Πορφυρός Λόφος (Crimson Peak) Poster
Η νέα ταινία του Guillermo Del Toro δε θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από ένα κομψοτέχνημα, μια άκρως καλλιτεχνική, γοτθικά σκοτεινή ιστορία φαντασμάτων με καθηλωτικές ερμηνείες.

Στην Αγγλία του 19ου αιώνα, μια νεαρή συγγραφέας παραδίδεται στην έλξη της για έναν μυστηριώδη, χαρισματικό άγνωστο που θα την παρασύρει σε αιματοβαμμένα μονοπάτια πάθους. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τα φαντάσματα του παρελθόντος της, βρίσκει «καταφύγιο» στον πύργο του, ένα σπίτι που ζει, αναπνέει και ματώνει, έχοντας καλά θαμμένα μυστικά που ζητάνε εκδίκηση. Εκεί θα συμβιώσει με τη ζηλιάρα αδελφή του συζύγου της, καθώς και με αρκετά φαντάσματα που κρύβουν την ανείπωτη, φρικτή αλήθεια, πως, δηλαδή, η αγάπη έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώνει όλους σε τέρατα…

Ένα καθηλωτικό, μεταφυσικό, θρίλερ, ένα γοτθικό ρομάντζο, φόρος τιμής στο είδος ταινιών με στοιχειωμένα σπίτια (The Haunting, Innocents) το Crimson Peak, ανάμεσα στην επιθυμία και το σκότος, το μυστήριο και την τρέλα, ανασύρει κινηματογραφικές μνήμες αισθητικής, ανάλογης, με τις ισπανικές ταινίες του σκηνοθέτη.

Τέσσερα πόστερς χαρακτήρων με τις μορφές των βασικών προσώπων της ιστορίας, έδωσε στην δημοσιότητα η διανομή, αναλύοντας και την προσωπικότητα του καθενός, σύμφωνα με το ύφος (φως / σκοτάδι) που αντιπροσωπεύει.

Πορφυρός Λόφος (Crimson Peak) Tom Hiddleston Poster Πορφυρός Λόφος (Crimson Peak) Charlie Hunnam Poster
Πορφυρός Λόφος (Crimson Peak) Jessica Chastain Poster Πορφυρός Λόφος (Crimson Peak) Mia Wasikowska Poster

Οι πρωταγωνιστές: Ίντιθ Κούσινγκ (Mia Wasiskowska): Μια επίδοξη συγγραφέας, κατατρέχεται από τα φαντάσματα του παρελθόντος της και τα οράματα του μέλλοντός της. Έχοντας χάσει, σε ηλικία 10 ετών, τη μητέρα της από χολέρα, γεγονός που τη στιγμάτισε καθοριστικά, η Ίντιθ ανέλαβε την ευθύνη της φροντίδας του πατέρα της, προσπαθώντας, παράλληλα, να ξεχωρίσει στη βικτωριανή κοινωνία. Έχοντας συνεχώς στο μυαλό της την προειδοποίηση που έλαβε από το φάντασμα της μητέρας της, η Ίντιθ αποκτά εμμονή με το μεταφυσικό και επιθυμεί να εκδώσει ένα βιβλίο γοτθικής φαντασίας. Πολύ σύντομα, όμως, καλείται, η ίδια, να πρωταγωνιστήσει σε μια ιστορία τρόμου με αμφίβολο τέλος. Σερ Τόμας Σαρπ (Tom Hiddleston): Γοητευτικός και «μαέστρος» στην αποπλάνηση, ο βαρονέτος Σερ Τόμας Σαρπ, προκαλεί αβίαστα στις γυναίκες αισθήματα πάθους που τις καθιστούν έρμαιά του. Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο Τόμας άρχισε να χρησιμοποιεί τη γοητεία του για να βρει χρηματοδότες για τη φιλόδοξη εφεύρεσή του: έναν εκσκαφέα αργίλου που ισοδυναμεί με την εργασία 12 ανδρών. Κι ενώ μέχρι να γνωρίσει την Ίντιθ μπορούσε άνετα να προσποιείται τον ερωτευμένο με απώτερο σκοπό την περιουσία των συζύγων του, η Ίντιθ κάνει την ανατροπή: καταφέρνει όχι μόνο να τον κάνει να την ερωτευτεί πραγματικά, αλλά και να αρχίσει να μισεί την αδερφή του. Λαίδη Λουσίλ Σαρπ (Jessica Chastain): Η μυστηριώδης Λουσίλ κάνει τα πάντα προκειμένου να προστατέψει το τρομερό μυστικό της οικογενειακής της ιστορίας. Η εσωστρεφής Λουσίλ μεγάλωσε έγκλειστη στην έπαυλη με μόνη συντροφιά τον αδερφό της, στον οποίο διοχέτευσε όλη της την αγάπη. Περνάει τον καιρό της παίζοντας πιάνο και συλλέγοντας πεταλούδες και λεπιδόπτερα, ενώ ζηλεύει κάθε γυναίκα που κεντρίζει το ενδιαφέρον του αδερφού της. Η εμμονή της καταλαμβάνει κάθε κομμάτι ανθρωπιάς που έχει μέσα της και με τις δολοπλοκίες της κρατάει όμηρο τον αδερφό της, εκβιάζοντάς τον με καλά κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος τους. Τα φαντάσματα: Τα πορφυρά πνεύματα του αιματοβαμμένου λόφου είναι πολύ ιδιαίτερα μεταφυσικά όντα. Πλασμένα από άργιλο, αφού στα ορυχεία έχουν θαφτεί τα πτώματά τους, τα φαντάσματα έρχονται ως προπομποί ενός μεγαλύτερου μυστηρίου. Έχουν ανθρώπινη υπόσταση (γεγονός που τα καθιστά φροϋδικά ανοίκεια) και είναι σαν «ζωντανά» ανθρώπινα συναισθήματα, βασανισμένες ψυχές που ουρλιάζουν την αλήθεια στην Ίντιθ.

Στις δικές μας αίθουσες, η ταινία Πορφυρός Λόφος (Crimson Peak) έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου 2015 από την UIP