Όνειρα σε Ψηλοτάκουνες Γόβες (Dumplin') Poster ΠόστερΌνειρα σε Ψηλοτάκουνες Γόβες

της Anne Fletcher. Με τους Danielle Macdonald, Jennifer Aniston, Odeya Rush, Maddie Baillio, Bex Taylor-Klaus, Luke Benward.


Τα πάχη μου, τα κάλλη μου!
του zerVo (@moviesltd)

Αποτελεί την πιο ονομαστή μορφή στην ιστορία της αμερικάνικης λαϊκής μουσικής, αλλά και μια από τις θρυλικότερες στα χρονικά του παγκοσμίου πενταγράμμου. Πολυτάλαντη και εκρηκτική, με πορεία κλειστών έξι δεκαετιών στο τραγούδι, αλλά και με διαδρομή μικρή μεν, αλλά σημαντική στην μεγάλη οθόνη, από την εποχή που υποδύθηκε την μπριόζα Ντόραλι Ρόουντς στο 9 To 5, η κατάξανθη ντιβάρα Dolly Parton, ορίζει ένα από τα τοτέμ της πολιτιστικής ταυτότητας της Αστερόεσσας για τον 20ο αιώνα. Στα 73 της πλέον η Double D (...) δεν σταματά να τροφοδοτεί με την παραδοσιακή της φωνή, σάουντρακ ταινιών που την τοποθετούν με ευλάβεια στο εικονοστάσι τους. Όπως το γλυκούλι Όνειρα σε Ψηλοτάκουνες Γόβες (Dumplin'). Προσωπικά καρτερώ με ανυπομονησία το biopic της, όποτε εκείνο αποφασίσει να εκδοθεί, που το μεγαλύτερο του πρόβλημα μάλλον, θα είναι πόσες και ποιες από τις 3000 (!!!) επιτυχίες που έχει τραγουδήσει, θα συμπεριλαμβάνει.

Όνειρα σε Ψηλοτάκουνες Γόβες (Dumplin') Quad Poster Πόστερ
Δίχως να έχει ξεπεράσει ακόμη τον πρόσφατο αιφνίδιο χαμό της λατρεμένης της θείας, Λούσι, που την μεγάλωσε ακούγοντας ολημερίς τα χιλιοπαιγμένα βινύλια της μυθικής Ντόλυ Πάρτον, η 18χρονη Γουίλοντιν Ντίκσον, παλεύει καθημερινά με την μόνιμη ανασφάλεια που προκαλεί στην εμφάνιση της, η έντονη παχυσαρκία. Με όμορφα χαρακτηριστικά μεν, αλλά κομματάκι φουσκωμένα από τα παραπανίσια κιλά, η μικρούλα όχι μόνο πρέπει να ξεπεράσει το σχολικό μπούλινγκ, αλλά και την ανοιχτή κόντρα που την περιμένει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Καθώς η σαραντάχρονη μητέρα της, Ρόουζι, αποτελεί τον ζωντανό θρύλο της ομορφιάς στην πόλη, ούσα μια φορά κι έναν καιρό εστεμμένη βασίλισσα του τοπικού διαγωνισμού, αλλά και δια βίου διοργανώτρια της δημοφιλούς ετήσια τελετής ανάδειξης της λαμπερότερης έφηβης στην επαρχία του Τέξας.

Και ποιος είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να έρθεις μια και καλή σε ρήξη με την υπερφίαλη μαμά σου, που ποτέ δεν βρίσκει επάνω σου ούτε μισό γραμμάριο ταλέντου? Να δηλώσεις η ίδια μέρος στο κόντεστ, μολονότι σε καμία περίπτωση δεν σε βοηθούν τα κάλλη, θα έχεις όμως μια και μοναδική ευκαιρία να προβάλλεις δημόσια τις όποιες σου ικανότητες. Ακόμη κι αν προς το παρόν, η γλυκούλα και σκληρά εργαζόμενη για να βγάζει ολομόναχη τα έξοδα της στο φαστφουντάδικο, Ντάμπλιν - τι σιχαμένο για εκείνην παρατσούκλι που της έχει κολλήσει η μητέρα - δεν έχει καν σκεφτεί το σόου που θα την κάνει να ξεχωρίσει.

Η πλάκα είναι που η ετερόκλητη αυτο-προσθήκη της ανάμεσα στα teen μπουμπουκάκια, θα συνοδευτεί από την υποστηρικτική παρουσία της αιώνια κολλητής της, πεταχτούλας και ικανής να φτάσει μέχρι το στέμμα Έλλεν, της ισοβαρούς αλλά και μονίμως φοβισμένης ελέω των αντιδράσεων από την συντηρητική της φαμίλια, Μίλλι κι ενός αγοροκόριτσου που έχει κάνει σημαία της την καταπάτηση της πατριαρχίας, της φωνακλούς Χάννα. Το ζόρι για όλες τους είναι που οι μέρες περνούν και η ημέρα για την ανάδειξη της Μις Μπλουμπόννετ πλησιάζει, δίχως να έχουν ετοιμάσει το παραμικρό σκετσάκι, αρκούμενες και μόνο στην σημασία της συμμετοχής τους στα ιδιόμορφα καλλιστεία. Είναι ακριβώς η στιγμή που το θεϊκό πνεύμα της Ντόλυ Πάρτον θα απλώσει απανταχού στο Lone Star, την αστερόσκονη που σε καντάρια κουβαλάει μαζί της για παραπάνω από μισό αιώνα.

Δεν μιλάμε βέβαια για καμία δημιουργία που διεκδικεί τίποτα πανύψηλες καλλιτεχνικές δάφνες ποιότητες, το χαρακτηριστικό όμως όμως πως είναι σωστά δομημένη, χωρίς να καταφεύγει σε κωμικές ανοησιούλες, λειτουργεί υπέρ της, φτιάχνοντας έναν ικανοποιητικό κορμό αφήγησης. Ένα κεντρικό πρόσωπο που περνάει το ζόρι, ένας βασικός οχτρός, που περιέργως εδώ - μέσα από τα μάτια της πιτσιρίκας εννοείται - είναι η ίδια η γυναίκα που την έφερε στον κόσμο, μια αρμαθιά κομπανιέροι υποστηρικτές κι ο ένας από μηχανής Θεός, που στο φινάλε σώνει την παρτίδα για όλους, οδηγώντας στο ευχάριστα ομαλό και με κάποιες ελαφριές συγκινητικές εξάρσεις χάπι έντ. Δείγμα χαρακτηριστικότατο δηλαδή της γραφής της μαντάμ Anne Fletcher που εδώ έχει το γενικό πρόσταγμα και ακολουθεί πιστά τον rom-comικό μπούσουλα, που της χάρισε τις επιτυχιούλες των 27 Dresses, The Proposal και Hot Pursuit.

Στην παραγωγή του Nteflix, η μεγάλη έκπληξη ακούει στο όνομα Danielle Macdonald, που με την oversize δυναμική της υποδύεται την ανακατεμένη ψυχικά Γουίλοντιν. Την ικανή να τα βάλει με όλους και με όλα μπέμπα, που όμως της είναι αρκετό ένα κοίταγμα στον καθρέφτη για να της ισοπεδώσει την αυτοπεποίθηση. Ακόμη κι αν ξεπεράσουμε το συνολικό θέμα ως - ας πούμε - ρηχό και μανινίστικο, μου είναι αρκετές οι υποκριτικές της στιγμές την ώρα που ανάβει το νεανικό ερωτικό της πάθος, για τις χρησιμοποιήσω ως μάθημα επιβίωσης κάθε κοριτσιού, που ενδεχόμενα περνάει το ίδιο θέμα, με την τσαλακωμένη μόστρα του. Από την άλλη τι να πεις για την Jenny From The Greek Block, που πάτησε τα πενήντα και δείχνει πιο λαμπερή από ποτέ. Δεν είναι τυχαίο που to Ανιστοπουλάκι, για πλάκα, βάζει πλάτη σε κορμί όλες τις διαγωνιζόμενες που μετρούν το εν τρίτο της ηλικίας της. Προφανώς γιατί εξαντλεί οκτάωρο στον γυμναστηριακό διάδρομο From 9 To 5, έτσι για να παραφράσουμε το μέγκα χιτ της bombshell Dolly!

Όνειρα σε Ψηλοτάκουνες Γόβες (Dumplin') Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 30 Μαΐου 2019 από την Spentzos Films!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική