Εγώ, ο Απαισιότατος 3 (Despicable Me 3) Poster ΠόστερΕγώ, ο Απαισιότατος 3

των Pierre Coffin, Kyle Balda. Με τις φωνές των Steve Carell, Kristen Wiig, Trey Parker, Miranda Cosgrove, Steve Coogan, Jenny Slate, Dana Gaier, Julie Andrews και στην Ελληνική μεταγλώττιση των Γιάννη Ζουγανέλη, Λευτέρη Ελευθερίου


Who's Bad?
του zerVo (@moviesltd)

Μιλάμε για τρελό τζακ ποτ. Εννοείται πως δεν είναι κανένα σπουδαίο κατόρθωμα να πετύχεις εμπορικό σάρωμα λανσάροντας μια ταινία κινουμένων σχεδίων, αφού η μονοψήφιας ηλικίας πιτσιρικαρία ορίζει το πιο σταθερά μεγάλο κομμάτι της πίτας των ετήσιων εισιτηρίων. Να πετύχεις όμως - πάρε ανασεμιά - να ισοφαρίσεις το κόστος της πρώτης ταινίας μέσα σε ένα μόλις τετραήμερο στις States (69 εκ.) φτάνοντας τελικά σε παγκόσμιο σκορ κοντά στα 400 μύρια, δυο χρονάκια μετά, με σχεδόν το ίδιο μπάτζετ, να πιάσεις το μισό δις τζίρο worldwide, έχοντας μάλιστα για καβάτζα ένα απίστευτο σπιν οφ, χάρη στο trade mark σκίτσο της δεκαετίας Minions, που θα καθαρίσει ακόμη μισό δισάκι στο πουγγί και όλα αυτά με αφετηρία έναν χαρακτήρα που καλόνε δεν τον αποκαλείς, μάλλον ελάχιστα ελκυστικό για την παιδική θωριά, ε, τότε συζητάμε για το απόλυτο φαινόμενο. Με το καλό να τριτώνει εφέτο, που για τρίτη φορά η ολάκερη η κομπανία επιστρέφει, έχοντας σκοράρει ήδη από τα μέσα καλοκαιριού, ένα ακόμη 250άρι (εκατομμύρια ντε) μόνο στο Αμέρικα!

Εγώ, ο Απαισιότατος 3 (Despicable Me 3) Quad Poster Πόστερ
Αφού πήρε την απόφαση να αλλάξει ολοκληρωτικά πρόσωπο και από Απαισιότατος να γίνει καλοσυνάτος, ο πάλαι ποτέ κακίστρος Γκρου, βιώνει μια παραδεισένια ζωή, δίπλα στην λατρεμένη του πρακτορίνα Λούσι και τα τρία τους κοριτσάκια, την Άγκνες, την Ίντιθ και την Μαργκό που μόλις υιοθέτησαν. Εννοείται πως τώρα που έχει εγκαταλείψει τον στραβό τον δρόμο, για να ακολουθήσει εκείνον της αρετής, έχει γίνει μετά τιμής ευπρόσδεκτος από την μυστική υπηρεσία δίωξης εγκλήματος, την οποία υπηρετεί με σεβασμό, έχοντας δημιουργήσει ένα αχτύπητο δίδυμο με την πανέξυπνη σύζυγό του. Ατυχώς και για τους δύο, η πιο πρόσφατη αποστολή τους δεν θα στεφθεί με επιτυχία, μιας και μπορεί να έσωσαν το γιγάντιο κατακόκκινο διαμάντι τς πόλης τους από βέβαιη κλοπή, έχασαν όμως μέσα από τα χέρια τους τον μανιακό κακοποιό Μπαλτάζαρ Μπρατ, στα μικράτα του εκεί πίσω στα 80s τοπ τηλεοπτικό αστέρα, που όμως μεγαλώνοντας έχασε την αίγλη του σαν παιδί θαύμα, γεγονός που έχει αφήσει μέσα του εκδικητικό αποθημένο για οτιδήποτε έχει σχέση με το Χόλιγουντ.

Η πειθαρχική τιμωρία της υπηρεσίας θα είναι βαρύτατη για το αντρόγυνο, αφού αμφότεροι θα πάρουν την άγουσα για το ταμείο ανεργίας, στενόχωρο μαντάτο για όλη την φαμίλια, αλλά και για τα δεκάδες κατακίτρινα Μίνιονς που παίρνουν μέρος στις missions impossible και στριφογυρνούν ολημερίς στα πόδια του αφεντικού τους. Αρνητικό κλίμα που θα αλλάξει μονομιάς, στο άκουσμα της ύπαρξης του επί χρόνια εξαφανισμένου στην άλλη άκρη του κόσμου δίδυμου αδελφού του Γκρου - ονόματι Ντρου - ενός εκκεντρικού πολυεκατομμυριούχου, που διατηρεί στην μακρινή Φριντόνια γιγάντια φάρμα εκτροφής γουρουνιών. Στην πραγματικότητα όμως, αυτή του η αποδοτική ενασχόληση δεν είναι παρά ένα προκάλυμμα των αληθινών του προθέσεων, να μοιάσει πλήρως στον πατέρα τους, που μια φορά κι έναν καιρό, είχε υπάρξει ο υπέρτατος κακός του κόσμου!

Και τώρα πως αντιδράς αγαπητέ μου Ντρου, που το αδελφάκι σου προσφέρει όλες τις υπερσύγχρονες ανέσεις για να ξαναγυρίσεις στην παρανομία, αλλά εσύ έχεις αποφασίσει να μεταλλαχθείς σε ηθικό στοιχείο και οικογενειάρχη, σφραγίζοντας μια για πάντα στην ντουλάπα το αρνητικό προσωπείο? Πρόκληση! Που δεν γίνεται να την απαρνηθείς, ενόσω το μικρόβιο της φαυλότητας κυλά ακόμη στο αίμα σου και νιώθεις μια έντονη διάθεση να σπείρεις ξανά ζιζάνια. Κι όμως καταλύτης στο να μην βγει ξανά στην παρανομία ο Γκρου, θα είναι η προκλητική συμπεριφορά του πραγματικού villain του στόρι, του εκκεντρικά κακότροπου Μπρατ, που το έχει βάλει αμέτι μοχαμέτι να ισοπεδώσει ολάκερο το Λος Άντζελες. Ε, όχι, δεν θα του περάσει, το Καλό, πιθανότατα, θα υπερισχύσει.

Πολύ ενδιαφέρουσα τροπή στην γνώριμη πλοκή του προϊόντος της χρυσοφόρας δημιουργικής μπράντας Illumination Entertainment, δίνουν οι εμπνεύσεις του τετραμελούς τιμ που ορίζουν τα δύο ντουέτα. σκηνοθετικό (Coffin / Balda) και σεναριακό (Paul / Daurio). Με μια έξυπνη κίνηση τα παιδάκια της υπόθεσης, από ένα γίνονται αυτομάτως τρία, ώστε να ταιριάξουν μαζί τους όλες οι ηλικίες από την νηπιακή ίσαμε την προεφηβική, ενώ ταυτόχρονα δίνεται απεριόριστος χρόνος συμμετοχής στους δαιμόνιους Μίνιονς προς τέρψη και των πιο ενήλικων θεατών, που δηλώνουν φανατικοί τους οπαδοί. Δεν είναι τυχαίο που η απολαυστικότερη, θεαματικότερη και πλέον φαντασμαγορική σεκάνς του φιλμ, που συνδυάζει κλασσικό μιούζικαλ και X-Factor αισθητική, έχει εκείνους για πρωταγωνιστές. Δίκαιο το χειροκρότημα.

Αλλά και σε γενικότερες γραμμές, η ταινία ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή που πρότειναν από την μεριά τους οι ρυθμικοί Guardians Of The Galaxy, καθώς το φιλμ είναι πλουμισμένο με μια έξοχη νοσταλγική playlist από μέγκαχιτς των 80s, χορευτικών κατά βάση (ποιος το θυμήθηκε άραγε το Sussudio?) που δεν παρεμβάλλονται απλώς, αλλά συμμετέχουν ενεργά, δένοντας απόλυτα με το πολύχρωμο σύνολο. Όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις δε, το ελληνικό dubbing είναι ιδιαίτερα φροντισμένο και με γερές δόσεις χιούμορ, ώστε να δίνει την δυνατότητα στον μετρ Γιάννη Ζουγανέλη να σολάρει με το ακατάπαυστο γνώριμο κέφι του.

Δεν νομίζω πως παίζει ρόλο να ψάξουμε να βρούμε αν το τρίτο μέρος του Despicable Me είναι το ποιοτικότερο της (μέχρι στιγμής) τριλογίας ή αν το επίπεδο του αγγίζει τα λέβελ των προκατόχων. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως ο δαιμόνιος Απαισιότατος, για μια ακόμη φορά πραγματοποιεί τις υποσχέσεις που έχει δώσει στο κοινό του, ορίζοντας μια φρενήρη διασκεδαστική περιπέτεια ακατάπαυστης 90λεπτης έντασης, στα όρια του εκρηκτικού, με αρκετές εμβόλιμες συγκινητικά διδακτικές στιγμές, που διατηρεί πλήρως την φιλοσοφία του πρότζεκτ, μην ξεφεύγοντας ρούπι από την πορεία που τίγκαρε χρυσάφι τα ταμεία της Universal. Πανάξια! Να δω τι θα σκαρφιστούν στο Episode IV...

Εγώ, ο Απαισιότατος 3 (Despicable Me 3) Rating

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 31 Αυγούστου 2017 από την UIP

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική