Οι Άγγελοι Του Τσάρλι (Charlie's Angels) Poster ΠόστερΟι Άγγελοι Του Τσάρλι

της Elizabeth Banks. Με τους Kristen Stewart, Naomi Scott, Ella Balinska, Elizabeth Banks, Djimon Hounsou, Sam Claflin, Noah Centineo, Patrick Stewart.


Οι Άγγελοι του Τσάρλι ήταν τρεις: Η Κέλλυ, η Σαμπρίνα και η Κρις!
του zerVo (@moviesltd)

Για κάποιο περίεργο λόγο, που δεν έχω εξηγήσει ακόμη, η καλύτερη ημέρα, πέραν του Σαββατοκύριακου, για την προ τεσσάρων δεκαετιών, δικάναλη δημόσια τηλεόραση, ήταν η Παρασκευή. Αυτήν επέλεγαν οι δύο και πολλοί μας ήσαν, δίαυλοι της μικρής οθόνης τότε για να παρουσιάσουν τις πιο ονομαστές τους, ξένες σειρές, στην σπαργανωτή πράιμ τάιμ της εποχής. Δυναστεία, Ιππότης της Ασφάλτου, Ντάλας... Εννοείται πως ξέχωρη θέση σε αυτό το πρόγραμμα, κατείχε το γυναικείο τρίγωνο των άριστα εκπαιδευμένων πρακτόρων του σίριαλ Charlie's Angels, που δεν τολμούσε κανείς, τουλάχιστον της δικής μου ηλικίας, να χάσει επεισόδιο του. Μια και δεν είχε λόγο ύπαρξης την επομένη στο - εξαήμερο - σχολείο, καθώς όλες οι κουβέντες περιστρέφονταν γύρω από τις κοπελιές. Και βασικά γύρω από την υπερκουκλάρα Κέλλυ, που μας είχε κλέψει τις δεκάχρονες αγορίστικες καρδιές, παρότι άλλη ήταν η σταρ (Κρις) και άλλη έβγαζε συνήθως τα κάστανα από την φωτιά (Σαμπρίνα). Διόλου τυχαία, δε, όλα τα κοριτσάκια στο Δημοτικό, όποιο όνομα κι αν είχαν βαφτιστεί, Κέλλυ τα φώναζαν. Από που βγαίνει? Από το Μαργαρίτα...

Οι Άγγελοι Του Τσάρλι (Charlie's Angels) Quad Poster Πόστερ
Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις της, διεθνούς πλέον, μυστικής οργάνωσης καταπολέμησης του κοινού εγκλήματος, που έχει ιδρύσει ο ζάπλουτος όσο και αγνώστου περαιτέρω ταυτότητας Τσάρλι Τάουνσεντ και αποτελείται από καλά εκπαιδευμένα, όσο και όμορφα κορίτσια από όλο τον κόσμο. Αιτία, η άκρως απόρρητη πληροφορία, πως μια διακεκριμένη προγραμματιστής, εργαζόμενη στον τεχνολογικό κολοσσό Μπροκ, είναι πανέτοιμη να δημοσιοποιήσει την επικινδυνότητα της υπερσύγχρονης (φωνητικής) εφαρμογής Καλίστο, κατασκευής της φίρμας, που ενδεχόμενα η αλόγιστη χρήση της, μπορεί να ανατρέψει την ασφάλεια του πλανήτη.

Προκειμένου να προστατευτεί η αγαθή και παρακινούμενη από ηθικά κίνητρα μάρτυρας Έλενα Χάφλιν, δύο από τα πλέον διακεκριμένα και έμπειρα στελέχη των Angels, η δυναμική Σαμπίνα Γουίλσον και η αεράτη πρώην μέλος της MI6, Τζέιν Κάνο, θα μεταβούν στην Ευρώπη, κατ εντολή της προϊσταμένης τους Ρεμπέκα Μπόσλει. Πολύ σύντομα όμως, οι δύο μπαρουτοκαπνισμένες Άγγελοι, θα καταλάβουν πως η αποστολή που θα κληθούν να φέρουν εις πέρας κρύβει αμέτρητους κινδύνους. Και ενόσω το λογισμικό θα διαρρεύσει, θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους, προκειμένου να το εντοπίσουν και να το ανακτήσουν, έχοντας πάντα σαν προτεραιότητα την ασφάλεια της κοπέλας που το δημιούργησε.

Με αφετηρία το μακρινό Ρίο Ντε Τζανέιρο, εκεί που ανάβει το φυτίλι της ιστορίας, οι κοπελούδες θα διασχίσουν ολάκερη την υφήλιο, προκειμένου να επαναφέρουν την τάξη. Τι Αμβούργο, τι Λονδίνο, τι Βερολίνο, τι Κωνσταντινούπολη, δεν θα αφήσουν ούτε πέτρα απάτητη στον κόσμο ετούτο, αν δεν αποκαλύψουν την μηχανορραφία που κρύβεται πίσω από το σόφτγουερ της συμφοράς. Που απλώς του δίνεις εντολές σαν την Alexa κι εκείνο τις πραγματοποιεί, εισβάλλοντας στα κατά τόπους δίκτυα και τις πραγματοποιεί. Ο σχεδιαστής του, δηλαδή, προς καλού το έφκιασε, στην πορεία οι ανέντιμοι και οι υποχθόνιοι το έβαλαν στο μάτι και θέλησαν να το μετατρέψουν σε υπερόπλο. Και τώρα που βρίσκεται στα χέρια τους, άντε να τους το αρπάξεις. Ειδικά αν μέσα στις τάξεις της ομάδας καταστολής, παίζει και ανείπωτη προδοσία, που ουδείς γίνεται να μαντέψει από που ακριβώς προέρχεται.

Είσαι λοιπόν από εκείνους που ακόμη φέρνουν στην μνήμη δυο πραγματάκια, είτε από το παλιό καλό TV παρελθόν των κοριτσιών του Τσάρλι, είτε από την πιο πρόσφατη - είκοσι χρονάκια πριν κοντά ε? - αναβίωση τους, για το μεγάλο εκράν? Ε, διέγραψε τα! Δεν μπορώ να καταλάβω το πως και το γιατί, η τόσο πιασάρικη συνταγή του superpower θηλυκού τριγώνου των girls, που με βασικό τους όπλο το στιλ και την γοητεία, μετατράπηκε από τους υπεύθυνους στην Columbia σε τέτοιο αχταρμά. Δεν είχαν να κάνουν και πολλά στον σχεδιασμό τους οι ιθύνοντες. Να ακολουθήσουν κατά γράμμα τον τσελεμεντέ, να βρουν εκεί πέρα και μια παρέα αναγνωρίσιμων (βασικά) και σέξι (βασικότερα) μορφονιών, να στήσουν και μια πλοκή της προκοπής, με δυο καταδιώξεις και τρία αστεία κι αυτό θα ήταν όλο. Μια χαρά επαναφορά της πασίγνωστης μαρκίζας, δυο ωρίτσες περιπέτειας και πάμε για το επόμενο.

Ο ιός της Avengerίλας κτύπησε λοιπόν τους εμπνευστές ενός σεναρίου, που απέχει χιλιάδες ουγγιές από το ορίτζιναλ θέμα. Πρώτον και κυριότερον, η επιχείρηση Τάουνσεντ πλέον έχει παγκοσμιοποιημένο χαρακτήρα, ξεφεύγοντας σημαντικά από τα στενά όρια της Αμέρικα. Αδιάφορη εναλλαγή, μια χαρά είχαμε περάσει παίζοντας αποκλειστικά και μόνον στα στενά όρια της Καλιφόρνιας, στην περί το μιλένιουμ φιλμική διλογία του McG. Έκπληξη νάμπερ του! Οι Αγγέλοι δεν είναι μόνο τρεις, αλλά χίλιοι δεκατρείς! Διάσπαρτοι από άκρου εις άκρο της γης, με στόχο να εξολοθρεύσουν το πάσης φύσης Κακό. Εδώ κι αν μιλάμε για έγκλημα, που δεν προσδίδει το παραμικρό στην εξέλιξη του στόρι. Και οι σουρπρί δεν σταματούν εδώ, αφού πολλαπλάσια του κανονικού δεν είναι μόνο τα μαχητικά κορίτσα, αλλά και οι επιμελητές τους (λογικό, πάντως) καθώς Μπόσλει, δεν είναι ο ένας και μοναδικός μεταφορέας των εντολών του μεγάλου αφεντικού, αλλά επίσης καμιά πενηνταριά νοματαίοι σκόρπιοι...

Το πιο αρνητικό στην όλη σύνταξη των περιεχομένων, είναι που το τρίγωνο δεν είναι δομημένο αποξαρχής, από το πρώτο δευτερόλεπτο της, ας την πούμε, αφήγησης. Ούτε καν οι τρεις πράκτορες ετερόκλητα συμμαζεύονται σε μια ομάδα, μέσα στο εισαγωγικό ημίωρο του έργου. Υπαρκτές ως Angels είναι μόνο οι δύο, με την τρίτη να εισχωρεί σταδιακά στην φράξια τους, ούσα εκείνη που τις έβαλε σε περιπέτειες, δημιουργώντας τον κύβο της Καλλιστώς. Ναι! Ακριβώς! Καμία αποκάλυψη, αφού η διαφαινόμενη τελευταία της ομάδας, πολύ σύντομα στην πορεία μοιάζει πως θα κλείσει το τριάνγκλ, ακόμη κι αν οι ικανότητες της στην μάχη είναι άκρως περιορισμένες. Κι όμως, στην πρώτη κιόλας πρόκληση, θα σφαλιαρώσει, θέτοντας τον νοκ άουτ, έναν γορίλα από εκείνους που δεν κάνουν καλά ούτε τέσσερις Σταλόνε. Έλεος ρε συ Evan Σπηλιωτόπουλε, που στην ευχή το σκαρφίστηκες όλο αυτό το μπουρδολόγι? Και εντέλει σε ποιον ακριβώς θεατή απευθύνεσαι, αν όχι σε εκείνον που ξέρει πολύ καλά τι ακριβώς σημαίνουν Οι Άγγελοι του Τσάρλι στην λαϊκή του κουλτούρα?

Από την αρχή, μέχρι το τέλος της, η δημιουργία της (από που κι ως που και) σκηνοθέτιδας Elizabeth Banks είναι ένα τεράστιο φάουλ, πάνω στην βασική έννοια του θρυλικού τίτλου. Ένα κι ένα κάνουν δύο. Goodmorning Angels, Goodmorning Charlie! Ούτε καν την πιο στοιχειώδη ατάκα δεν χρησιμοποιεί στα λόγια του το σκριπτ, αφού ο Άνθρωπος πίσω από την οργάνωση, δεν είναι απλά άφαντος, αλλά ανύπαρκτος! Πουθενάς! Μια φορά κάπου ακούγεται στην έναρξη, άντε κι άλλη μια στα τελικά κρέντιτς, που οι ιεροσύλοι εδωπά, μου ήθελαν και νοσταλγική ανατροπή. Στο μεταξύ στο κυρίως σώμα, καταγράφεται μια ίντριγκα που την έχουμε ματαδεί καμιά εκατοστή φορές, με ανήθικους και τιποτένιους, κάτι σερνικά της πλάκας, ανάξια, ανίκανα, μπιστολέρο της φακής και μπρατσαράδες της ροβύθας. Κυρίες μου, η ικανή πυγμή του ανδρός είναι εκείνη που θα αναδείξει τον θρίαμβο σας. Η απάντηση μου στα περί φεμινιστικού μηνύματος, εξίσου της πλάκας, που βολοδέρνει πέρα δώθε διαρκώς στον αγέρα.

Περιέργως δε, η ίδια η ντιρεκτρίς, που αναλαμβάνει τον ρόλο της κεντρικής (!!!) Μπόσλει - που είσαι ρε Billάρα Murray? - είναι και η πιο χοτ γυναικεία μορφή του συνόλου. Στα 45 της! Σφαλματάρα γίγας το καστινγκ, αν θυμηθούμε πως το προηγούμενο τρίο συνέθεταν η Diaz, η Liu και η Drew. Ελάχιστα ελκυστική η εικόνα, που κτίζουν η ασέξουαλ αγοροκόριτση Kristen Stewart, η (πανυ)ψηλέγκω γαζέλα Ella Balinska και η κακοφωτισμένη Naomi Scott, που οκ, στον Alladin είχε δείξει και πέντε χάρες. Σαν να τραβά τα μαλλιά του μου φαίνεται, ο τωρινός Τοτέμ - Υπερμπόζ - Patrick Stewart (που δεν έχει τρίχα) με όσα τον ορίζουν να κάνει, για να κολλήσει δυο ένσημα σύνταξης παραπάνω. Σε ένα ριμπούτ αχρείαστης παρέκκλισης από τα κλισέ, που δεν σέβεται κατ ελάχιστο το πρωτότυπο, που φτιάχτηκε πρόχειρα με τον μπούσουλα της αρπαχτής για να αποκτήσει, απλά και μόνο, περαιτέρω συνέχειες, που δεν ακολουθεί καν τους κανόνες, έστω τον πιο βασικό: Οι Άγγελοι του Τσάρλι είναι Τρεις! Και σίγουρα όχι, ο Σέρδελης, ο Μέρδελης και ο Χατζηπετρής!

Οι Άγγελοι Του Τσάρλι (Charlie's Angels) Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 21 Νοεμβρίου 2019 από την Feelgood Ent.!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική