Χωρίς Διέξοδο (Collide) Poster ΠόστερΧωρίς Διέξοδο

του Eran Creevy. Με τους Nicholas Hoult, Felicity Jones, Anthony Hopkins, Ben Kingsley, Marwan Kenzari, Clemens Schick


Μην κλέβεις τον κλέφτη
του zerVo (@moviesltd)

Ε, εδώ μιλάμε για έρωτα που ξεπερνά τα σύνορα και της πιο φευγάτης φαντασίας. Πως το λέει το μοτό? Ίσαμε που θα έφτανες, για να σώσεις την αγάπη σου! Εννοείται πως ο καθείς ερωτευμένος δεν βρίσκει το παραμικρό όριο, αν και εφόσον ο οποιοσδήποτε - ακόμη κι αν πρόκειται για την ίδια την αόρατη μοίρα - του πειράξει την (φρέσκια, μην το παρατραβάμε) λατρεμένη αλλά στην περίπτωση της καταιγιστικής περιπέτειας δράσης, των μπόλικων οκτανίων και τον εκατομμυρίων σφαιρών, μάλλον ο ορίζοντας παρατράβηξε μακρυά. Και δικαίως θα έλεγα, ο κεντρικός χαρακτήρας του Χωρίς Διέξοδο (Collide), αποσπά τον τίτλο του αγαπησιάρη ήρωα της σεζόν!

Χωρίς Διέξοδο (Collide) Quad Poster Πόστερ
Το μεροκάματο του το βγάζει κάνοντας θελήματα σε κακοποιούς, βαρόνους του υποκόσμου της Κολωνίας, ο νεαρός Αμερικανός Κέισι, που η τύχη του τον έχει τραβήξει από τον τόπο του, στην αφιλόξενη και εχθρική περιοχή της Γερμανίας. Όαση στην ριψοκίνδυνη καθημερινότητα του, θα σταθεί η γνωριμία του με την χαριτωμένη Τζουλς, μπαργούμαν σε κλαμπ της όμορφης πόλης, σχέση που από φιλία, πολύ σύντομα θα εξελιχθεί σε ένα ραγδαίο ερωτικό πάθος, ικανό να αποσπάσει τον φιλόδοξο νέο, από τον λοξό δρόμο της παρανομίας. Μια παραμυθένια ευτυχία, γεμάτη αγκαλιές και υποσχέσεις αιώνιας λατρείας, που δεν πρόκειται να κρατήσει όμως για πολύ, αφού το κορίτσι ενελώς αναπάντεχα θα διαγνωστεί με τεράστιο πρόβλημα στα νεφρά, το οποίο αν δεν αντιμετωπίσει πολύ σύντομα χειρουργικά, ενδεχόμενα να χάσει την μάχη για την ζωή της.

Διακόσια χιλιάρικα! Αυτό ακριβώς είναι το ποσόν που απαιτεί η επιστήμη για να γιάνει το κορίτσι λοιπόν και πλέον με τον καλό της να εργάζεται για το φτωχό πλην τίμιο μεροκάματο, η συλλογή του δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μιας και κανείς στην δεινή του θέση δεν θα το σκεφτόταν και πολύ, θα ζητήσει την βοήθεια του τοπικού μαφιόζου Γκέραν (συνταξιοδότησης το ανάγνωσμα μέρος πρώτο ή μπορεί κάποιος αστείος κομπάρσος που μοιάζει με τον Ben Kingsley) για δάνειο με τόκο την παροχή των παράνομων υπηρεσιών του. Όπερ σημαίνει να αρματωθεί γερά και να οργανώσει την ληστεία της ταχύτατα κινούμενης νταλίκας, που μεταφέρει τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης - ενέσιμα αποθηκευμένες σε μπαλάκια του γκολφ!!!! - προς όφελος του έτερου μεγαλοσχήμονα, ναζιστικών μεθόδων γερμαναρά μεγαντίλερ Χάγκεν Καλ (συνταξιοδότησης το ανάγνωσμα μέρος δεύτερον ή μπορεί ένας ανεκδοτικός καρατερίστας φτυστός ο Χάνιμπαλ Λέκτερ).

Ότι ακολουθεί δεδομένα κινείται στην σφαίρα της περιπετειώδους υπερβολής, μιας και ο μορφονιός της ιστορίας μας, δεν θα διστάσει στιγμή να ριχτεί στην φωτιά, αρκεί το κοριτσάκι του να γίνει καλά κι εκείνος να έχει καταφέρει να της προσφέρει όλα όσα της έχει υποσχεθεί. Κι όταν μιλάμε για φωτιά μην φανταστούμε δυο ξερόκλαδα να καιν, αλλά καταιγισμό πυρών από τα πολυβόλα της διμοιρίας που προστατεύει τον καθένα μεγαλοκακοποιό, που εννοείται δεν ενώνει δυνάμεις με τον έτερο απέναντι, παρά μισιούνται θανάσιμα, στοιχείο που ο νεαρός ήρωας μας θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο ώστε να βγει σώος και αβλαβής από το σφαιρομάνι. Κι αν είναι και καλούλης στο βολάν, να την γλυτώσει τρέχοντας στις άουτομπαν με κοντά 300 χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Φυσικά και όσα εξελίσσονται στο εκράν του Collide, που δεν χαρακτηρίζεται και από καμία ιδιαίτερη πρωτοτυπία στην εξέλιξη του, πανεύκολα στο μυαλό φέρνουν την περίπτωση του Baby Driver - βαποράκι χαμηλόβαθμο, με ικανότητες στο τιμόνι, που αγαπά και προστατεύει γκαρσόνα και πέφτει στην παγίδα των παλιανθρώπων που τον καταδυναστεύουν. Συγκριτικά βεβαίως τα δύο πειραγμένα αυτά ρομάντζα, απέχουν μεταξύ τους παρασάγγες, αφού το νεότερο της δυάδος, ούτε σάουντρακ της προκοπής διαθέτει, ούτε εφάμιλλη πλοκή, ούτε σκηνοθεσία που να αξίζει και δυο δεκάρες από κάποιον άσημο Eran Creevy, ενώ οι ακρότητες που περιγράφει ούτε σε sci fi δεν απαντούνται.

Ας όψεται η καλή καρδιά του πρωταγωνιστή λοιπόν, που σε συγκινεί κάνοντας τα αδύνατα δυνατά για να αποσοβήσει το μοιραίο για την γυναίκα των ονείρων του (όχι και λίγα τα συγκεκριμένα ρομαντζοράματα, που σκάνε περιέργως και απροειδοποίητα, κάνοντας σε πιστέψεις πως ο Fast And Furious φίλος μας τα κακάρωσε) που η φουκαριάρα αργοσβήνει αδύναμη και ανήμπορη στην καρέκλα της αιμοκάθαρσης. Για τον Nicholas Hoult τα έχουμε ματαπεί στο παρελθόν, ομορφούλης είναι, ευλύγιστος κι ευκίνητος αρκετά για να αποδώσει τον ήρωα, κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπεράσει τα στενά κι επίπεδα όρια του 30 παρά κάτι ζεν πρεμιέ και να ασχοληθεί και με κάτι πιο σοβαρό στην καριέρα του. Από το να παίζει απλώς τον προστάτη της κοπελούδας (δένει είναι η αλήθεια με το ξανθόμαλλο λαγουδάκι Felicity Jones) που προτάσσει τα στήθη του για το καλό της κι ενώ τριγύρω επικρατεί πανδαιμόνιο πυρών, εκρήξεων, τετ α κέ και σφόδρων συγκρούσεων, εκείνος δεν αποκτά μεγαλύτερο παράσημο από μια γρατζουνίτσα. Έστω και με αυτές τις εξτρίμ καταστάσεις, σε φόντο ροζουλί, το Collide, χάρη και στα όμορφα τοπία της Βεστφαλίας, κάνει την ώρα να περνά, οπότε η θέαση του δεν είναι χρόνος χαμένος. Στο βίντεο εννοώ...

Χωρίς Διέξοδο (Collide) Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 23 Νοεμβρίου 2017 από την Spentzos Films!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική