριο λόγο μόνος του και όχι ομαδικά, είναι ότι πιο αστείο έχει να επιδείξει αυτό το animation, που γεννά πολλές προσδοκίες για το δημιουργικό μέλλον των σχεδιαστών του.

Η Μουσική Της Ζούγκλας (Jungle Beat) Rating
Στις δικές μας αίθουσες? Στις 6 Αυγούστου 2020 από την Tanweer!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική