Στιγμιαία Οικογένεια (Instant Family) PosterΣτιγμιαία Οικογένεια

του Sean Anders. Με τους Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner, Margo Martindale, Julie Hagerty, Octavia Spencer.


Marky Mark and the Adopted Bunch
του gaRis (@takisgaris)

Θυμάμαι την ιστορία με την αμοιβή του Mark Wahlberg στο All The Money in the World που ζήτησε για να ξαναγυρίσει τις σκηνές του με τον Christopher Plummer, μετά τη σκανδαλώδη αντικατάσταση του Kevin Spacey, σε αντίθεση με τη Michelle Williams η οποία το έπραξε σχεδόν τζάμπα.  Ο πάλαι ποτέ rapper Marky Mark and the funky bunch του Good Vibrations είναι αγκαλιά με τα πρώτα -ήντα και έχει έξοδα - παντρεμένος πάτερ φαμίλιας με τέσσερα παιδιά γαρ. Ξύπνημα τα χαράματα για εξαντλητικό workout και Κυριακή στη εκκλησία ως κλασικός Καθολικός. Δουλευταράς από το 1990 που πρωτοβγήκε, μετρά κοντά τρεις δεκαετίες στο παλκοσένικο. Και δεν έχει πρόβλημα ουδέν με το να μεταπηδήσει από το action hero όχημα στο οικογενειακό σεντάν, έχοντας βρει κολλεγιά στο πρόσωπο του Sean Anders, μετά τα επιτυχημένα Daddy’s Home 1 & 2, κρατώντας για πάρτη του (στοίχημα που του βγήκε, μαζεύοντας $80Μ στο αμερικάνικο ταμείο) κρέντιτς παραγωγού.

Στιγμιαία Οικογένεια (Instant Family) Quad Poster
Χωρίς Will Ferrell αυτή τη φορά, ο Anders παρουσιάζει την αυτοβιογραφική ιστορία υιοθεσίας τριών Hispanic παιδιών (η μεγαλύτερη Isabela Moner, ο Gustavo Quiroz και η μικρούλα Julianna Gamiz) από ένα λευκό, ευκατάστατο μα άτεκνο ζευγάρι (Mark Wahlberg και Rose Byrne) μέσω ενός οργανισμού αναδόχων γονέων (σε ρόλους κοινωνικών λειτουργών οι Octavia Spencer και Tig Navaro). Τα παιδιά όπως είναι αναμενόμενο έχουν βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό (μάνα ναρκομανής στη φυλακή, άφαντος πατέρας) και είναι διστακτικά να ανταποκριθούν στον διακαή πόθο των αναδόχων να ακούσουν από τα χείλη τους το περιπόθητο «μπαμπά» και «μαμά». Όταν το νερό αρχίσει να μπαίνει στο αυλάκι, μετά από ατυχήματα, προστριβές και μια ιδιαίτερα δύσκολη εφηβεία που περνά η μεγάλη κόρη, θα επανεμφανιστεί η βιολογική μητέρα και θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις.

Η αλήθεια είναι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Anders, τις καταφανείς κάλλιστες των προθέσεων να αναδειχθούν χιουμοριστικά τα πάθια των ενδιαφερόμενων να γενούν θετοί γονείς, δυσκολεύτηκα να αποδεχθώ το Instant Family ως κωμωδία καταστάσεων με PG13 πρόσημο, γιατί είναι οι δύσκολες στιγμές που καλούν το δάκρυ εκείνες που υπερισχύουν. Όσο κι αν οι αλέγκρα περαντζάδα της νεο-γιαγιάς (μάνας Wahlberg ο ρόλος) Margot Martindale ή το off the wall cameo της Joan Cusack χαλαρώνουν την ένταση, η δύσκολη συγκατοίκηση τούτων των τόσο διαφορετικών κόσμων είναι ό,τι μένει από τη θέαση.

Από το Parenthood του Ron Howard ή τα παλιότερα Room for One More και Yours, Mine and Ours η φόρμουλα προσαρμόζεται στην εποχή μας και είναι δυστύχημα το πως η ταινία καραμελώνει κλείνοντας βιαστικά τα ακανθώδη ζητήματα που πραγματεύτηκε με τρυφερότητα μέχρι το ελάτε - να - αγκαλιαστούμε - όλοι - μαζί φινάλε. Χώρια που γεννώνται ενοχλήσεις που εν πολλοίς έχουν να κάνουν με δαύτο που στο χωριό μου λέμε white privilege. Στα θετικά η εγγύηση του Marky ως συναισθηματικού πατέρα μακριά από το σταρούμπικο μάτσο έγκο του, ενώ εντυπωσιάζει ως οργισμένο νιάτο η Isabela Moner (που έπαιξε μαζί του στο πρόσφατο Transformers: Age Of Extinction). To Instant Family παρουσιάζει σε σκηνές, ρυθμό και ατάκες που το ανεβάζουν στιγμιαία στο επίπεδο αξιοπρεπέστατου φιλμ για όλη την οικογένεια, για να περιοριστεί εντέλει στη φευγαλέα εντύπωση μιας καλοστημένης selfie.

Στιγμιαία Οικογένεια (Instant Family) Rating


Στις δικές μας αίθουσες? Στις 28 Μαρτίου 2019 από την Odeon!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική