Σχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση (Escape Plan: The Extractors) Poster ΠόστερΣχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση

του John Herzfeld. Με τους Sylvester Stallone, Max Zhang, Dave Bautista, Devon Sawa, Jaime King, Malese Jow, Harry Shum, Jr., Russell Wong, Lydia Hull, Curtis Jackson.


Εντέλει πάει και πιο κάτω, Σλάι...
του zerVo (@moviesltd)

Άιντε να δούμε πόσες συνέχειες θα αποκτήσει ακόμη αυτό το πέραν πάσης λογικής franchise. Εξόν ας πούμε της εμπορικής, αφού όπως φαίνεται, στις απωανατολίτικες αγορές, το όνομα του Sly, συντροφιά με κάποια πιασάρικα σινικά, έχει πέραση και φέρνει ακόμη έσοδα στα στούντιο που εκμεταλλεύονται τον τίτλο και την φίρμα του. Κάπως έτσι λοιπόν, η μαρκίζα του Escape Plan, που να θυμίσω ξεκίνησε την πορεία της ως η "για πρώτη φορά συνύπαρξη του Rambo με τον Terminator", έχει αποκτήσει δύο, ετήσιας βάσης, συνέχειες, ολοκληρωτικά ανάξιες λόγου. Που στα περισσότερα σοβαρά μάρκετ, όπως των ΗΠΑ φερειπείν, πήρε την άγουσα του straight to video, εν αντιθέσει με την Αυστραλία, την Βρετανία, την Πορτογαλία, την Ρωσία, την Τουρκία και τελικά και εμάς, που κατάφερε να κερδίσει διανομή στην σκοτεινή αίθουσα. Και μάλλον θα υπάρξει και συνέχεια στο βάσανο.

Σχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση (Escape Plan: The Extractors) Quad Poster Πόστερ
Συναγερμός θα σημάνει στις τάξεις του τεχνολογικού κολοσσού του Χονγκ Κονγκ, Ζανγκ, από την στιγμή που η κόρη του μεγιστάνα δισεκατομμυριούχου, Ντάγια, θα απαχθεί από την συμμορία του παρανοϊκού Λέστερ Κλαρκ Τζούνιορ, που θα ζητήσει ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση της, ένα υπέρογκο ποσό. Στο παιχνίδι όμως σύντομα θα εισέλθει και ο φημισμένος Ρέι Μπρέσλιν, καθώς θα ζητηθεί η βοήθεια του, τόσο από τον προσωπικό σωματοφύλακα της νεαρής, όσο και από έναν στενό της φίλο, άριστο γνώστη των πολεμικών τεχνών. Καθότι, άριστος γνώστης των μυστικών, όλων των φυλακών του κόσμου, θα μπορέσει να βοηθήσει όσο κανείς άλλος στο να βγει το κορίτσι σώο και αβλαβές από τα τρισάθλια μπουντρούμια της Βαλτικής, που την έχουν πετάξει οι απαγωγείς. Και να ήταν μόνον αυτό...

Η ακραία στάση του Κλαρκ, έχει έναν επιπλέον προσωπικό εκδικητικό τόνο, καθώς είναι ο γιος του πρώην συνεργάτη του Μπρέσλιν, που τιμωρήθηκε με θάνατο για την προδοσία του και φυσικά το μόνο που ζητάει είναι το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού". Και για να το επιτύχει, θα παγιδεύσει και την θυγατέρα του Ρέι, Άμπιγκειλ, απειλώντας πως θα την εκτελέσει, αν και εφόσον ο πατέρας της ζυγώσει την φυλακή που την έχει αλυσοδεμένη.

Δύο απαγωγές σε ένα (ο Θεός να το κάμει) σενάριο δηλαδή, που λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα, από έναν παράφρονα και τους συν αυτώ πιστούς του εγκληματίες, μέσα σε ένα εν ισχύ ίδρυμα, που είναι εσώκλειστο κάθε καρυδιάς, ανατολικό, καρύδι. Εκεί που πρέπει η τετράδα των απελευθερωτών (στο σχήμα επιβάλλεται να προστεθεί και ο θηριώδης Τρεντ, ο Dave Bautista δηλαδή, που δεν παίρνει από λόγια) να μεταβεί μονομιάς και χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς ο χρόνος κυλά απειλητικά και όπου νά'ναι, ο τρομοκράτης (το ψιλοέσπασα το κεφάλι μου για να βρω ποιος ηθοποιός είναι, εντέλει είχε πρωταγωνιστήσει στο πρώτο Final Destination, ο Devon Sawa) θα αποσπάσει και το πανάκριβο μυστικό από τον φοβισμένο Κινέζο υπάλληλο του Ζανγκ, που θα τον μπάσει στα άδυτα του υπολογιστικού συστήματος της εταιρίας.

Ότι νάναι! Καταστάσεις υπερβολικές, με εκτελέσεις για ψύλλου πήδημα και μονομαχίες κουνγκ φου χωρίς ουσιαστική αιτία, σε έναν χώρο που δεν ελέγχεται από κανέναν και που πρόσβαση έχουν οι πάντες, εννοείται και ο ένας και μοναδικός στο να εισβάλει παντού Μπρέσλιν. Δηλαδή ο Stallone, που σύμφωνοι, είπαμε να κοιτάξει να αυξήσει τα δολάρια της συνταξιοδότησης του, αλλά όχι και να το παρακάνει. Ελάχιστο καιρό από τον θόρυβο που προκάλεσε κόντρα στην Ακαδημία, που δεν τον τίμησε, έτσι, μόνο γιατί είναι Αυτός, με το χρυσό αγαλματάκι της, ο παραμορφωμένος Sylvester με την συμπεριφορά του, αποδεικνύει πως δεν ήταν άξιος για την υπέρτατη διάκριση. Σπαταλώντας στον βωμό του εύκολου χρήματος, την φήμη που έκτισε πάνω σε περιπέτειες δράσης θρυλικές που τσάκιζαν κόκαλα, για να συμμετάσχει σε βίντεο τριτάντζες του τύπου Escape Plan. Και πολύ ασχολήθηκα. Αποφυγή!

Σχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση (Escape Plan: The Extractors) Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Την 1η Αυγούστου 2019 από την Odeon!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική