Game Night Poster ΠόστερGame Night

των John Francis Daley, Jonathan Goldstein. Με τους Jason Bateman, Rachel McAdams, Billy Magnussen, Sharon Horgan, Lamorne Morris, Kylie Bunbury, Jesse Plemons, Michael C. Hall, Kyle Chandler


Ρούμπος!
του zerVo (@moviesltd)

Ωραίες βραδιές αυτές, ίσως όχι οι πιο αξιομνημόνευτες στην διαδρομή μιας συμπαγούς συντροφιάς, αλλά από εκείνες που βγάζουν το πιο πολύ γέλιο! Συνήθως χωρισμένη κατά φύλα που ορίζουν τους αντιπάλους, η φράξια, μαζεμένη - εκ περιτροπής - στο σπιτικό του ενός ζευγαριού, με ακομπανιαμέντο μπύρες, πίτσες και τα συναφή συνοδά, διασκεδάζει παίζοντας όλα εκείνα τα ματς, περιγραφικότητας (όπως Παντομίμα) ή γνώσεων (σαν το Τρίβιαλ ασούμε) με σκοπό να αναδειχτεί ο κυρίαρχος της νύχτας. Και τσακωμοί παίζουν ενίοτε και εντάσεις, ενδεχόμενα και διαπληκτισμοί αν τα επίπεδα της καζούρας ξεπεράσουν τα εσκαμμένα, είναι όμως γουστόζικες αυτές οι παιχνιδιάρικες θαλπωρικές συναθροίσεις. Ε, το πόσο ενδεχόμενα μπορεί να ξεφύγει το πράγμα μας το παρουσιάζει ευρηματικά η περιπετειώδης κομεντί με τον λογικότατο τίτλο Game Night, που φέρει την σφραγίδα των εμπνευστών του πανομοιότυπης υφής χιτ, Horrible Bosses.

Game Night Quad Poster Πόστερ
Πραγματικά υπέροχα τα περνάνε οι έξι τους, μαζεμένοι γύρω από τον καναπέ κάθε Σάββατο, στα ραντεβού κεφιού, όπου ο ένας συναγωνίζεται τον άλλο στο ποιος θα καταφέρει να πετύχει τους περισσότερους ρούμπους στα παρείστικα παιχνίδια που επιδίδονται. Οι συνήθως οικοδεσπότες οι αγαπημένοι Μαξ και Άννι, δεν είναι εκείνοι που έχουν καταφέρει τις περισσότερες νίκες, με το ντουέτο των Κέβιν και Μισέλ να υπερηφανεύεται πως έχει σηκώσει τα περισσότερα τρόπαια, με τον γόη της παρέας Ράιαν και την σε κάθε συνάντηση διαφορετική (και συνήθως χαζούλα) συνοδό του, να καταλήγουν όπως πάντα τελευταίοι. Η εμφάνιση μετά από καιρό στην ομήγυρη του αδελφού του Μαξ, Μπρουκ, ενός γοητευτικού, χαρισματικού και ευφυούς τυχοδιώκτη θα ανατρέψει τα δεδομένα, καθώς θα υπερισχύσει με άνεση στην αδελφική κόντρα, δίνοντας ταυτόχρονα ραντεβού για την ρεβάνς, μια εβδομάδα μετά, στην δική του έδρα, στην πολυτελή του βίλα. Δίνοντας υπόσχεση για ένα παιχνίδι που δεν θα λησμονήσει κανείς από τους συμμετέχοντες...

Και πραγματικά το πλάνο του Μπρουκ να οργανώσει μια κεφάτη βραδιά αγωνίας, με παιχνίδι πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα, θα κυλήσει όπως τα είχε σχεδιάσει, με την μόνη διαφορά πως από ένα σημείο και μετά η κατάσταση θα εκτραχυνθεί και πλέον τίποτα δεν θα περνά από τα χέρια του. Με εκείνον να έχει πέσει θύμα απαγωγής από αγνώστους εισβολείς στο σπίτι, οι εναπομείναντες έξι, που εν αρχή εκτιμούν πως όλα αυτά είναι μέρος του ευρηματικού σεναρίου αυτού του κυνηγιού θησαυρού, πρέπει να αναζητήσουν συμβουλές και υποδείξεις, προκειμένου να οδηγηθούν στην άκρη του νήματος!

Με φόντο την παρεξήγηση που διαρκώς υφίσταται, πως όλα αυτά ορίζουν μέρος ενός αθώου και ακίνδυνου παιχνιδιού, μέχρι της αποδείξεων του εναντίον, τρία ζευγάρια, όχι ισοβαρούς χρονικής μοιρασιάς στο εκράν, θα ξεχυθούν προς αναζήτηση στοιχείων που θα τους στείλουν στην επίλυση των γρίφων. Σταδιακά όμως και ενόσω τα πράγματα δεν θα κυλήσουν και τόσο αναίμακτα (μάλλον το αντίθετο) όλοι τους θα καταλάβουν πως η αρχική ιδέα του διαχυτικού και κοινωνικότατου Μπρουκ δεν κνείται κατά πως αρχικά εκείνος είχε υπολογίσει και μάλλον κάποιο από τα αμέτρητα μυστικά του αινιγματικού του παρελθόντος, έχει ξυπνήσει και τον καταδιώκει. Συνεπώς το απλούστατο κουίζ γνώσεων, που άντε το πολύ να δημιουργήσουν μικροπροστριβές στους διαγωνιζόμενους, εδώ έχει δώσει την σκυτάλη σε ένα ταχύτατο πιστολίδι, που συμμετέχουν μέχρι και μαφιόζοι από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης! Χαμός!

Αλλά και μύλος ταυτόχρονα, αφού έχει μεν γούστο το πως προσεγγίζουν για μια ακόμη φορά το σπαρταριστό οι έξυπνοι Daley και Goldstein, σεναριογράφοι των Αφεντικών για Σκότωμα, αλλά της πιο πρόσφατης αναβίωσης του Σπάιντερμαν, όπως και δημιουργοί του ριμέικ Vacation, υποπίπτει όμως σε ουκ ολίγες ακρότητες και ασυνέχειες στην απόπειρα του να αποδειχτεί πιο φανταχτερό. Στην ουσία το σκηνοθετικό δίδυμο που έχει ξεχωρίσει την πρόσφατη δεκαετία στο είδος της μοντέρνας αμερικάνικης κωμωδίας με ψήγματα δράσης, στήνει σε φόντο βγαλμένο από το Into The Night του Landis, ένα παζλ αστείο και αρκετά ενδιαφέρον χιουμοριστικά, ως τύποις ευδιάθετου εφιάλτη που βιώνουν όλοι όσοι απροετοίμαστοι ξεκίνησαν την βραδιά τους για μια απλή, απλούστατη κοντρίτσα πάνω στο επιτραπέζιο.

Με αναφορές σε φιλμς που ξεχώρισαν στα τέλη της δεκαετίας του 90, όπως το Fight Club που εδώ αποκτά μια ολόδικη του σεκάνς - φόρο τιμής ή το The Game που σχεδόν ολάκερη η συλλογιστική του έργου είναι βασισμένη στην fake ανατροπή του, το Game Night χάρη και στις ανθρώπινες, όχι σουπερηρωικές, χαλαρές και αρκετά ευχάριστες ερμηνείες της υποκριτικής του ομάδας (ο Bateman είναι άσος στο είδος, η McAdams σαφώς του υπολείπεται, η περιφέρεια δε του καστ των υποιστοριών, είναι ιδανικά επιλεγμένη) κρατά παρέα ευχάριστη και γουστόζικη σε όσους πάρουν το ρίσκο να αφήσουν στην άκρη το ζάρι και την Μονόπολη, για να να πάρουν τον δρόμο προς την κοντινή τους σκοτεινή αίθουσα. Το βέβαιο είναι πως σε καμία περίπτωση δεν θα βγουν χαμένοι!

Game Night Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 5 Απριλίου 2018 από την Tanweer!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική