Το Πάρκο των Θαυμάτων (Wonder Park) Poster ΠόστερΤο Πάρκο των Θαυμάτων

των Josh Appelbaum, André Nemec. Με τις φωνές των Brianna Denski, Matthew Broderick. Jennifer Garner, Sofia Mali, Kenan Thompson, Ken Jeong, Mila Kunis, John Oliver, Norbert Leo Butz, Ken Hudson Campbell.


Boogie Wonder Park
του zerVo (@moviesltd)

Σειρά της Paramount Animation να σύρει τον χορό των νέων κυκλοφοριών κινουμένων σχεδίων, που έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο του σχεδόν ενός νέου release ανά εβδομάδα. Το τμήμα του στούντιο που φτιάχτηκε σε γινάτι της οριστικής αποχώρησης της Dreamworks από την σκέπη της, κυκλοφορώντας αυτόνομα τον φοβερό και τρομερό Rango, με Το Πάρκο των Θαυμάτων, προχωρά στο τέταρτο δημιουργικό του βήμα, μετά από το ντεμπούτο του Μπομπ Σφουγγαράκη, τα Monster Trucks και τον Sherlock Gnomes. Ατού των παραγωγών της, η συνεργασία με την πολύ ψηλά στην εκτίμηση των πολύ μικρής ηλικίας θεατών Nickelodeon, που κι εδώ βάζει την συν-υπογραφή της στην υλοποίηση του φιλόδοξου πλάνου.

Το Πάρκο των Θαυμάτων (Wonder Park) Quad Poster Πόστερ
Χάρη στην αχαλίνωτη φαντασία, που της έχουν μεταλαμπαδεύσει οι αγαπημένοι της γονείς, η μικρούλα Τζουν έχει μετατρέψει τα παιχνιδάκια που έχει στο δωμάτιο της, κουκλάκια, λούτρινα ζωάκια, στολίδια, σε μέλη ενός υπαρκτού μόνο στην δική της λογική κόσμου, που τον αποκαλεί Γουόντερ Λαντ. Και ολημερίς μαζί με τους άψυχους όσο και αστείους στην όψη φίλους της, πραγματοποιεί μαγικά ταξίδια στο ονειρικό της roller coaster. Δεν είναι και λίγες οι φορές που αυτό το όνειρο, προσπαθεί να το κάνει πραγματικότητα μαζί με τους συνομηλίκους της, με καταστροφικές, φυσικά, συνέπειες για την ακεραιότητα της γειτονιάς.

Μια ξαφνική ασθένεια της λατρεμένης της μητέρας, θα καταστρέψει μονομιάς τον ευχάριστο ψυχικό κόσμο της Τζουν, που αυτόματα θα απορρίψει μέσα στην θλίψη της, κάθε διάθεση για παιχνίδι. Ταξιδεύοντας προς το καινούργιο σχολείο, που ο μοναχικός πατέρας της επέλεξε για να συνεχίσει τις σπουδές της, εκτιμώντας πως θα την βοηθήσει να λησμονήσει την δυσμενή κατάσταση, η πιτσιρίκα θα το σκάσει μέσα στο δάσος, εκεί που προς τεράστια έκπληξη της, θα βρεθεί μπροστά σε ένα υπαρκτό Γουόντερ Λαντ, που μοιάζει ίδιο και απαράλλαχτο με εκείνο της φαντασίας της. Με την μόνη διαφορά πως τα πανέξυπνα ζώα που το συντηρούν διασκεδάζοντας τους επισκέπτες, αντιμετωπίζουν προβλήματα από την επίθεση των φοβιστικών Χιμπατζόμπις κι αναγκαστικά έχουν διακόψει, προσωρινά όπως ελπίζουν, την λειτουργία του.

Οπότε νατην γεννιέται η πρόκληση για την άφοβη, όσο και θλιμμένη συνάμα μπεμπούλα, που πλέον θα κληθεί να βοηθήσει τους φιλαράκους της - που δεν την εμπιστεύονται, αφού δεν την γνωρίζουν - να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες. Αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει όλοι μαζί να ενώσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στον κοινό σκοπό, προκειμένου να εξολοθρεύσουν τους φαγανούς πιθηκάκους. Κι έτσι το παραμύθι καλά κρατεί, μέσα σε έναν πανζουρλισμό ταχύτατων εναλλαγών πλάνων, αλλά και διαθέσεων από το φωτεινό με τις λαμπερές χρωματικές παλέτες, στον πιο σκοτεινό, όπου λογικά κυριαρχεί η απελπισία της επερχόμενης ήττας.

Το βασικό ζήτημα όμως του φιλμ, είναι πως τα πάντα κινούνται ανεξέλεγκτα, σε ένα σύμπαν που δεν υφίσταται ο παραμικρός λογικός κανόνας, παρά μόνο η χαοτική ονειροπόληση της βασικής ηρωίδας και της παρέας της. Το animation αυτή την φορά προτάσσει την απεριόριστη δυνατότητα για δημιουργία των παιδιών νηπιακής ηλικίας, που πίσω από την όψη των πλαστικών τους παιχνιδιών, μπορούν να σκεφτούν έναν κόσμο άλλο, διαφορετικό, εναλλακτικό και μαγεμένο. Κι αυτή η δραστηριότητα υλοποιείται σε ένα κινούμενο σκίτσο, που πολύ φυσικά δεν μπορεί να παρακολουθήσει κανείς μεγαλύτερος ηλικιακά του δεκάχρονου.

Διότι σε αυτό ακριβώς το λέβελ αναφέρονται τα αστεία, τα γκαγκς, οι περιπέτειες, οι ανατροπές και βεβαίως όλες οι συναισθηματικές φορτίσεις που το σενάριο προσπαθεί να κτίσει. Άρα είναι και δεδομένο πως καλά συντροφιά με το καταιγιστικό Wonder Park, καλά θα περάσουν μονάχα οι μονοψήφιας ηλικίας σινεφίλ, αφού όλα όσα λαμβάνουν χώρα μπροστά στα ιδιαίτερα ελκυστικά για την αθώα ματιά τους σκηνικά, μόνο εκείνοι θα καταφέρουν να τα αποκωδικοποιήσουν. Κάτι που αυτόματα σημαίνει πως οι συνοδοί τους, δεν θα έχουν να περιμένουν το παραμικρό, υπομένοντας απλά στην διπλανή τους καρέκλα, κάποια στιγμή το μπερδεμένο αυτό γαϊτανάκι να ολοκληρωθεί.

Το Πάρκο των Θαυμάτων (Wonder Park) Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 14 Μαρτίου 2019 από την Odeon!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική