Pacific Rim: Εξέγερση (Pacific Rim: Uprising) Poster ΠόστερPacific Rim: Εξέγερση

του Steven S. DeKnight. Με τους John Boyega, Scott Eastwood, Jing Tian, Cailee Spaeny, Rinko Kikuchi, Burn Gorman, Adria Arjona, Zhang Jin, Charlie Day


Πανδαιμόνιο βοής!
του zerVo (@moviesltd)

Ήταν 2013, όταν ο σκηνοθέτης που υπέγραψε την κατά Οσκαρικό τεκμήριο καλύτερη ταινία της περασμένης σεζόν, επιχειρούσε το προσωπικό του πέρασμα από τον χώρο του εντυπωσιακά εφετζίδικου μπλοκμπάστερ μέσα από την δημιουργία του Pacific Rim. Χάρη στο όνομα του Guillermo Del Toro στο τιμόνι και λιγότερο για όσα πρόσφερε στο κοινό το φιλμ ως σύνολο, κοστίζοντας σιμά 200 εκατομμύρια δολάρια, η μονομαχία των ρομπότ με φόντο την Πασίφικα Θάλασσα, απέφερε στα ταμεία της Warner κάπου στα διπλάσια στην παγκόσμια διαδρομή της στις αίθουσες, νούμερο που φαντάζει τρομακτικό, όχι όμως και πλήρως ικανοποιητικό για το φιλόδοξο στούντιο. Ίσως αυτός και να ήταν ο βασικός λόγος της καθυστέρησης της λογικά επερχόμενης συνέχειας, όπως και της αλλαγής διανομέα, καθώς ο τίτλος πέρασε στα χέρια της Universal που πέντε χρόνια μετά το ορίτζιναλ, προσφέρει ένα πανομοιότυπο θεματικά σίκουελ, δίχως την παραμικρή έκπληξη στην σύνθεση του.

Pacific Rim: Εξέγερση (Pacific Rim: Uprising) Quad Poster Πόστερ
Μια δεκαετία έχει διαβεί από το πέρας της μάχης στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου ο γήινος συνασπισμός με την βοήθεια των ελεγχόμενων γιγάντων Γιάγκερ επεκράτησαν επί των μοχθηρών Κάιτζου. Ο νεαρός γιος του ήρωα του πολέμου Στάκερ Πέντεκοστ, Τζέικ, πρώην χειριστής και ο ίδιος, βγάζει πλέον τα προς το ζην μακριά από τα πεδία των μαχών πουλώντας στην παράνομη αγορά ανταλλακτικά που αποσπά από τα ρομπότς, μέχρι την στιγμή που θα συλληφθεί από την στρατιά που υπεραμύνεται της θαλάσσιας ασφάλειας και θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. Εκεί που θα βρεθεί μπροστά στην πρόταση - δίλημμα που θα του τεθεί, να περάσει το κατώφλι της φυλακής ή να επανέλθει στα καθήκοντα του, εφόσον το στράτευμα τον έχει ανάγκη, καθώς τελευταία η ειρήνη διακυβεύεται από κάποιες παράξενες κινήσεις της ερευνητικής κοινότητας.

Συνοδευόμενος από την τινέιτζερ μαχήτρια Αμάρα, που αυτοδίδακτη έχει μάθει απέξω κι ανακατωτά πως να καθοδηγεί ένα Γιάγκερ και επιθυμεί διακαώς να εισαχθεί στην επίσημη σχολή πιλότων, ο Πέντεκοστ θα ταξιδέψει μέχρι το μακρινό Χονγκ Κονγκ και την βάση της Pan-Pacific για να συναντήσει ξανά τον παλιό του συνεργάτη και συμπολεμιστή Νέιτ Λάμπερτ που πλέον έχει αναλάβει την εκπαίδευση των Ικάρων. Έστω κι αν η σχέση των δύο ικανότατων πιλότων δεν περνά και την καλύτερη της φάση, αμφότεροι θα πρέπει να ενώσουν δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αινιγματική απειλή που έχει εξαπολύσει ο τεχνολογικός κολοσσός της Σάο Κορπ, υποστηρίζοντας πως έχει κατασκευάσει το απόλυτο Γιάγκερ, που καταφέρνει και κινείται με τηλεκοντρόλ και δίχως την αναγκαστική ανθρώπινη ύπαρξη ως έλεγχο στον εγκέφαλο του.

Μια εμφύλια διαμάχη εν αρχή, που πολύ σύντομα θα εξελιχθεί σε οριστική ρήξη μετά την καταστροφική παρουσία ενός πανίσχυρου τιτάνα στην πόλη του Σίδνεϊ (που θα προκαλέσει και τον θάνατο της ετεροθαλούς αδελφής του Τζέικ) και θα ορίσει την έναρξη ενός καινούργιου πολέμου ενάντια σε... Οκ, ας αφήσουμε καλυμμένη την μοναδική ανατροπή που έχει φυλαγμένη στο σεντούκι του το καινούργιο Pacific Rim: Uprising και μην την δημοσιοποιήσουμε, αν και οι κάπως μαθημένοι από τέτοιου είδους φασαριόζικες περιπέτειες με τεράστιους λαμαρινένιους όγκους, μάλλον είναι καλά οργανωμένοι ώστε να τις αντιλαμβάνονται αποξαρχής. Είναι άλλωστε και οι μόνοι που ενδεχόμενα θα περάσουν ανεκτά - αν δεν έχουν ήδη σπάσει σαγόνια από το χασμουρητό των πιο πρόσφατων Transformers - αν και εφόσον επισκεφτούν την σκοτεινή αίθουσα για να τιμήσουν την Επιστροφή των Γιάγκερς!

Κι αυτό διότι στον πολυδιαφημισμένο τους γυρισμό στο εκράν - κόστους 150 εκ, παρακαλώ - τα μεταλλικά αυτά, αρίστης τεχνολογικής σχεδίασης, όντα δεν έχουν να προσφέρουν τον παραμικρό νεοτερισμό σε σχέση με τους προκατόχους τους, ακολουθώντας πιστά το ίσιο κοινότυπο θέμα, που απλώς ολοκληρώνεται μέσα σε ένα πανδαιμόνιο βοής στην μητρόπολη του Τόκιο, έτσι για να μας θυμίσει τις παλιές καλές εποχές που τον ίδιο τόπο ισοπέδωναν τα θηρία (επίσης) της Legendary, προτού περάσουμε στην εποχή των μηχανών. Όπως βεβαίως και για να δοθεί μια ώθηση παραπάνω από την παραγωγή στην συγκεκριμένη αγορά της Άπω Ανατολής για να δοξάσει το Uprising στα ταμεία, μιας και από το Αμέρικα τα εμπορικά μαντάτα δεν ακούστηκαν ούτε την πρώτη φορά τόσο ευοίωνα.

Και να μην λησμονούμε πως - πέραν του μετά-credits αποκαλυπτικού φινάλε - πως ήδη εξαγγελθεί και τρίτο, τελικό φαντάζομαι, επεισόδιο της σειράς, που ήδη μπορώ να μαντέψω με μαθηματική το τι πρόκειται να περιγράψει. Στην ουσία πάντως γι αυτό ήδη προετοιμάζονται οι δύο ανερχόμενοι αστέρες που εδώ ένωσαν δυνάμεις στην από κοινού καθοδήγηση του δικού τους Γιάγκερ, ο John Boyega που μοστράρει στην πλοκή ως ο γιος του Idris Elba και ο Scott Eastwood που στα αλήθεια είναι το βλαστάρι του Clint, ο οποίος από την μεριά του δεν έχει την παραμικρή σχέση με το πρότζεκτ. Ελπίζοντας πως μετά από αυτή την κακόφωνη και επίπεδη πορεία που έχει πάρει το franchise στα χέρια του ντιρέκτορα Steven S. DeKnight, οι μια ντουζίνα συμπαραγωγοί (ανάμεσα τους και ο Del Toro) θα θορυβηθούν και θα το δουν το πράγμα με κομματάκι πιότερη έμπνευση.

Pacific Rim: Εξέγερση (Pacific Rim: Uprising) Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 22 Μαρτίου 2018 από την UIP!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική