Deadpool 2 Poster ΠόστερDeadpool 2

του David Leitch. Με τους Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Julian Dennison, Zazie Beetz, Brianna Hildebrand, Jack Kesy


X-hausted!
του zerVo (@moviesltd)

Τα είχαμε χύμα, μας ήρθαν και τσουβαλάτα που λένε. Δεν μας έφτανε δηλαδή η once a month επέλαση των κανονικών υπερηρώων, είτε μέσα από τις ατομικές τους, είτε μέσα από τις ομαδικές τους, είτε τέλος μέσα από τις εμφύλιας αντιπαλότητας περιπέτειες τους, έχουμε τώρα και τους πειραγμένους, κάθε τρεις και λίγο να μας κτυπούν την πόρτα. Τουλάχιστον αν οι πρώτοι έχουν περιέλθει πλέον σε ένα καθεστώς επανάληψης των εκρηκτικών κατορθωμάτων τους στο εκράν, για τους δεύτερους, όπου την πρωτοκαθεδρία κατέχει φυσικά ο ευρηματικός Deadpool, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, μιας και στην δεύτερη εμφάνιση του, μετά το τόσο πετυχημένο του ίντρο, συνέχισε πάνω στο ίδιο ανατρεπτικό και απρόβλεπτο μοτίβο!

Deadpool 2 Quad Poster Πόστερ
Επί δύο ολόκληρα χρόνια, από την στιγμή που αποφάσισε να χαρίσει τις υπερδυνάμεις του στο κυνήγι των απανταχού εγκληματιών, ο τιμωρός Ντέντπουλ δεν έχει αφήσει ούτε έναν κακοποιό σε χλωρό κλαρί, εξοντώνοντας τους με άνεση, πριν καν εκείνοι δράσουν. Ελάχιστες είναι οι φορές που θα βάλει το προσωπικό όφελος μπροστά στο καθήκον, όπως σήμερα που η καλή του Βανέσσα τον προσμένει στο σπιτικό τους για να περάσουν μαζί την ρομαντική ημέρα της επετείου τους. Γιορτή που θα εξελιχθεί σε τραγωδία, καθώς βαριά οπλισμένοι συμμορίτες θα εισέλθουν στο διαμέρισμα, προκαλώντας μακελειό με θύμα την όμορφη μνηστή.

Πέφτοντας σε βαριά κατάθλιψη, λόγω της απώλειας και δίχως να έχει πλέον, όπως πιστεύει, λόγο ύπαρξης, ο Ντέντπουλ θα αποφασίσει να βάλει τέλος στην ζωή του. Απονενοημένο διάβημα που δεν θα καταφέρουν να αποτρέψουν οι μεταλλαγμένοι σύντροφοι του ταλαιπωρημένου ψυχικά ήρωα, μαζεύοντας τα κομμάτια του, θα τον επαναφέρουν στον κόσμο, ελπίζοντας πως θα τους βοηθήσει, γερός πια, να σώσουν την ανθρωπότητα από κάθε λογής δεινό. Και πραγματικά δίπλα στην συντροφιά των X-Force ο ύπερήρωας θα ανακτήσει δυνάμεις και θα ριχτεί στην μάχη για την επικράτηση του Καλού!

Νέα αποστολή λοιπόν, για τον πολυλογά βιτζιλάντε, που τώρα καλείται να προστατεύσει έναν μπουλούκο μιούταντ πιτσιρίκο ονόματι Ράσελ Κόλλινς, από την εκδικητική οργή του πανίσχυρου μαχητή Κέιμπλ, που έχει ταξιδέψει από το μέλλον, προκειμένου να τον αφανίσει και να προλάβει την φονική του δράση, που έχει στοιχίσει την ζωή, μεταξύ άλλων, στην σύζυγο και την θυγατέρα του. Μπερδεμένος και ζορισμένος από το βαρύ κτύπημα που δέχθηκε, ο Ντεντπουλ, δεν είναι ακόμη σε κατάσταση να διακρίνει το σωστό από το λάθος, το συνετό από το ανήθικο...

Η αλήθεια είναι πως η επανεμφάνιση του αθυρόστομου κι αεικίνητου απέθαντου (μέτρησα τουλάχιστον δυο χούφτες φορές που θα έπρεπε να έχει τινάξει πέταλα, μα εντέλει δεν, συνεπώς πρόκειται για μια περίπτωση που ότι δεινό κι αν τον βρει, από τώρα και στο εξής, δεν πρόκειται να πούμε ποτέ γι αυτόν RIP) απαιτεί μια ικανοποιητική γνώση της ποπ κουλτούρας του φανταστικού για να μπορέσει να τρέξει με πιο άνεση, να αναπνεύσει. Κι αυτό διότι οι αναφορές σε εικόνες, στοιχεία και μορφές του λαϊκού, μαζικού πολιτισμού, όπως συνέβη και πολύ πρόσφατα στον εκπληκτικό Ready Player One, είναι πολλές και χάρη στην αποκωδικοποίηση τους, τσουλάει πιο εύπεπτα και ευχάριστα η δράση.

Η πλοκή στο δεύτερο αυτό μέρος των Deadpool Series, έχοντας κερδίσει τον χρόνο που απαιτεί η σύσταση με τον (αντι)ήρωα στο εισαγωγικό τεύχος, λέγεται από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο, όπου λαμβάνει χώρα το introduction στο παρόν, για να πάρουμε μια ιδέα του τι πρόκειται να επακολουθήσει. Η αφήγηση του σκηνοθέτη David Leitch (της καταπληκτικής Atomic Blonde) έχει άμεση συνέχεια με το προηγούμενο, εφόσον ξεκινά εκεί που αυτό σταμάτησε, η δραματική ανατροπή είναι εκείνη που ρίχνει την σπίθα της κηροζινούχας έκρηξης που θα τα κάνει όλα λαμπόγυαλο! Όλα όμως! Και σε εκείνο το σημείο θα εισβάλλουν δεδομένα από έτερα πονήματα, τόσο ομόσταυλα υπογραφής Marvel (η αποθεραπεία και η ανασύνταξη στο σπίτι των X-Men, οκ, ως μαθητευόμενος ο φίλος μας), προερχόμενα από το αντίπαλον δέος της DC (ο Logan δηλώνει το παρόν σε ουκ ολίγα πλάνα, τόσο σε σημάδια όσο και σε διαλόγους), όσο και από τις επικότερες στιγμές του σινεμά φαντασίας,προκειμένου να κυλήσει η ανέμη, με πιο χαρακτηριστικό δάνειο, από τον δεύτερο και μεγαλειώδη Terminator.

Και όπως πάρα πολύ εύστοχα μας προιδεάζει η μαρκίζα σε αυτό του το καινούργιο πανδαιμόνιο ο ευαίσθητης ψυχής φίλος μας, που τον αποδίδει όπως ακριβώς του πρέπει ο Ryan Reynolds, δεν είναι μόνος, μα έχει συντροφιά, τόσο παρμένη από το προηγούμενο τσάπτερ, όπως ο ανατολικοευρωπαικής προέλευσης Κολόσσους, όσο και καινούργια. Δηλαδή τον κοψιάς Scwarzennegger γίγαντα Κέιμπλ, που του δίνει οντότητα σε μια φλιπ σάιντ εκδοχή του Θάνος ο Josh Brolin και την κορμάρα και παντοδύναμη Zazie Beetz, που δίνει μια φρέσκια διάσταση στις προσθήκες υποδυόμενη την μισθοφόρο Ντόμινο.

Εύστροφος, ευφυής, καυστικός, δεικτικός, ακομπλεξάριστος, παπαρδέλας ολκής, πανέτοιμος να θυσιαστεί για τις ιδέες του, αλλά και για να συναντήσει και πάλι την καλή του στον άλλο κόσμο, μαχητής πρώτος, ικανότατος χειριστής της σπάθης, αστείος μα και συγκινητικός συνάμα, ο Deadpool δείχνει ως ο πιο ανθρώπινος όλων όσων έχει προβάλλει ο συρφετός της ερυθρόλευκης κομικένιας μπράντας. Γι αυτό και κερδίζει το στοίχημα, όχι του γεμίσματος των ταμείων με παράδες, αυτό εξ ορισμού είναι δεδομένο, αλλά του να μην τον λησμονήσει το κοινό του, ελάχιστα λεπτά μετά την πτώση των τίτλων τέλους. Κι αυτό από μόνο του, μετά από τόσα κινηματογραφικά superheroes τεύχη που καθηλώνουν εφετζίδικα, μα ξεχνιούνται μονομιάς, είναι επίτευγμα πολύ σημαντικό!

Deadpool 2 Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 17 Μαΐου 2018 από την Odeon!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική