Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού (The Incredible Story of the Giant Pear) PosterΗ Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού

των Amalie Næsby Fick, Jørgen Lerdam, Philip Einstein Lipski. Με τις φωνές των Alfred Bjerre Larsen, Liva Elvira Magnussen, Peter Frödin Peter Frödin, Henrik Koefoed, Peter Plaugborg, Søren Pilmark, Jakob Oftebro.


Ταξίδι στ' άγνωστο!
του zerVo (@moviesltd)

Και να που σταδιακά, η μία μετά την άλλη όλες οι χώρες, εισέρχονται στον στίβο ενός από τα πλέον εξελίξιμα κινηματογραφικά είδη, το animation. Οι Δανοί, ενεργότατα στελέχη της δυναμικής Σκανδιναβικής βιομηχανίας, έχουν ήδη στήσει κάποιους στέρεους πυλώνες στην παραγωγή αξιόλογων μοντέρνων κινουμένων σκίτσων, μέσα από ταινίες όπως τα Help I'm A Fish, The Ugly Duckling And Me και Up And Away, με τα δύο πρώτα να έχουν πάρει και διανομή στα μέρη μας, είτε θεατρικό, είτε κατευθείαν στο βίντεο. Από την γειτονιά του Χανσ Κρίστιαν Άντερσεν, η φίρμα Einstein Film, έκανε το πρώτο δημιουργικό της βήμα το 2011 με την ταινία Ronal Barbaren και επιστρέφει στην δράση επτά χρόνια κατοπινά, με το αξιοπρεπές παραμύθι The Incredible Story of the Giant Pear.

Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού (The Incredible Story of the Giant Pear) Wallpaper
Η ονειρική καθημερινότητα του πανέξυπνου όσο και φοβιτσάρη ελεφαντάκου Σεμπάστιαν και της άφοβης αλλά και επιπόλαιης γατούλας Μίτσο, στον ηλιόλουστο παράδεισο της Σάννυτάουν που ζουν, θα διαλυθεί μονομιάς από την στιγμή που ο αγαπημένος τους γερο-δήμαρχος, θα εξαφανιστεί εντελώς αναπάντεχα. Με τον κοντοπίθαρο πάμπλουτο κακίστρο αντιδήμαρχο Κβιστ να τρίβει τα χέρια του, που πλέον μπορεί απροβλημάτιστα να ορθώσει τον πανύψηλο μεταλλικό ουρανοξύστη που θα κρύβει τις αχτίνες του ζωοδότη, τα δύο ζωάκια θα κληθούν να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, για να εντοπίσουν τον χαμένο τους φίλο. Και ένα πρώτο στοιχείο για το που μπορεί να βρίσκεται, θα το λάβουν από το μήνυμα που βρίσκεται μέσα στο γυάλινο μπουκάλι που θα ξεβράσει η θάλασσα και τους πληροφορεί πως βρίσκεται χαμένος σε ένα μακρινό νησί, στην άλλη άκρη του κόσμου.

Χωρίς να το σκεφτούν πολύ, τα δύο φιλαράκια, θα σαλπάρουν με προορισμό το άγνωστο, πάνω στο γιγαντιαίο αχλάδι που άξαφνα θα φυτρώσει στην αυλή τους, έχοντας μαζί τους για υποστήριξη τον τρελο-επιστήμονα Γλυκόζη, που με την ανατρεπτική τους λογική θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες. Δηλαδή τους φοβερούς και τρομερούς πειρατές, τους σιδερένιους θηριώδεις μηχανικούς δράκοντες - υποβρύχια και την πυκνή ομίχλη που πίσω από την πίσσα της κρύβει την καταπράσινη ατόλη, όπου έχει παγιδευτεί ο καλοσυνάτος Δήμαρχος.

Και κάπως έτσι, θα εκκινήσει η περιπέτεια για τα δυο αγαπημένα, μα παντελώς αντίθετου χαρακτήρα κολλητάρια, που μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει μέσα από τις σελίδες του "20.000 λεύγες υπό την θάλασσα" καθώς κύμα με το κύμα, τα εμπόδια ίσαμε τον τελικό τους προορισμό θα πολλαπλασιάζονται. Είναι η στιγμή που στο κάδρο θα εισέλθουν τα μεταφυσικά φαινόμενα, με την μορφή των φαντασματένιων πειρατών των ωκεανών - ένας εξ αυτών, ο καπετάνιος, μακρινός πρόγονος του Σεμπάστιαν - που βλέποντας την αγωνία της ετερόκλητης ομήγυρης, θα τους προστατέψουν από τα στοιχεία της φύσης και θα τους οδηγήσουν με ασφάλεια στην μυστηριώδη νήσο.

Το έργο που βασίζει την θεματική του στην ομώνυμη νεανική νουβέλα του Jakob Martin Strid, ενδεχόμενα εκ πρώτης όψης να μοιάζει φτιαγμένο για υπερβολικά νεαρής ηλικίας θεατές, στην εξέλιξη του όμως δείχνει ικανό να προκαλέσει το ενδιαφέρον και του πιο εφηβικού κοινού, χάρη στα όμορφα ηθικά διδάγματα που μοιράζει με κέφι και χιούμορ. Σύμφωνοι, τα όχι τίποτα σπουδαίων λεπτομερειών σκίτσα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουν την αρτιότητα των άρτιων αμερικάνικων, η προσπάθεια όμως των Βόρειο Ευρωπαίων είναι συμπαθητική, δεν κουράζει αφού το τέμπο δεν καταλαγιάζει ποτέ, ενώ διαθέτει και έναν ποιητικό σουρεαλισμό που σε αρκετά σημεία θα ταξιδέψει και τους ενήλικες της πλατείας. Σαφώς και ξεχωρίζει από τον σωρό που έχει προκαλέσει η καταιγίδα της κυκλοφορίας του (τουλάχιστον) ενός καρτούν την εβδομάδα.

Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού (The Incredible Story of the Giant Pear) Rating






Στις δικές μας αίθουσες? Στις 3 Ιανουαρίου 2019 από την Weird Wave!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική