Παίζοντας με τη Φωτιά (Playing with Fire) PosterΠαίζοντας με τη Φωτιά

του Andy Fickman. Με τους John Cena, Keegan-Michael Key, John Leguizamo, Brianna Hildebrand, Dennis Haysbert, Judy Greer.


We Did Start The Fire!
του zerVo (@moviesltd)

Στην αναζήτηση του το Χόλιγουντ να εντοπίσει καινούργιους action αστέρες, σε όχι και λίγες περιπτώσεις έστρεψε το βλέμμα σε άλλου είδους, εξίσου δημοφιλή, θεάματα, επιχειρώντας την απόπειρα να τσιμπήσει τους εκεί πρωταγωνιστές τους. Τζακ ποτ που once upon a time πέτυχε στην αρπαγή του Schwartz από το μπόντι μπίλντινγκ και τους διαγωνισμούς Μίστερ Υφήλιος ή ακόμη πιο πρόσφατα, με την ανάδειξη ενός θρύλου του WWE, από παλαιστή The Rock, σε κορυφαία μορφή των μοντέρνων περιπετειών, Dwayne Johnson. Όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα και με την περίπτωση του πρωταθλητή του καναβάτσου John Cena, προσπάθεια που προς το παρόν όμως δεν έχει στεφθεί από κάποια σπουδαία επιτυχία.

Παίζοντας με τη Φωτιά (Playing with Fire) Quad Poster
Από τους καλύτερους και εμπειρότερους πυροσβέστες στα περίχωρα της Καλιφόρνια, ο Κάπτεν Τζέικ Κάρσον, ουκ ολίγες φορές έχει κατορθώσει να σώσει ανθρώπινες ζωές από τον υπέρτατο κίνδυνο, ένα γεγονός που του δίνει απεριόριστες ελπίδες για να πάρει επιτέλους την πολυπόθητη θέση του διοικητή ολόκληρης της επαρχίας. Με τους περισσότερους από τους συνεργάτες του να εγκαταλείπουν για προσωπικούς λόγους ο καθένας το Σώμα, ο άφοβος διασώστης, δεν θα εγκαταλείψει την μάχη, αλλά επιμένοντας με την τριάδα των καλύτερων του αντρών, θα κάνει ότι καλύτερο περνά από το χέρι του για να βοηθήσει ακόμη περισσότερο κόσμο που τον έχει ανάγκη.

Η πιο πρόσφατη αποστολή, να βγάλει μέσα από ένα φλεγόμενο δίπατο, τρία ανήλικα παιδιά, θα είναι μια από τις πιο δύσκολες της καριέρας του, κατορθώνοντας εντέλει να τα οδηγήσει σώα και ασφαλή στο καταφύγιο του σταθμού που επιβλέπει. Πολύ σύντομα όμως θα διαπιστώσει πως τα παιδάκια, δεν του έχουν αποκαλύψει την πλήρη αλήθεια για την προσωρινή απουσία των γονιών τους. Γεγονός που θα τον οδηγήσει στο να αναλάβει έστω και για λίγο, μέχρι να επιληφθούν οι κοινωνικοί λειτουργοί, την φροντίδα τους. Έλα όμως που δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για το γεγονός πως τα τρία διαβολάκια, θα μετατρέψουν την πυροσβεστική έδρα πραγματικό πανδαιμόνιο!

Άντε τώρα να είσαι μπρατσαράς, ένας πραγματικός ήρωας στα μάτια των συντοπιτών σου, όλες οι κυρίες να κοιτάζουν σαν ξερολούκουμο γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία άλλη επίσημη αγαπημένη και σου κληρώνει τέτοιο λαχείο. Αφού, τουλάχιστον τα δύο μικρότερα ζιζάνια, δεν πρόκειται να αφήσουν ούτε κολυμπηθρόξυλο όρθιο στην μονάδα κι εκείνος, μέσα στην πλήρη γονική του άγνοια για το πως πρέπει να συμπεριφερθεί, να μην έχει την παραμικρή γνώση αντίδρασης. Και οι υπόλοιποι άλλωστε τριγύρω του. Πλακατζίδικο σου ακούγεται ε? Δεν είναι, ούτε καν πλησιάζει σε αυτό που ενδεχόμενα να αποκαλέσουμε διασκεδαστική οικογενειακή κομεντί.

Κι αυτό γιατί πρωτίστως οι σεναριογράφοι στην μανία τους να βγάλουν το γέλιο από τον θεατή, το πράττουν με τον πλέον άγαρμπο τρόπο, χρησιμοποιώντας ότι πιο φτηνό σε ανέκδοτα υπάρχει, αλλά και έχει χιλιοειπωθεί στο παρελθόν, σε ανάλογες κωμωδίες του τύπου Kindergaden Cop. Σκανταλιές υπερβολικές, συνοδευόμενες από τις μπέιμπισίττερ υποχρεώσεις της τετράδας (ο ένας είναι ένα αμίλητο θηρίο με ένα τσεκούρι μόνιμα στον ώμο, ο άλλος είναι ο Μπένι Μπλάνκο από το Μπρονξ και ο τρίτος της περιφερειακής ομήγυρης ένας αδιάφορος φωνακλάς) για να επιβάλλουν την τάξη, αλλάζοντας καμιά φορά και πάνες. Σιγά το δύσκολο ρε παίδες, κανείς δεν γεννήθηκε μπαμπάς.

Ο Cena στην ουσία αποδεικνύει πως δεν του πηγαίνει ο κωμικός ρόλος, αφού ούτε καν πλησιάζει εκφραστικά στην απαίτηση. Ας παραμείνει τουλάχιστον, αφού επιθυμεί να συνεχίσει πορεία στο σινεμά, σε χαρακτήρες που ταιριάζουν στην μόστρα και την σωματοδομή του, όπως εκείνος που, τουλάχιστον, του βγήκε αξιοπρεπής στον Bumblebee. Με πλάκες της πλάκας, μορφασμούς αστείους τάχαμου που θα κάνουν μόνο τα εξάχρονα να ξεκαρδιστούν, αλλά και ένα ειδύλλιο με την γιατρίνα Judy Greer να σιγοκαίει, το Παίζοντας με την Φωτιά (Playing With Fire) προστίθεται κι εκείνο στην μακρά λίστα των μέτριων family films που κάποτε θα μπουν για ανακύκλωση στο τηλεοπτικό πρόγραμμα των Κυριακάτικων απογευμάτων.

Παίζοντας με τη Φωτιά (Playing with Fire) Rating


Στις δικές μας αίθουσες? Στις 4 Δεκεμβρίου 2019 από την Odeon!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική