Μια τεράστια απογοήτευση περίμενε το στούντιο της Warner Bros στην ανάγνωση των αποτελεσμάτων του box office αυτής της εβδομάδας, καθώς το πλέον φιλόδοξο για μια σπουδαία πορεία περιπετειώδες Pan που φέρει την σφραγίδα της, μετά βίας έπιασε τα 15 εκατομμύρια δολάρια στο τριήμερο της πρεμιέρας του. Γεγονός που σημαίνει για τους ιθύνοντες μια οικονομική βλάβη της τάξης των 150 και πλέον εκ. όπως εκτιμάται, στοιχείο που θα το τοποθετήσει στην κορυφή της λίστας των μεγαλύτερων φλοπς στην ιστορία του σινεμά.

Με χασούρα τέτοιου βεληνεκούς καλό θα ήταν να μάθουμε ποιες άλλες δημιουργίες έφτασαν σε τέτοια επίπεδα αρνητικής εμπορικής τάσης, που έβαλαν μέσα δηλαδή τους χρηματοδότες τους τόσο βαθιά, σε βαθμό που να κοστίσει σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και την ύπαρξη τεράστιων και βαρύτατων Χολιγουντιανών μπραντών. Οι δέκα μεγαλύτερες εισπρακτικές απογοητεύσεις, που στιγμάτισαν καριέρες, τόσο ερμηνευτών, όσο και σκηνοθετών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε σχέση προϋπολογισμού απόδοσης, μαζεύτηκαν στην ακόλουθη λίστα, στην οποία κανείς, μα κανείς δεν θα ήθελε να δηλώνει το παρόν...

“Biggest Flop Ever

10. The Adventures Of Pluto Nash - Κωμωδία με τον Eddie Murphy από το 2002, που περιγράφει τις διαγαλαξιακές εμπειρίες ενός απλοϊκού ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου και που κόστισε συνολικά 100 εκατομμύρια. Το φιλμ του Ron Underwood απέδωσε μόλις 7.1 εκ. παγκοσμίως ισοπεδώνοντας ουσιαστικά την περαιτέρω πορεία του πραγματικά σούπερ αστέρα πρωταγωνιστή της.

9. Stealth - Και τι δεν έκανε για να διαλαλήσει την πανάκριβη ετούτη περιπέτεια το 2005 η Sony, που της κόστισε 135 εκ. προτάσσοντας κατά κύριο λόγο τα δυνατά ονόματα του καστ, όπως του Josh Lucas, της Jessica Biel, του Jamie Foxx. Εντέλει τα βομβαρδιστικά προσγειώθηκαν ανώμαλα κάπου στα 40 εκ, σε όλο τον κόσμο, με το χάσιμο από την συναρμολόγηση τους να είναι οδυνηρό!

8. Sahara - Την ίδια ακριβώς χρονιά με το προαναφερόμενο, η Paramount έριξε στην αγορά μια περιπέτεια που υποσχόταν πως θα βαδίσει στα χνάρια του Indiana Jones, έχοντας κοστίσει ούτε λίγο ούτε πολύ 160 εκ. Εντέλει το ισοζύγιο του έργου του Breck Eisner, που στην μόστρα του έφερε το δίδυμο των Matthew McConaughey και Penelope Cruz, έγειρε κάπου στα (μείον) 100 εκ.!

7. Jack The Giant Slayer - Το πολυδιαφημισμένο πόνημα του υποτιθέμενου Μίδα Bryan Singer, ο οποίος στα 2013 θέλησε να διασκευάσει τα περίφημα Βρετανικά παραμύθια με τον Τζακ, τους Γίγαντες και τις Φασολιές, βγάζοντας από την τσέπη της Warner κοντά στα 200 εκατομμύρια, για να φέρει πίσω ούτε τα μισά, βάζοντας την μέσα κάτι παραπάνω από 101 εκ, δολάρια.

6. R.I.P.D. - Διασκευή από κόμικ ήταν το 2013 το action film που υπέγραψε ο Robert Schwentke, έχοντας βαριά ονόματα στο καστ, σαν κι εκείνα του Ryan Reynolds και του Jeff Bridges. Κόστος για την Universal που έβαλε τους παράδες, 130 εκ. ενώ η παντελώς καταστροφική διαδρομή του φιλμ στις αίθουσες, δεν επέστρεψε παρά μόνο τα...30εκ. Συνεπώς χάσιμο ένα κατοστάρικο!

5. The Lone Ranger - Καταστροφικής σεζόν 2013 συνέχεια, αυτή την φορά την νάρκη πάτησε η Disney, που στην φιλμική διασκευή του Μοναχικού Καβαλάρη ξόδεψε το τεράστιο ποσό των 230 εκ. για εντάξει στο άρμα και τον σκηνοθέτη Gore Verbinski και τον σούπερ σταρ Johnny Depp. Τα λεφτά που απέδωσαν τα ταμεία δεν ξεπέρασαν τα 110 εκ, άρα κάπου 120 εκ, πήγαν στο βρόντο!

4. John Carter Of Mars - Ακόμη ηχούν στα αυτιά μας οι διθυραμβικές διαφημίσεις της Disney για το απόλυτο περιπετειώδες φιλμ της δεκαετίας, με το ολοκαίνουργο αστέρι Taylor Kitsch στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το πατατράκ της δημιουργίας του Andrew Stanton, έφτασε σε θεόρατα επίπεδα ξεπερνώντας σε χάσιμο τα 121 εκ. δολάρια, με αρχικό κόστος τα απίστευτα πολλά 284 εκ.

3. The 13th Warrior - Δεν έμοιαζε επ ουδενί να έχει κοστίσει τόσο πολύ, η μεσαιωνική περιπέτεια του John Mc Tiernan, που έκτοτε χάθηκε από προσώπου γης κι όμως ο λογαριασμός για την Touchstone ήταν πικρός. 160 εκ. βγήκαν από το παντελόνι και ο πολύς Antonio Banderas σταυροφόρος δεν γύρισε πίσω κάπου 129 εκ. δίνοντας στην ψευδοϊστορία το χάλκινο μετάλλιο!

2. Mars Needs Moms - Εδώ κι αν μιλάμε για αποτυχία ολκής, πόσο μάλλον όταν πίσω από το σχέδιο αυτού του animation βρισκόταν ο αποδοτικότατος προηγούμενα Robert Zemeckis, που το 2009 έπεισε την Disney να του αποδώσει μπάτζετ 150 εκατομμυρίων. Η ταινία κυριολεκτικά πάτωσε παγκοσμίως, δεν την είδε ουσιαστικά ουδείς και το κενό μετριέται κάπου στα 130 εκ!

1. 47 Ronin - Ήταν την χρονιά της εκατόμβης του 2013, όταν η Universal υποστήριξε την πολεμικών τεχνών ετούτη περιπέτεια με το ποσόν ρεκόρ των 225 εκ, δίνοντας το δημιουργικό χρίσμα σε κάποιον Carl Rinsch και στέφοντας ως πρωταγωνιστή τον πάντα κακό Keanu Reeves. Μετρώντας στο τέλος τα κουκιά, οι παραγωγοί ένιωσαν πως τα πάνω από 150 εκ. που έχασαν, ισοδυναμούν με πραγματκό όλεθρο!

Ronin “Biggest Flop Ever

zerVo 
(πηγή THR)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική