La Commedia All’Italiana Versione 2.0, Η Κωμωδία Αλά Ιταλικά Έκδοση 2.0«Όποιος έχει το θάρρος να γελά, κυριαρχεί τον κόσμο!»

Σας προσκαλούμε να περάσετε μαζί μας τις καλοκαιρινές σας βραδιές παρέα με το κινηματογραφικό αφιέρωμα Η κωμωδία αλά Ιταλικά, Έκδοση 2.0, που θα αρχίσει να μεταδίδεται από την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 23:00, από την EΡT2. Κάθε Τρίτη, επί τέσσερις εβδομάδες, θα μεταδίδεται μια Ιταλική ταινία με ελληνικούς υπότιτλους με τη σφραγίδα ποιότητας του Istituto Luce – Cinecittà.

Το αφιέρωμα θα ξεκινήσει με την ταινία Il campione | Πρωταθλητής του Leonardo D'Agostini (2019), μια ιστορία ενός νέου ποδοσφαιριστή που αλλάζει πορεία στην ζωή του χάρη στην καθοριστική επιρροή του καθηγητή του.

Η δεύτερη ταινία είναι το Latin lover | Ένας λατίνος εραστής (Cristina Comencini, 2015), μια λεπτή σάτιρα του κόσμου του κινηματογράφου και των γυναικών, με την Virna Lisi στην τελευταία της εμφάνιση και ένα διεθνές καστ γυναικών που πλαισιώνει τον Francesco Scianna, σύμβολο του περασμένου μεγαλείου του Ιταλικού σινεμά.

Ακολουθεί η ταινία Moglie e marito | Οι σύζυγοι, πρώτη ταινία του Simone Godano (2017), διασκεδαστική κωμωδία που σαρκάζει τον κόσμο της τηλεόρασης και τις Αμερικάνικες ιατρικές σειρές με την εμβληματική ερμηνεία του Pierfrancesco Favino.

Τέλος, η ταινία Ma cosa ci dice il cervello | Κάντε στην μπάντα (Riccardo Milani, 2019) με την ασυγκράτητη Paola Cortellesi να ακροβατεί στο ρόλο ενός μυστικού πράκτορα με διπλή ταυτότητα διορθώνοντας με την άγαρμπη συμπεριφορά της τα κακώς κείμενα της σύγχρονης κοινωνίας.

Για δυο εβδομάδες, από τις 14 έως τις 29 Ιουλίου 2020, οι ταινίες αυτές μαζί με τις τέσσερις επιπλέον ταινίες που ακολουθούν, θα είναι διαθέσιμες από τα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ - ERTFLIX σε iOS, AOSP, Browsers, HybridTV.

La Commedia All’Italiana Versione 2.0, Η Κωμωδία Αλά Ιταλικά Έκδοση 2.0

Οι τέσσερις επιπλέον ταινίες θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά από τα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ και για την ελληνική επικράτεια.

Οι ταινίες που μεταδίδονται online θα είναι διαθέσιμες στην κατηγορία ΤΑΙΝΙΕΣ της ιστοσελίδας της ΕΡΤ https://webtv.ert.gr/

Io sono Tempesta | Ονομάζομαι Τεμπέστα (Daniele Luchetti, 2019), κοινωνική σάτιρα εφ’ όλης της ύλης με τη σπουδαία ερμηνεία του Marco Giallini.

Momenti di trascurabile felicità | Στιγμές ασήμαντης ευτυχίας (Daniele Luchetti, 2019), με πρωταγωνιστή τον Pif, που λαμβάνει ειδική άδεια από τον Παράδεισο για να παρακολουθήσει, δίχως αυταπάτες, τη ζωή του να κυλάει μπροστά στα μάτια του σε μια ώρα και τριάντα δυο λεπτά.

Bangla | Μπάνγκλα, πρώτη ταινία του νεαρού ιταλού σκηνοθέτη Phaim Bhuiygan (2019), με οικογενειακή καταγωγή από το Μπαγκλαντές, ο οποίος αφηγείται με αθώο και τρυφερό τόνο ιστορίες ένταξης και διαπολιτισμικής προσαρμογής.

Ammore e malavita | Αγάπη και έγκλημα (Antonio Manetti, Marco Manettiς, 2017), ναπολιτάνικη μουσική ταινία που τιμήθηκε με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων και πέντε David di Donatello.

Το αφιέρωμα εντάσσεται στην Πολιτιστική Πρωτοβουλία Tempo Forte Italia_Ελλάδα 2020 της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα η οποία το διοργανώνει μαζί με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών με την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου AIAL, στο πλαίσιο του Italian Online Summer Fest_GR, του Φεστιβάλ που θα είναι διαθέσιμο στο Διαδίκτυο από τις 3 Ιουλίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2020 με πρόσβαση και ηλεκτρονική εγγραφή στην ιστοσελίδα: http://www.iicateneonline.gr.