The Trial of the Chicago 7 - First LookΜετά από μια σημαντική καριέρα στην συγγραφή σεναρίων ο Aaron Sorkin πήρε το ρίσκο να περάσει πίσω από την κάμερα, πραγματοποιώντας το δημιουργικό του ντεμπούτο με την αξιόλογη ταινία Molly's Game. Το δεύτερο ντιρεκτορικό του βήμα το κάνει με το φιλμ The Trial of the Chicago 7, που απεικονίζει την πραγματική ιστορία της ειρηνικής διαμαρτυρίας του 1968, που εξελίχθηκε σε αιματηρή και βίαιη σύγκρουση, αλλά και την δίκη που επακολούθησε.

Η παραγωγή της Paramount αφού ορίστηκε να κυκλοφορήσει στις αίθουσες σε ημερομηνία που έπεσε μέσα στο λοκντάουν, κατοπινά πουλήθηκε στην πλατφόρμα του Netflix, το οποίο με την σειρά του όρισε επίσημα το ριλίζ για τις 20 Οκτωβρίου του 2020. Η ιστορικού ενδιαφέροντος ταινία διαθέτει πληθώρα γνώριμων αστέρων στο πρωταγωνιστικό της καστ, το οποίο αποτελούν οι Yahya Abdul-Mateen II, Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Frank Langella, John Carroll Lynch, Eddie Redmayne, Mark Rylance, Alex Sharp και Jeremy Strong.

The Trial of the Chicago 7 - First Look

The Trial of the Chicago 7 - First Look

The Trial of the Chicago 7 - First Look

The Trial of the Chicago 7 - First Look

The Trial of the Chicago 7 - First Look

Ελάχιστα πριν να παρουσιαστεί το προωθητικό τρέιλερ έκαναν την εμφάνιση τους και οι πρώτες φωτογραφίες από την παραγωγή. "Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσει κανείς το φιλμ για να γίνει σοφότερος γύρω από το τι ακριβώς τρέχει διαχρονικά με τις κοινωνικές έχθρες στην πατρίδα μας" αναφέρει ο Sorkin σε συνέντευξη του στο Vanity Fair. "Η πόλωση, η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας, ο φόβος των Μαύρων ακτιβιστών, ακόμη και η εμφύλια διαμάχη μεταξύ της αριστεράς και της άκρας αριστεράς. Για να μην πούμε τίποτα για τη δολοφονία του Μαύρου Πάνθηρα Φρεντ Χάμπτον από την αστυνομία, κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης. Σε αυτήν την περίπτωση ο περίεργος ρόλος του Δημάρχου Ντέιλι, φέρνει στο μυαλό πολλές από τις πράξεις του νυν Προέδρου μας."