2015 Cannes Film Festival Poster

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η επίσημη πρεμιέρα της διαγωνιζόμενης για τον Χρυσό Φοίνικα καινούργιας δημιουργίας του ήδη βραβευμένου με το κορυφαίο βραβείο του θεσμού για τον Elephant, Gus Van Sand, The Sea Of Trees. Κι αυτό διότι οι παρόντες στην επίσημη πρώτη, αγανακτισμένοι από την ποιότητα του φιλμ, γιούχαραν και ξεσήκωσαν κουρνιαχτό εναντίον του. Δεν τίθεται θέμα βεβαίως για θετικές κρίσεις, τις οποίες δεν απέσπασε ουσιαστικά από κανένα διαπιστευμένο μέσον με τα πιο έγκυρα εξ αυτών να δηλώνουν και την εμφανή τους απορία για το πως μπορεί να πέρασε ένα τέτοιο ανάξιο πόνημα στο διαγωνιστικό τμήμα. "Ο καθένας έχει το δικαίωμα να συμπεριφερθεί όπως επιθυμεί προς μια δημιουργία, είτε να την κράξει, είτε να την θαυμάσει και να την χειροκροτήσει. Άκουσα πως κάτι τέτοιο συνέβη και δεν μπορώ να πω πως μου προκαλεί κάποια ιδιαίτερη εντύπωση" είναι οι πρώτες αντιδράσεις του Οσκαρούχου Matthew McConaughey για τα Ου που συνόδευσαν την πρεμιέρα. Ο Τεξανός σταρ στο φιλμ υποδύεται έναν απογοητευμένο από την τροπή που έχει πάρει ο αποτυχημένος γάμος του άντρα, που αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ιαπωνία, προκειμένου να προβεί στο απονενοημένο διάβημα, εισχωρώντας στο φημισμένο αφιλόξενο Δάσος της Αυτοκτονίας. "Και στο παρελθόν έχω ακούσει πολλές φορές κάποιες από τις συμμετέχουσες στο Κονκόρσο ταινίες να γιουχάρονται όπως το Wild At Heart, το The Tree Of Life, το Antichrist, το Brown Bunny, κατοπινά όμως γνώρισαν την καλλιτεχνική αναγνώριση από όσο θυμάμαι" συμπληρώνει ο όχι ιδιαίτερα ενοχλημένος Matt.


The Sea Of Trees Cannes The Sea Of Trees Cannes
The Sea Of Trees Cannes The Sea Of Trees Cannes

Photo: Getty Images Europe / zimbio.com



Από την μεριά του και ο βετεράνος σκηνοθέτης είχε να λέει για αντίστοιχα φαινόμενα που βίωσε στο παρελθόν και μάλιστα σε δική του ταινία το 2003: "Οι παλαιότεροι επισκέπτες του φεστιβάλ, ίσως να θυμάστε πως και στο Elephant είχαν προκληθεί αντίστοιχες διαμαρτυρίες, που είχαν διχάσει το κοινό στην πρώτη του προβολή σε αυτόν εδώ τον χώρο. Την συνέχεια την γνωρίζετε για το ποια ταινία εκείνη την χρονιά απέσπασε τον Palme D'Or. Δεν με ενόχλησε πάντως η άσχημη κριτική, απλώς τώρα γνωρίζω ακριβώς πως πρέπει να τοποθετηθώ." Ο McConaughey συνεχίζει πάντως στην ερμηνευτική του διαδρομή να υποδύεται ρόλους επιστημόνων, όπως έπραξε και στο πρόσφατο Interstellar: "Εκεί υπήρχε ακόμη μια αναζήτηση, εκεί έξω στο διάστημα. Εδώ η αναζήτηση είναι στην καρδιά και στην ψυχή..."

Η ταινία The Sea Of Trees του Gus Van Sand, με τους Matthew McConaughey, Naomi Watts, Ken Watanabe, αναμένεται να πραγματοποιήσει την παγκόσμια έξοδο στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 2015.

zerVo

2015 Cannes Film Festival Wallpaper