Oscars 2014

by zerVo (@moviesltd)

88η Απονομή Βραβείων Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου Oscars 2016

7:05 πμ - Τελική κατανομή, Mad Max: Fury Road 6, Spotlight 2, The Revenant 2, Ex Machina 1, Spectre 1, The Big Short 1, The Bridge Of Spies 1, The Danish Girl 1, The Hateful Eight 1, Inside Out 1. Και του χρόνου να είμαστε καλά και σοβαρότεροι ελπίζω στις αποφάσεις μας... Καλήμερα σε όλους.

7:00 πμ - Το μεγάλο βραβείο έρχεται. Οκτώ οι υποψήφιοι. Ήδη υπάρχει φαβορί έτσι όπως έχουν πάει μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα. And The Oscar Goes To... Spotlight! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Με μόνο ένα μέχρι στιγμής όσκαρ στο σενάριο, το φιλμ αποσπά την ύψιστη των τιμών.

6:57 πμ - Όρθιο το σύμπαν υποδέχεται τον μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς, που τα κατάφερε επιτέλους μετά από ένα καρέ αποτυχημένων προσπαθειών. Στον ευχαριστήριο λόγο του ο Leo θα κάνει έκκληση στους ηγέτες του κόσμου να σώσουν τον πλανήτη από την επερχόμενη απειλή της περιβαλλοντικής του καταστροφής.

6:52 πμ - Έφτασε επιτέλους η στιγμή για να μάθουμε αν ο Leonardo DiCaprio θα κάνει επιτέλους το μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα, αποσπώντας το χρυσό άγαλμα που λείπει από την συλλογή του. Ή μήπως οι λοιποί μνηστήρες θα του κόψουν τον δρόμο προς την κορυφή. H Julianne Moore, εντυπωσιακή όπως πάντα, ονοματίζει τους συνυποψήφιους Bryan Cranston, Eddie Redmayne, Miachael Fassbender, Matt Damon και απλώς κάνει το καθήκον της δίνοντας το έπαθλο στον πρωταγωνιστή του The Revenant.

6:46 πμ - O Eddie Redmayne, περσινός νικητής ανακοινώνει το βραβείο γυναικείας ερμηνείας. Cate Blanchett, Brie Larson, Jennifer Lawrence, Charlotte Rampling, Saoirse Ronan οι υποψήφιες. Μία νικήτρια! Η πρωταγωνίστρια του Room, τα προγνωστικά απλώς επιβεβαιώθηκαν!

6:42 πμ - Με τρία μόνο Όσκαρς να απομένουν, έχουμε μέχρι στιγμής. Mad Max: Fury Road 6, The Revenant 2 και από ένα τα Ex Machina, The Hateful Eight, Inside Out, The Danish Girl, The Bridge Of Spies.

6:39 πμ - Στην σκηνή ο JJ Abrams. Είναι η στιγμή της απονομής του Βραβείου σκηνοθεσίας και δεν είναι δυνατόν να το απονείμει ο περσινό νικητής Alejandro Inarritu στον εαυτό του! Φοβερό επίτευγμα ο back 2 back θρίαμβος του Λατίνου, πέρσι για τον Birdman φέτος για το The Revenant. Ο Μεξικάνος είναι και ο μόνος στην ομιλία του που αναφέρθηκε σοβαρά στο ζήτημα των έγχρωμων καλλιτεχνών.

6:31 πμ - Σοκ! Η Olivia Wilde σχεδόν να μην φορά τίποτα, δίπλα στον Sacha Baron Cohen που κάνει τις συνήθεις του κουταμάρες, παρουσιάζει το υποψήφιο Best Picture, Room. Ακολουθεί η παρουσίαση του επίσης υποψήφιου Brooklyn, που κατά τα φαινόμενα θα φύγει από την τελετή με άδεια χέρια. τα καλύτερα βραβεία πλησιάζουν.

6:27 πμ - Αμέσως μετά την μουσική, σειρά παίρνει το τραγούδι. Τα νιαουρίσματα του Sam Smith κάνουν το θαύμα τους και ο Spectre 007 αποσπά ένα ακόμη Όσκαρ στην μακρά διαδρομή του... Ο ερμηνευτής το αφιερώνει στην LGBT κοινότητα όλου του κόσμου.

6:21 πμ - Ο σπουδαίος Quincy Jones και ο Pharrell Williams καλούνται να δώσουν το βραβείο καλύτερης μουσικής επένδυσης. Πολύ σημαντικοί οι φετινοί υποψήφιοι και το βραβείο εντέλει θα καταλήξει στα χέρια του τεράστιου Ennio Morricone, πρώτο στην έκτη του υποψηφιότητα, για την ταινία The Hateful Eight. Σείεται ολόκληρη η αίθουσα, κανείς δεν διανοείται να διακόψει την ομιλία στα Ιταλικά του κορυφαίου! Grazie Maestro!

6:12 πμ - Όρθιο το θέατρο χειροκροτεί τον Joe Biden, που ανακοινώνει την Lady Gaga, ερμηνεύτρια του επόμενου υποψήφιου τραγουδιού για απόψε. Til It Happens To You από την ταινία The Hunting Ground. Πολύ χειροκρότημα αποσπά η καλλιτέχνις.

6:08 πμ - Είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή για το σινεμά της Ουγγαρίας, που αποσπά το δεύτερο όσκαρ της - μετά το Mephisto - σε εννέα υποψηφιότητες. Θριαμβευτής η καλύτερη ταινία του 2015, Son Of Saul στην κατηγορία των μη αγγλόφωνων.

6:06 πμ - Αυτό με τα ευχαριστήρια που περνούν ταχύτατα από σαν χαλί, είναι μια ακόμη κακή καινοτομία για φέτος. Ευτυχώς στην σκηνή ανεβαίνει η Sofia Vergara και όλα τα αρνητικά σβήνουν μονομιάς.

6:05 πμ - Δύο αποκαλύψεις της φετινής χρονιάς οι νεαροί πρωταγωνιστές του Room και του Beasts Of No Nation παρουσιάζουν το όσκαρ καλύτερου μικρού μήκους. Νικητής το Statterer.

6:00 πμ - H συγκινητική στιγμή της βραδιάς με το αναμενόμενο In Memoriam σε όσους έφυγαν από κοντά μας. Christopher Lee, Robert Loggia, Wes Craven, Maureen O Hara, Omar Sharif, Alan Rickman, James Horner, David Bowie, Leonard Nimoy, ανάμεσα σε εκείνους που μνημονεύτηκαν υπό τους ήχους του Black Bird.

5:55 πμ - Πρόκειται ίσως για την πιο σαχλή απονομή βραβείων που έχω παρακολουθήσει ποτέ μου. Η απαίτηση της μαύρης καλλιτεχνικής κοινότητας για σεβασμό, έχει γίνει φτηνό αστειάκι και παδίο λοιδορίας, για χάρη της τηλεθέασης. Απαράδεκτο!

5:52 πμ - Η διαχρονική Whoopi Goldberg μια φορά νικήτρια του βραβείου υποστηρικτικής ερμηνείας, παρουσιάζει εκείνους που τιμήθηκαν με ειδικό βραβείο για την προσφορά τους στην Έβδομη Τέχνη. Δηλαδή την Gena Rowlands και τον Spike Lee.

5:42 πμ - Και  το καλύτερο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για φέτος αναδεικνύεται το Amy του Asif Kapadia... Είναι το πρώτο όσκαρ που κατακτά ο σκηνοθέτης στην πρώτη του υποψηφιότητα. Το μοιράζεται με τον συμπαραγωγό του James Gay Rees.

5:39 πμ - Η ώρα των ντοκιμαντέρς. Πρώτα από όλα τα μικρού μήκους. Το Όσκαρ πηγαίνει στον Mad Max: Fury Road! Όχι λάθος. Στο A Girl In The River: The Price Of Forgiveness της Sharmeen Obaid Chinoy.

5:30 πμ - Μεγάλη στιγμή! Η περσινή νικήτρια Patricia Arquette αποδίδει το βραβείο καλύτερης υποστηρικτικής ερμηνείας! Δυστυχώς ο Sly φεύγει άπραγος. Ο Mark Rylance για την μεγαλειώδη του παρουσία στο Bridge Of Spies είναι ο μεγάλος θριαμβευτής!

5:27 πμ - Σύνοψη την ώρα που ο Rock έχει βγει και ρωτάει τον κόσμο έξω από το θέατρο για την απουσία των μαύρων από τις υποψηφιότητες, ξανά. Έξι Όσκαρς για τον Mad Max: Fury Road, ένα για τα The Revenant, Inside Out και Ex Machina.

5:21 πμ - Οι βραβευμένες με Όσκαρ ερμηνείας Kate Winslet με γυαλιά που δεν της πηγαίνουν διόλου και τουαλέτα ελάχιστα κολακευτική και Reese Witherspoon παρουσιάζουν την υποψήφια Best Picture, Bridge Of Spies. Καμία ελπίδα για το φιλμ του Spielberg. Ακολουθεί το Spotlight, που ήδη τα φτερά του έχουν σμπαραλιαστεί...

5:16 πμ - Ακόμη μια παρουσίαση υποψήφιου τραγουδιού που διαγωνίζεται για το μεγάλο βραβείο. Είναι το Earned It από το Fifty Shades Of Grey.

5:12 πμ - Είκοσι χρόνια από το΄τε που συναντήθηκαν στο δωμάτιο του μικρού Άντι, ο Μπαζ Λάιτγιαρ και ο καουμπόης Γούντι ξαναβρίσκονται στην σκηνή για να δώσουν το βραβείο Animation! Μεγάλος Νικητής όπως αναμενόταν το σπουδαίο Inside Out! Θρίαμβος για τον βετεράνο Pete Docter και τον συνεργάτη του Jonas Rivera.

5:07 πμ - Γυρισμός στην πολυλογία του Chris Rock που έχει κατέβει στην πλατεία πλέον και κάνει αστεία με τους καλεσμένους. Ευτυχώς έρχονται τα Minions στην σκηνή και τον διακόπτουν! Είναι η απονομή του καλύτερου Animation μικρού μήκους. Και ο μεγάλος νικητής είναι το Historia De Un Oso από τους Gabriel Osorio Vargas και Pato Escala Pierart που εκπροσωπούν την Χιλή!

5:02 πμ - Τα ρομπότ του Πολέμου των άστρων C3PO και R2D2 κάνουν το δικό τους διασκεδαστικό πέρασμα από την σκηνή του Dolby. Επιβεβλημένη παρένθεση...

5:00 πμ - Η Olivia Munn και ο Jason Segel παρουσιάζουν μέσω βίντεο όλους εκείνους που τιμήθηκαν με διακρίσεις για τεχνικά επιτεύγματα μέσα στην χρονιά!

4:55 πμ - O απίθανος Andy Serkis είναι ο πιο ενδεδειγμένος για να δώσει το Βραβείο των Οπτικών Εφέ. Μετά από μια αναφορά στον Donald Trump και στα εφέ που χρησιμοποιεί για το προμόσιον του, παρουσιάζονται οι υποψήφιοι για τα Special Optical Effects. Και ο μεγάλος νικητής είναι το Ex Machina! Έκπληξη!

4:53 πμ - Εξάρι!!! Και τα ηχητικά εφέ χαρίζουν ακόμη μια διάκριση το φιλμ του George Miller!


4:50 πμ - Ο Chris Evans και ο Chadwick Boseman αποδίδουν το Όσκαρ Καλύτερου Ήχου. Πέμπτη διάκριση για τον Mad Max: Fury Road! Απίστευτο!

4:43 πμ - Ίσως στην πιο χιουμοριστική στιγμή μέχρι τώρα η Angela Bassett από βίντεο παρουσιάζει το υποτιθέμενο σπουδαίο βραβείο που θα πάει σε Μαύρο καλλιτέχνη. Και αυτός είναι ο Jack Black. Το αστείο συνεχίζεται...

4:40 πμ - Βραβείο πρόκριμα για το μεγαλύτερο της βραδιάς. Το Mad Max: Fury Road Κάνει τα αγαλματάκια του τέσσερα! Και το Μοντάζ στην κατοχή του! Η σπουδαία βραδιά για τον τρελό Μαξ συνεχίζεται! Η Margaret Sixel τιμάται με την ύψιστη διάκριση για πρώτη φορά στην καριέρα της.

4:36 πμ - Βραβείο καλύτερης φωτογραφίας. Από τα πλέον σημαντικά και το αποδίδουν η Racjel McAdams σε καταπράσινη τουαλέτα με τον Idris Elba. Σαφώς και υπάρχει φαβορί! Και εντέλει επικρατεί. Νικητής ο Emmanuel Lubetzi για το The Revenant! Back II Back τριπλός Θρίαμβος για τον κινηματογραφιστή που ήδη μετρά τρεις κατακτήσεις σερί μαζί με εκείνες των Birdman και Gravity, σε οκτώ φορές που έχει προταθεί.

4:30 πμ - Ο Οσκαρούχος Benicio Del Toro παρουσιάζει την υποψηφιότητα καλύτερης ταινίας για το The Revenant. Στο πλευρό του η ανέκφραστη και κάπως δοαφορετική από ότι την έχουμε συνηθίσει Jennifer Garner, κάνει την δική της αναφορά στον ήδη βραβευμένο Mad Max: Fury Road.

4:28 πμ - Ακόμη μια σπουδαία νίκη για τον Mad Max. Το βραβείο Μέικ Απ! Εξαιρετικά πηγαίνει το φιλμ στις τεχνικές απονομές.

4:26 πμ - Δύο στα δύο για τον Mad Max: Fury Road! Και το βραβείο σκηνικών!

4:21 πμ - Η δύο φορές τιμημένη με Όσκαρ Kate Blanchett στην σκηνή για να αποδώσει το βραβείο Ενδυματολογίας. Το βραβείο θα πάει στον Mad Max: Fury Road! Πρώτο για την ταινία του Miller στην αποψινή βραδιά.

4:15 πμ - Και η Alicia Vikander από το The Danish Girl είναι εκείνη που πανηγυρίζει την πρώτη απονομή σε ηθοποιό για απόψε.  Σπουδαία νίκη, αναμενόμενη, αφιερωμένη σε όλους τους φίλους και συγγενείς της. Πολύ όμορφη πραγματικά η ενζενί.

4:11 πμ - Ο περσινός κάτοχος βραβείου ανδρικής υποστηρικτικής ερμηνείας J. K. Simmons με τον φάκελο στα χέρια για να ανακοινώσει την καλύτερη Δεύτερη γυναικεία ερμηνεία της χρονιάς.

4:08 πμ - Στην σκηνή ο Σούπερμαν Henry Cavill και η πανέμορφη Kerry Washington, παρουσιάζουν την υποψήφια καλύτερη ταινία The Big Short.

4:05 πμ - Έφτασε και η στιγμή για το πρώτο live τραγούδι. Από το Spectre και την πιο πρόσφατη περιπέτεια του James Bond, Writings On The Wall και σε μπλε σκούρο φόντο ο ερμηνευτής του. Amazing φωνάζει ο Chris Rock!

3:50 πμ - Μεγάλη νίκη και για το The Big Short που κατακτά το αντίστοιχο βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου! Από τα χέρια του μονίμως βαριεστημένου Russell Crowe και του Ryan Gosling.

3:48 πμ - Και το Spotlight αποσπά το πρώτο βραβείο της βραδιάς. Είναι και το πρώτο αγαλματίδιο για τους Josh Singer και Tom McCarthy που υπογράφουν το σκριπτ!

3:46 πμ - Charlize Theron στα κατακόκκινα και Emily Blunt στα σομόν στο πόντιουμ για να παρουσιάσουν το πρώτο βραβείο της βραδιάς. Καλύτερο Πρωτότυπο σενάριο...

3:45 πμ - Αρκετοί στο κοινό δείχνουν άβολα και φοβούνται να χειροκροτήσουν όσα λέει ο κομπέρ. Άβολη βραδιά για αρκετούς...

3:40 πμ - Ένας απίστευτος φωνακλάς Chris Rock με ολόλευκο σμόκιν και στριγκλίτσες υποτίθεται διασκεδαστικές επί σκηνής. Φυσικά κεντρικό θέμα της εισαγωγής του οι απουσία των μαύρων καλλιτεχνών από τις Οσκαρικές υποψηφιότητες. Πενιχρό το χιούμορ...

3:35 πμ - Κοφτού μοντάζ το εισαγωγικό τρέιλερ που αποτελείται από στιγμές των υποψήφιων ταινιών. Όμορφη σύνθεση, σε καμία περίπτωση η έμπνευση δεν αγγίζει στιγμές του παρελθόντος, όταν μέσα από το βίντεο έβγαινε ο παρουσιαστής.

3:30 πμ - Όραμα, ταλέντο, καρδιά, το Χόλιγουντ φόρεσε τα καλά του!

3:29 πμ - Τα πάντα είναι έτοιμα. Κυρίες και κύριοι η 88η απονομή των Βραβείων της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου ξεκινά...

3:27 πμ - Η σάλα είναι κατάμεστη. τελευταίο διαφημιστικό διάλειμμα, πριν πέσουν οι τίτλοι έναρξης!

3:15 πμ - Μόλις ένα τέταρτο απομένει πριν την έναρξη της μεγάλης βραδιάς και οι τελευταίοι προσκεκλημένοι προσέρχονται στον χώρο εκδήλωσης. Από τις γυναικείες παρουσίες τα βλέμματα έχουν κλέψει οι απαστράπτουσες Brie Larson, Naomi Watts, Saoirse Ronan, Jennifer Lawrence, Alicia Vikander και πιο πολύ από όλες η Olivia Wilde, όπως συνήθως.

Είναι η όγδοη συνεχόμενη χρονιά που θα πάμε ονλάιν παρέα την Οσκαρική ολονυχτία, μια λατρεμένη συνήθεια που κρατά μερικές δεκαετίες και που δεδομένα γοητεύει τους απανταχού σινεφίλ, στην προσδοκία να μάθουν τους καλύτερους μιας ολόκληρης φιλμικής σεζόν. Άλλοι θα συμφωνήσουν, άλλοι κυρίως θα διαφωνήσουν, άλλοι θα κάνουν λόγο για μηχανορραφίες των Ακαδημαικών, άλλοι θα σνομπάρουν, αλλά πάντα θα ρίξουν την κλεφτή ματιά προς Dolby Theatre μεριά. Σημασία έχει πως και με την αρωγή της αργίας που ξημερώνει, όλο και πιο πολλοί θα θελήσουν να μοιραστούν λίγη από την αστερόσκονη των λαμπερών πρωταγωνιστών, που ήδη έχουν ξεκινήσει την βόλτα τους πάνω στο κόκκινο χαλί...


Oscars 2016