Angry Birds: H Ταινία 2 (The Angry Birds Movie 2) Poster ΠόστερAngry Birds: H Ταινία 2

του Thurop Van Orman. Με τις φωνές των Jason Sudeikis, Josh Gad, Leslie Jones, Bill Hader, Rachel Bloom, Awkwafina, Sterling K. Brown, Eugenio Derbez, Danny McBride, Peter Dinklage.


So Happy Together!
του zerVo (@moviesltd)

Βασισμένο το ομότιτλο βίντεο παιχνίδι φαντασίας της Φινλανδικής μπράντας Rovio, το Angry Birds, που μια φορά κι έναν καιρό είχε ξετρελάνει την πιτσιρικαρία, έκανε την εμφάνιση του ως ταινία στα 2016 με τις ευλογίες του στούντιο κινούμενων σκίτσων της Columbia. Το πρώτο σίκουελ των Αγριεμένων Πτηνών, απλά έκανε ένα μικρό σάλτο και πέρασε κάτω από την εποπτεία της Sony Pictures Animation. Φίρμας που δεν τα έχει πάει και άσχημα στον τομέα του animation από τις αρχές του αιώνα που πήρε μπροστά με το ντεμπούτο του Open Season κι έχοντας προσφέρει μέχρι στιγμής διαμαντάκια, όπως τα σίριαλ των The Smurfs, Cloudy With A Chance Of Meatballs και Hotel Transylvania. Και που γνωρίζοντας πως το εισαγωγικό μέρος είχε αποφέρει παγκοσμίως το ποσόν των 350 εκ. δολαρίων, σκοπό έβαλε να μεγαλώσει κατά πολύ αυτό το νούμερο. Οι ενδείξεις μετά από τέσσερις μήνες κυκλοφορίες δείχνουν ως δεν θα αγγίξει ούτε το ένα τρίτο του, δηλαδή.

Angry Birds: H Ταινία 2 (The Angry Birds Movie 2) Quad Poster Πόστερ
Στα δύο κοντινά νησάκια που μέχρι χθες τα χώριζε η απόλυτη έχθρα, εκείνο των Πτηνών, που κατοικούν τα τρισευτυχισμένα πουλάκια, καθοδηγούμενα από τον ήρωα τους Ρεντ και σε αυτό των Χοίρων, που ζουν τα πρασινόμορφα χοντρουλά γουρουνάκια, υπό την ηγεσία του δυναμικού Βασιλιά Λέοναρντ, θα σημάνει συναγερμός. Ο λόγος είναι η εμφάνιση μιας άλλης εχθρικής φράξιας ζώων, από την παγωμένη νήσο των Αετών, που οι φτερωτοί κυρίαρχοι του αέρα, υπό την καθοδήγηση της μοβ πλουμιστής Ζέτα, θα θελήσουν να κατακτήσουν τους τόπους τους, θέτοντας τέλος στον τροπικό παράδεισο που διαβιώνουν.

Η Συμμαχία των πρώην μισητών αντιπάλων είναι επιβεβλημένοι για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο. Έτσι κάτω από τις οδηγίες των αρχηγών τους θα σχηματιστεί ομάδα αποφασιστικής δράσης και επίθεσης στο κρυστάλλινο λημέρι των αρπαχτικών, όπου συμμετέχουν η ευφυής Σίλβερ, η αδελφή του Ρεντ και άσος της τεχνολογίας Τσακ, ο θορυβώδης Μπομπ, η βοηθός του Λέοναρντ Κόρτνει, ο δαιμόνιος εφευρέτης Γκάρι και ο ατρόμητος γυπαετός Ίθαν.

Εννοείται πως πουλάκια και γουρουνάκια θα τα βρουν μπαστούνια απέναντι στα πανίσχυρα, όσο και με αστείους μορφασμούς στις εκφράσεις τους αετόπουλα, η λογική και η εξυπνάδα τους όμως, θα είναι εκείνη που εντέλει θα ξεπεράσει όλων των λογιών τις προκλήσεις και τους κινδύνους. Όπως συνέβη πάντως την πρώτη φορά έτσι κι εδώ στην συνέχεια, το σενάριο δεν έχει να μας προσφέρει πολλά περισσότερα από τις τυπικές κεντρικές ιδέες περί αλληλεγγύης και ομαδικότητας, που στο τέλος θα αναδείξει θριαμβευτές τους εκπροσώπους του καλού και ηθικού, που περιέργως περιλαμβάνουν στις τάξεις τους και μερικούς από εκείνους που βρίσκονταν στην απέναντι όχθη μέχρι πρότινος.

Το ντεμπούτο του σκηνοθέτη Thurop Van Orman, δεν χαρακτηρίζεται και από τίποτα ευρηματικές ιδέες και εμπνεύσεις, μα το πιο σπουδαίο δεν δείχνει άρτιο ούτε στην τεχνική / σχεδιαστική του πλευρά, καθώς οι ήρωες μοιάζουν μονοδιάστατης κοψιάς και όχι και τόσο προσεγμένοι στις λεπτομέρειες τους. Οι μπόμπιρες πάντως που για ακόμη μια φορά θα συρρεύσουν στις αίθουσες, δεν θα περάσουν κι άσχημα από το ακατάπαυστο σλάπστικ, την συνεχή πολυλογία των ηρώων και την πολυχρωμία των φόντων, κάτι που άλλωστε για ένα καρτούν αυτού του μέτριου επιπέδου είναι και το βασικό ζητούμενο. Δύσκολα πάντως θα καταφέρουν να αποκωδικοποιήσουν ανέκδοτα που δεν τους αφορούν και τόσο, όπως συμβαίνει κυρίως με τις μουσικές παρεμβολές, αφού ελάχιστοι ανήλικοι θα αντιληφθούν γιατί παίζει το Space Oddity την ώρα που τα κλωσσόπουλα κάνουν τραμπολίνο στο διάστημα ή γιατί ακούγεται το Hello (ξανά?) στο πλάνο ρομαντισμού, ανάμεσα στην φώκια και το σκυλάκι παγάκι. Λίγα πράγματα, κυρίως σκιτσαριστικά, για ένα animation κατηγορίας φτερού, το πολύ!

Angry Birds: H Ταινία 2 (The Angry Birds Movie 2) Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 από την Feelgood Ent.!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική