Το κυνήγι (The Hunt) Poster ΠόστερΤο κυνήγι

του Craig Zobel. Με τους Betty Gilpin, Hilary Swank, Wayne Duvall, Christopher Berry, Sturgill Simpson, Ike Barinholtz, Amy Madigan, Emma Roberts, Steve Coulter, Ethan Suplee.


Πολύ ωραίος τρόπος να κυνηγάς... θεατές
του Θόδωρου Γιαχουστίδη (@PAOK1969)

Ενημέρωση με χειρομαντεία και με... μάδημα της τουλίπας

Το κυνήγι (The Hunt) Poster Πόστερ Wallpaper

Η υπόθεση: Δώδεκα ξένοι μεταξύ τους άνθρωποι ξυπνούν σε ένα ξέφωτο. Δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται, ούτε πώς έφτασαν εκεί. Δεν γνωρίζουν ότι τους έχουν επιλέξει… για έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό… Το Κυνήγι. Στη σκιά μιας σκοτεινής ιντερνετικής θεωρίας συνωμοσίας, μια ομάδα εκλεκτών συγκεντρώνεται για πρώτη φορά σε μια απομακρυσμένη έπαυλη για να κυνηγήσουν ανθρώπους για.. σπορ. Αλλά τα σχέδιά τους θα ανατραπούν, καθώς μία από τις «κυνηγημένες», η Κρίσταλ (Betty Gilpin, Glow) γνωρίζει τους κανόνες του παιχνιδιού καλύτερα και από τους ίδιους. Αντιστρέφει τους όρους, διαλέγοντάς τους δολοφόνους έναν έναν, και κατευθύνεται προς τη μυστηριώδη γυναίκα (η βραβευμένη με Όσκαρ Hilary Swank) που βρίσκεται στο κέντρο όλων. Από τον Jason Blum, παραγωγό των ταινιών Τρέξε! και Η Κάθαρση, και τον Damon Lindelof, συν-δημιουργό των τηλεοπτικών επιτυχιών The Leftovers και Lost, έρχεται ένα νέο μυστηριώδες κοινωνικό θρίλερ.

Σημείωση: Με μεγάλη μας έκπληξη, πληροφορηθήκαμε... από σπόντα, πως η συγκεκριμένη ταινία βγαίνει από την Πέμπτη 18 Ιουνίου σε έναν θερινό κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης και σε έναν θερινό της Κρήτης. Η εγχώρια εταιρία διανομής της ταινίας, η Tulip Entertainment, δεν θεώρησε απαραίτητο να μας πληροφορήσει με κάποιο δελτίο τύπου για αυτήν την έξοδο. Στη σελίδα της εταιρίας στο facebook επίσης απουσιάζει μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το σημείωμα (01.30 μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 18 Ιουνίου) οποιαδήποτε σχετική πληροφορία. Δια την εις άτοπο απαγωγή ανακαλύψαμε πως ο θερινός κινηματογράφος που προβάλλει την ταινία στη Θεσσαλονίκη, ανέβασε την είδηση για την έξοδο της ταινίας στα δικά του social media, στη σελίδα του στο facebook, στις 22.10 της Τετάρτης 17 Ιουνίου!

Συνήθως, οι εταιρίες διανομής, που ξέρουν ότι η προς διανομή ταινία είναι σκουπίδι, βρίσκουν απίστευτες δικαιολογίες για να μην κάνουν δημοσιογραφική προβολή της. Γιατί πιστεύουν πως μια κακή κριτική θα σακατέψει τις εμπορικές προοπτικές μιας ταινίας, που ξέρουν και οι ίδιοι ότι είναι βαλούτα. Το ότι μια εταιρία αποφασίζει να αποκρύψει (;) την έξοδο μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ταινίας, μας συμβαίνει πρώτη φορά στην 25η ενασχόλησή μας με το αντικείμενο!

Στύβω το μυαλό μου για να βρω τις αιτίες αλλά δεν! Μήπως θεωρούν ότι η ταινία θα πρέπει να επικοινωνηθεί μόνο όταν υπάρξει προοπτική προβολής της στην Αθήνα; Αθλιότητα για το κοινό Θεσσαλονίκης και Κρήτης. Μήπως άλλαξε χέρια η διανομή της ταινίας; Μπα, στην επίσημη ιστοσελίδα του θερινού το γράφει με καθαρά γράμματα: Tulip Entertainment. Μήπως η ταινία προβάλλεται πιλοτικά σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη; Ναι, αλλά όλη αυτή η βιασύνη και η μη ενημέρωση δεν είναι δηλωτική ενός άγχους και μιας ύποπτης προσπάθειας να βγει η ταινία στα κρυφά; Μήπως πέρασε ένα ρακούν και... έκλεψε την ταινία; Η επιστήμη σηκώνει τα πόδια ψηλά! Έχασαν την αξιοπιστία τους (την ποια;) και τα Ελληνικά Hoaxes και δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν όλο αυτό είναι fake news! Ρε τι τραβάμε...

Αξιολόγηση: 6/10 για την ταινία, 0/10 για τους χειρισμούς της εγχώριας εταιρίας διανομής της.

Το κυνήγι (The Hunt) Rating
Στις δικές μας αίθουσες? Στις 18 Ιουνίου 2020 από την Tulip Ent.!