Ανίερη Συμμαχία (Black Mass) Poster
Στη Νότια Βοστόνη της δεκαετίας του '70, ο πράκτορας του FBI, Τζον Κόνολι (Joel Edgerton) πείθει τον Ιρλανδό μαφιόζο Τζέιμς Γουάιτι Μπάλτζερ (Johnny Depp) να συνεργαστεί με το FBI ενάντια σε ένα κοινό στόχο: την ιταλική μαφία. Η ταινία διηγείται την αληθινή ιστορία μιας Ανίερης Συμμαχίας, που ξέφυγε κάθε ελέγχου, επιτρέποντας στον Γουάιτι να διεισδύσει στους κύκλους της έννομης τάξης, να αποκτήσει έλεγχο, και να γίνει ένας από τους πιο αδίστακτους και διαβόητους γκάνγκστερ στην ιστορία της Βοστόνης, μέχρι τη σύλληψή του το 2011.

Η σχέση του Τζον Κόνολι, πράκτορα του FBI, και των αδερφών Μπάλτζερ, του Τζέιμς και του Μπίλι κρατά από παλιά. Τότε που ήταν παιδιά και μεγάλωναν σε μία φτωχογειτονιά της Νότιας Βοστόνης, το Σάουθι. Όσο ο Κόνολι αναρριχάται στις τάξεις του FBI πολεμώντας τη Νεοϋορκέζικη μαφία, τόσο ο Γουάιτι Μπάλτζερ χτίζει το δικό του όνομα μεταξύ των συμμοριών της Βοστόνης. Αναδεικνύεται αρχηγός της συμμορίας Winter Hill και πολύ σύντομα οι μισοί στην Βοστόνη τον φοβούνται και οι άλλοι μισοί τον θεωρούν Ρομπέν των Δασών.

Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά συναρπαστική. Ωστόσο, αναπόφευκτα, κάποιοι χαρακτήρες θα έπρεπε να είναι αποτέλεσμα δημιουργικών «προσμείξεων», ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα έπρεπε να «συμπιεστεί» ο χρόνος. Οπότε, οι παραγωγοί της ταινίας ήθελαν να έχουν την άδεια να δραματοποιήσουν την πραγματική ιστορία.

Η εκρηκτική αποκάλυψη ότι Γουάιτι Μπάλτζερ ήταν πληροφοριοδότης του FBI έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα The Boston Globe το 1988 από τους δημοσιογράφους Ντικ Λερ και Τζέραρντ Ο’ Νιλ και την επόμενη δεκαετία αποκαλύφθηκαν και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες της υπόθεσης. Στη συνέχεια, οι δύο ρεπόρτερ έγραψαν το βιβλίο Black Mass: Whitey Bulger, the FBI, and a Devil’s Deal, στο οποίο και είναι βασισμένη η ταινία.

Οκτώ κατακόκκινα και αιματοβαμμένα πόστερς έδωσε στην κυκλοφορία η παραγωγή της Warner Bros, με τις μορφές των βασικών χαρακτήρων της υπόθεσης, που ερμηνεύονται από παγκόσμιας εμβέλειας σούπερ αστέρες. Αρχής γενομένης από τον Johnny Depp που κρατά τον κεντρικό ρόλο του Γουάιτι Μπάλτζερ και εν συνεχεία των Joel Edgerton (Τζιν Κόννολι), Benedict Cumberbutch (Μπίλι Μπάλτζερ), Corey Stoll (Φρεντ Ουίσακ), Dakota Johnson (Λίντσι Σάιρ), Jesse Plemons (Κέβιν Ουίκς), Peter Sarsgaard (Μπράιαν Χάλοραν) και Kevin Bacon (Τσάρλς Μαγκουάιρ).

Η κριτική της ταινίας από το Movies Ltd.

Black Mass Johnny Depp Poster Black Mass Joel Edgerton Poster Black Mass Benedict Cumberbutch Poster
Black Mass Corey Stoll Poster Black Mass Dakota Johnson Poster Black Mass Jesse Plemons Poster
Black Mass Peter Sarsgaard Poster Black Mass Kevin Bacon Poster

Στις δικές μας αίθουσες, η ταινία Ανίερη Συμμαχία (Black Mass) έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου 2015 από την Tanweer