THE ACADEMY VOTES (Part II)

Φτάσαμε λοιπόν στα νομινέσια. Όσο κι αν καπότενες νοιαζόμουν να κάνω την απόλυτη μαντεψιά, μηδέ εξαιρουμένων των μικρομηκάδηκων κατηγοριών (animated, live action, documentary short) τις οποίες καταφέρνω να δω συνολικά (όπως ΔΕΝ πράττει ποτέ το 99% των προβλεψάκηδων) την τελευταία εβδομάδα πριν την Απονομή. Δις τάιμ όμως, μετά από διπλή σερί αποτυχία στην Καλύτερη Ταινία (Spotlight – Moonlight, ας όψονται οι PR ατζέντηδες και το καρκίνωμα το preferential ballot), έχω τα μάτια καρφωμένα εκεί. Που σημαίνει, εν ολίγοις, ότι θα αφήσω το Phantom Thread (ταινία της χρονιάς) έξω από κάθε κατηγορία πλην DDL, Ενδυματολογίας και Μουσικής για γούρι, θα προικίσω The Shape of Water με διψήφιο αριθμό υποψηφιοτήτων (α λα La La Land) στην πρωτοπορία και έσονται τα σπουδαία μετά την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων του πρωινού της Τετάρτης.

Oscars 2018 Predictions
Σαματάς έχει ξεκινήσει με επιθέσεις εναντίον του Three Billboards μετά το θρίαμβο στις Χρυσές Σφαίρες (ναι, των μόλις 92 ανταποκριτών ξένου τύπου του Χόλυγουντ). Η επικράτηση του Shape of Water στο Σωματείο Παραγωγών (PGA) το φέρνει προσωρινά κορυφή ΟΜΩΣ η απουσία της ταινίας από την 5αδα Καλύτερου Ensemble στα SAGs είναι χάντικαπ καθότι (διές τα στατιστικά που σε τάισα εψές) οι 1.200+ Ηθοποιοί ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις διαχρονικά στα AMPAs. Η καθολική επικράτηση του Three Billboards με τρεις νίκες (McDormand-Rockwell-Ensemble), το καθιστούν αυτόματα αντίπαλο δέος ως έκφραση της οργισμένης Τράμπ περιόδου απέναντι στο αγάπη μόνο The Shape of Water.

Για να βοηθήσω την ανάγνωση, προκρίνω πτώση του The Post, άνοδο του I, Tonya και πτώση στο νήμα των The Big Sick, Florida Project, Mudbound μέχρι το Darkest Hour. Αυτά στην ουρά. Η κούρσα για τη νικήτρια τώρα έχει ξεκάθαρο πόλο το The Shape of Water και αντίπαλο (πιθανότατα και νικήτρια ταινία, με σύνολο το τραγικό 2 όσκαρς α λα Spotlight) μια εκ των Get Out -Lady Bird, καθότι το Three Billboards παίρνει σεναριακά ρίσκα που δημιουργούν διχαστικές κρίσεις στο ταλανιζόμενο από τον ιό «Καλβινιστική- Πουριτανική Αστυνομία Όσκαρς» πόπολο των λιμπεράληδων ψηφοφόρων της Ακαδημίας. Στην εποχή του #MeToo και #TimesUp το κίνημα θέλει Greta Gerwig ώστε να ξεπονέσει η ήττα της Hillary από τον φαλλοκράτη Trump αλλά και το #BlackLivesMatter επιζητεί Jordan Peele (Get Out) για να τον τρίψει στα μούτρα του ρατσιστή (ξανά) Trump. Απλό δεν είναι; Μήπως το The Shape of Water, (πλήρες μηνυμάτων υπέρ περιθωριοποιημένων μειονοτήτων που νικούν τα φασιστικά στερεότυπα του μακαρθισμού) είναι εντέλει το consensus pick; Εδώ είμαστε να το βρούμε μαζί παρέα.



Εισαγωγή σε Episode I
gaRis